Închide meniul

Dinamo, postare care încinge spiritele cu CSA Steaua! „Roş-albii” au numit-o pe FCSB „Steaua” într-un mesaj pe Facebook

Bogdan Stănescu Publicat: 15 noiembrie 2023, 20:54

Reclamă
Dinamo, postare care încinge spiritele cu CSA Steaua! „Roş-albii au numit-o pe FCSB „Steaua într-un mesaj pe Facebook

Dinamo, postare care încinge spiritele cu CSA Steaua!

Imagine dintr-un meci Dinamo - FCSB / Profimedia Images

Cei care se ocupă de contul de Facebook al clubului Dinamo au postat un mesaj care încinge spiritele cu CSA Steaua.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În mesajul respectiv, reprezentanţii clubului Dinamo au susţinut că FCSB e continuatoarea Stelei.

Dinamo, postare care încinge spiritele cu CSA Steaua!

Primul derby, prima victorie.

La început a fost CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei). Apoi s-a numit CCA (Casa Centrală a Armatei), CSA Steaua (Clubul Sportiv al Armatei Steaua), acum e FCSB. 

Pe scurt, Steaua, oricare ar fi ea. 

Reclamă

„Dinamo a rămas Dinamo”

Dinamo a rămas Dinamo de la înființare până astăzi.

Povestea unicului derby al fotbalului nostru a început în 1948, pe 20 noiembrie, cu victoria „câinilor roșii”, 1-0, prin golul marcat de Marian Apostol. 

A fost primul episod în campionatul României, Divizia A pe vremuri, Liga 1 sau, de anul trecut, SuperLiga.

Reclamă 4 / 0/3

De-atunci s-au adunat 151 de meciuri în prima ligă și, orice ar spune unii, statistica nu poate fi mințită. Avem 49 de victorii, cu una mai mult decât ei, 48, celelalte 54 de întâlniri terminându-se la egalitate.  

„Avem 49 de victorii, cu una mai mult decât ei”

Din 48 până în anii 70, dominația alb-roșie făcea înconjurul lumii și nu putea fi pusă la îndoială nici de clubul Armatei. 

Cea mai lungă serie de victorii consecutive în fața rivalei, reținută în istoria campionatului, a fost consemnată între 25 octombrie 1970 și 10 iunie 1973, când Dinamo avea să câștige 6 derby-uri. Era echipa fraților Nunweiller, Sălceanu, Lucescu, Dinu, Dumitrache. 

Astăzi am deschis prima filă din cartea de istorie a acestui derby, de mâine, în fiecare zi, ne vom aminti de cele mai frumoase 10 victorii trăite împotriva rivalilor”, a fost mesajul postat pe contul oficial de Facebook al clubului Dinamo.

Dinamo – FCSB se va disputa duminică, 26 noiembrie, de la ora 20:30. „Câinii” au pus deja în vânzare biletele pentru derby-ul de pe Arena Naţională, derby care va fi în format live text, pe AS.ro.

CSA Steaua, comunicat oficial după decizia în procesul de palmares cu FCSB: „Mai aproape de victoria finală!”

CSA Steaua a emis un comunicat oficial, după decizia în procesul de palmares cu FCSB. „Militarii” au transmis că sunt cu un pas mai aproape de „victoria finală”, după ultima hotărâre a Curţii de Apel.

Instanţa a decis ca palmaresul din perioada 1947-1998 să aparţină celor de la CSA Steaua. Astfel, prin comunicatul emis, „militarii” menţionează trofeele câştigate de echipă în anii respectivi.

Reclamă

CSA Steaua a notat, în comunicatul oficial transmis, faptul că a primit un verdict favorabil din partea Instanţei, iar nu mai puţin de 44 de trofee se află în vitrina clubului.

„Mai aproape de victoria finală!

„Un nou verdict favorabil pentru clubul nostru”

Un nou verdict favorabil pentru clubul nostru. Curtea de Apel a confirmat că palmaresul din perioada 1947-1998 aparţine Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”.

Această decizie întăreşte pentru încă o dată că Steaua Bucureşti este cea mai titrată formaţie din fotbalul românesc, având în vedere cele 44 de trofee care strălucesc în vitrina clubului.

Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei, 20 de trofee de campioană. 19 Cupe ale României şi 3 Supercupe ale României sunt trofeele cu care steliştii se mândresc şi se vor mândri pentru totdeauna.

Steaua înseamnă Lăcătuş, Balint, Tudorel Stoica, Piţurcă, Iovan, Bumbescu, Ilie Dumitrescu, Iordănescu, Hagi, Dan Petrescu, Emerich Jenei şi toţi marii fotbalişti care au îmbrăcat de-a lungul timpului tricoului roş-albastru.

Steaua înseamnă iubire necondiţionată, sacrificiu, unitate, deminitate.

STEAUA SUNTEM NOI, cei care nu au trădat niciodată culorile roş-albastre!”, a notat CSA Steaua, în comunicatul oficial transmis pe Facebook.

 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
3
mai
0:00
AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League
23:54 EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!” 23:48 VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu 23:25 Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter 23:13 „Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB 22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa Vezi toate știrile
Citește și