Închide meniul

Dorinel Munteanu intervine în scandalul momentului din Liga 1: „Nu e normal ca jucătorii fără licență să stea pe bancă!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 27 ianuarie 2023, 11:46

Dorinel Munteanu intervine în scandalul momentului din Liga 1: „Nu e normal ca jucătorii fără licență să stea pe bancă!

Anunţul lui Dorinel Munteanu, după ce Oţelul a promovat în Liga 1

Dorinel Munteanu este antrenorul celor de la Oţelul Galaţi / Hepta

Dorinel Munteanu intervine în scandalul momentului din Liga 1. Fostul internațional român, în prezent antrenor la Oțelul Galați, nu este de acord ca jucătorii fără licență de antrenor să dea indicații de pe bancă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Munteanu a făcut referire la situația inedită de la FCSB, unde delegatul Mihai Pintilii conduce antrenamentele și este implicat activ în pregătirea echipei, deși nu deține carnet de antrenor.

Dorinel Munteanu intervine în scandalul momentului din Liga 1

În schimb, antrenorul principal din acte, Leo Strizu, nu are nicio autoritate în cadrul echipei patronate de Gigi Becali.

Dorinel Munteanu spune că astfel de situații fac rău fotbalului românesc.

„Nu este o noutate pentru noi, se întâmplă de 3-4-5 ani. Nu este normal ca jucătorii care nu au licență de antrenor să stea pe bancă. Sau să fie antrenori cu licență care fac doar figurație pe bancă.

Reclamă

Acest compromis nu e benefic fotbalului și nici nu este corect. Nu e normal să antrenezi dacă nu ai calificare. Suntem departe de ce se întâmplă în Germania. Acolo nu s-ar putea întâmpla niciodată un asemenea lucru.

Și nu numai în Germania, în toate campionatele importante. În liga a doua și liga a treia din Germania, toți antrenorii au licență”, a declarat Dorinel Munteanu, potrivit sport.ro.

Mihai Pintilii l-a făcut praf pe șeful Școlii de Antrenori: „Să mă suspende 4 ani!”

Lucian Burchel, directorul Școlii Federale de Antrenori, a anunțat că va face apel la Comisia de Disciplină a FRF în cazul lui Pintilii, existând riscul unei suspendări între 4 și 6 etape pentru oficialul roș-albaștrilor.

Reclamă 4 / 0/3

Pintilii a răbufnit la finalul meciului dintre FC Hermannstadt și FCSB, scor 0-1, și chiar l-a rugat pe Burchel să îi dea o suspendare de până la 4 ani.

„(N.r. – Unde se va ajunge?) Vrei să-mi zic părerea? Nicăieri! Nu mai zic nimic. Niciodată (n.r. – n-a fost contactat de oficialii FRF), au fost alții mai mari decât mine și n-au vorbit cu ei.

Eu îmi văd de drumul meu, sunt înscris la școala de antrenori șu încerc să iau carnetul. O să discut cu el (n.r. – cu Lucian Burchel) doar când voi merge la cursurile cu el, în rest n-am ce să discut cu el. Își face nume pe spatele meu. El de 3 săptămâni vorbește doar de Pintilii. Mă bucur că sunt băgat în seamă și că pot să fac să audă și oamenii de el. Asta înseamnă că n-am fost un prost, un fraier și asta mă bucură.

Mă bucur că se vorbește de mine. Doamne ajută, să-mi dea 3 luni, 3 ani, 4 ani, dacă crede că am greșit și trebuie să fiu pedepsit. Nu știu pentru ce să mă suspende. Pentru o poză? Habar n-am. Pentru că m-am ridicat cu tabela de schimbare?  Că sunt delegat în acte. Toți se mai ridică de pe bancă. Suntem legați de scaun? Chiar îl rog să mă suspende cât mai mult, să fie el liniștit.

Nu am ce vorbi cu oameni care vor doar răul în țara asta. Am fost fotbaliști, am jucat la echipa națională, mi-am rupt piciorul pentru echipa națională și meritam măcar bun simț”, a spus Mihai Pintilii, potrivit digisport.ro.

Mihai Stoichiță intervine în scandalul licenței de antrenor de la FCSB

Mihai Stoichiță a rupt tăcerea și a vorbit despre situația inedită de la FCSB. Directorul tehnic al FRF spune că „legile sunt date de UEFA și statul Român, nu de mine sau Burchel”.

Cu toate acestea, Stoichiță spune că a analizat desfășurarea activității pe banca vicecampioanei la meciul de la Sibiu și nu a sesizat nicio neregulă.

Reclamă

„Asta e situația actuală a antrenorului român, potrivit legilor în vigoare, legile țării și legile UEFA. Nu cred că mai are sens să discutăm. Am vorbit și cu Burchel și i-am zis «Domnule, închidem subiectul! Respectăm legile».

Am fost la Sibiu (n.r – la Hermannstadt – FCSB 0-1) și nu m-am uitat doar la meci, ci și la banca de rezerve a Stelei (n.r. – FCSB-ului). Cei de acolo nu au încălcat nicio prevedere. Pintilii nu s-a ridicat de pe bancă decât atunci când a făcut schimbare, conform fișei postului. Strizu a dat indicațiile. Ce pot să spun? Nu ai ce să faci.

În momentul în care se încalcă aceste legi și iese Mihai și dă indicații, atunci este pasibil de pedeapsă. Dar dacă nu face treaba asta? Ce face el e conform fișei postului.

Nu e vorba că-l apăr… Am vorbit cu Pintilii, cu Croitoru și Prepeliță. Am încercat să le explic că nu se mai poate fără școală. Sunt legi date de UEFA și de statul român, nu de mine sau de Burchel. Treaba lui Burchel este să reglementeze licențele. Asta ne interesează pe noi, să reglementăm licențele pe care UEFA ne obligă să le folosim la încadrarea unui antrenor la o echipă profesionistă”, a spus Mihai Stoichiță, potrivit orangesport.ro.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și