Închide meniul

FRF, reacție în scandalul licenței de antrenor de la FCSB: „M-am uitat la banca de rezerve a Stelei…”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 26 ianuarie 2023, 14:21

FRF, reacție în scandalul licenței de antrenor de la FCSB: „M-am uitat la banca de rezerve a Stelei…

Mihai Pintilii este trecut delegat în acte, la FCSB

Mihai Pintilii este trecut delegat în acte, la FCSB / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

FRF a oferit o reacție în scandalul licenței de antrenor de la FCSB, prin vocea directorului tehnic Mihai Stoichiță. Oficialul Federației a explicat că a fost prezent la meciul FC Hermannstadt – FCSB 0-1, din etapa a 22-a din Liga 1, și a urmărit cu mare atenție mișcările de pe banca tehnică a roș-albaștrilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Postul de antrenor de la FCSB reprezintă un subiect sensibil, la ora actuală. În acte, Leo Strizu se află pe poziția de antrenor principal, însă nu are vreo autoritate la echipa lui Gigi Becali.

FRF, reacție în scandalul licenței de antrenor de la FCSB: „M-am uitat la banca de rezerve a Stelei…”

Delegatul Mihai Pintilii este cel care conduce antrenamentele, însă în timpul meciurilor nu are voie să dea indicații deoarece nu deține licența PRO. Lucian Burchel, directorul Școlii Federale de Antrenori, a anunțat că va face apel la Comisia de Disciplină a FRF în cazul lui Pintilii, existând riscul unei suspendări între 4 și 6 etape pentru oficialul roș-albaștrilor.

Mihai Stoichiță a rupt tăcerea și a vorbit despre situația inedită de la FCSB. Directorul tehnic al FRF spune că „legile sunt date de UEFA și statul Român, nu de mine sau Burchel”.

Cu toate acestea, Stoichiță spune că a analizat desfășurarea activității pe banca vicecampioanei la meciul de la Sibiu și nu a sesizat nicio neregulă.

Reclamă

„Asta e situația actuală a antrenorului român, potrivit legilor în vigoare, legile țării și legile UEFA. Nu cred că mai are sens să discutăm. Am vorbit și cu Burchel și i-am zis «Domnule, închidem subiectul! Respectăm legile».

Am fost la Sibiu (n.r – la Hermannstadt – FCSB 0-1) și nu m-am uitat doar la meci, ci și la banca de rezerve a Stelei (n.r. – FCSB-ului). Cei de acolo nu au încălcat nicio prevedere. Pintilii nu s-a ridicat de pe bancă decât atunci când a făcut schimbare, conform fișei postului. Strizu a dat indicațiile. Ce pot să spun? Nu ai ce să faci.

În momentul în care se încalcă aceste legi și iese Mihai și dă indicații, atunci este pasibil de pedeapsă. Dar dacă nu face treaba asta? Ce face el e conform fișei postului.

Reclamă 4 / 0/3

Nu e vorba că-l apăr… Am vorbit cu Pintilii, cu Croitoru și Prepeliță. Am încercat să le explic că nu se mai poate fără școală. Sunt legi date de UEFA și de statul român, nu de mine sau de Burchel. Treaba lui Burchel este să reglementeze licențele. Asta ne interesează pe noi, să reglementăm licențele pe care UEFA ne obligă să le folosim la încadrarea unui antrenor la o echipă profesionistă”, a spus Mihai Stoichiță, potrivit orangesport.ro.

Mihai Stoica, comparaţie între Leo Strizu şi Sir Alex Ferguson: „Crezi că el conduce antrenamentele?”

Mihai Stoica a comentat situaţia „incendiară” de la FCSB. Managerul general al roş-albaştrilor a făcut o comparaţie între Leo Strizu şi managerul de legendă al lui Manchester United, Sir Alex Ferguson. Totul după acuzaţiile că nu Strizu este cel care dă indicaţiile în timpul meciurilor.

MM nu îşi face griji că Mihai Pintilii va fi suspendat de Comisia de Disciplină şi asigură că delegatul echipei nu dă indicaţii pe durata partidelor din Liga 1.

Mihai Stoica i-a transmis şefului Şcolii de Antrenori, Lucian Burchel, că singurul care dă indicaţii este tehnicianul cu licenţă PRO de la FCSB, Leo Strizu. Mihai Pintilii face acelaşi lucru doar la antrenamente.

Luni va fi şedinţa Comisiei de Disciplină. Pintilii nu e obligat să meargă, poate să fie reprezentat de cineva. Nu m-am uitat dacă a fost citat. Nu vreau să vorbesc, e normal întâi să se pronunţe comisiile. (n.r – Vă temeţi că va fi suspendat?) Aşa-zisele acuzaţii sunt puerile, dar vreau să mă opresc. Am vorbit prea mult pe subiectul ăsta.

Situaţia e foarte clară: Strizu conduce echipa de pe margine la meciuri, Pintilii nu dă nicio indicaţie, nu a dat nicio indicaţie de când a venit Strizu. Se poate filma, camerele oricum au fost mereu pe el.

Crezi tu că Sir Alex Ferguson conducea antrenamentele? Sau Lobanovski? La Lobanovski ştiu sigur, la Sir Alex am dubii. Am înţeles că sunt probleme pentru că Pintilii a catalogat jocul echipei. Atunci eu ce fac? Înseamnă că şi eu sunt pasibil de suspendare pentru că fac consideraţii tehnico-tactice.

Reclamă

Pintilii are şi licenţă, are şi carnet. Astăzi le-am văzut, dar noi nu prea recunoaştem nimic, FRF nu prea recunoaşte nimic. Nu recunoaşte Kunst Ghermănescu, nu recunoaşte Federaţia din Moldova. Acum înţeleg că sunt probleme şi pentru Bergodi şi Napoli„, a declarat Mihai Stoica la orangesport.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-1. Covăsnenii au reuşit să egaleze, după ce Florinel Coman a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” 20:55 VideoVisul mondial al României! Tibor Selymeş a învins Argentina lui Diego Maradona şi a avut un sfat preţios pentru tricolori Vezi toate știrile
Citește și