Închide meniul
EXCLUSIV

Dumitru Dragomir, anunţ sumbru după ce Dinamo a retrogradat: „Sunt aproape de desfiinţare”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 30 mai 2022, 9:41

Dumitru Dragomir, anunţ sumbru după ce Dinamo a retrogradat: „Sunt aproape de desfiinţare

Dumitru Dragomir, anunţ sumbru după ce Dinamo a retrogradat

Dinamo a retrogradat după 74 de ani / Inquam Photos / Stefan Constantin

Dumitru Dragomir face un anunţ sumbru după ce Dinamo a retrogradat. Fostul şef de la Ligă susţine că echipa din Ştefan cel Mare este la un pas de desfiinţare şi că doar din liga a cincea poate renaşte clubul înfiinţat cu 74 de ani în urmă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Retrogradarea pe plan sportiv nu este singura problemă a lui Dinamo! Echipa va pierde palmaresul, culorile şi sigla după barajul cu fraţii de la Universitatea Cluj.

Dumitru Dragomir face un anunţ sumbru după ce Dinamo a retrogradat

„O ia de la început, ce să facă altceva? Divizia B e o competiţie mai puţin valoroasă. Trebuie să găsească pe cineva cu bani. Părerea mea e că sunt aproape de desfiinţare. Ce scăpare să mai existe?

Soluţia este desfiinţarea, o ia de la Judeţ. În 3-4 ani, pot promova dacă au un om potent financiar care se pricepe la treaba asta. Eu am fost membru fondator la clubul acela”, a spus Dragomir pentru Antena Sport.

Dinamo a rămas fără palmares, culori şi siglă după ce a retrogradat în Liga 2

Echipa lui Nicolae Badea din liga a 4-a, FC Dinamo, este deţinătoarea palmaresului şi a siglei. Acesta i le-a oferit lui Ionuţ Negoiţă de Badea, în momentul în care a renunţat la pachetul său de acţiuni, dar a pus o clauză specială în contract. Patrimoniul a fost oferit cu drept de folosinţă, pe perioadă nedeterminată, către gruparea de pe prima scenă a fotbalului românesc, dar numai atât timp cât aceasta nu se retrogradează.

Reclamă

FC Dinamo 1948 a picat din Liga 1, astfel că a rămas fără palmares şi culori. Sigla îşi dorea oricum să o schimbe în noua ediţie din campionat, la presiunile lui Nicolae Badea. Ultraşii din DDB au tras un semnal de alarmă încă din 2021.

Dinamo a câştigat, în cei 74 de ani de existenţă, 18 titluri. Ultima dată a fost campioană în sezonul 2006-2007. Alb-roşiii mai au în palmares 13 Cupe ale României, o Cupă a Ligii şi două Supercupe ale României.

Reacţia lui Cornel Dinu, după ce Dinamo a retrogradat

Cornel Dinu a vorbit despre motivele care au dus la aceată ruşine istorică pentru dinamovişti.

Reclamă 4 / 0/3

”Acum 2 ani, s-au făcut din 14-16 echipe. Să se facă 18 echipe şi să se salveze din nou Dinamo… glumesc. Ceea ce s-a petrecut în seara asta este efectul ultimilor ani. Acum este doar un efect, cauzele sunt mult mai vechi. Am să spun faptul că în fotbalul românesc există o triadă de apucături, le-aş spune eu. Prima este onorabilă. Chiar scriam la ultima carte acum două nopţi. Unul dintre exemple pentru a intra în fotbal pentru a se face cunoscut, cred că a fost Dinel Staicu. Care din poliţist de economic la Craiova a devenit proprietar de echipă. Fenomenul s-a acutizat şi a devenit hidos, în ceea ce înseamnă fotbalul de club din România.

Sigur, Dinamo a trecut şi printr-o perioadă nefastă. A fost nenorocirea asta, cu spaniolii. Faptul că nu a existat niciun cap limpede care să conducă. S-a ajuns la un administrator judiciar, care e un om care încearcă să îşi facă meseria. În ziua de azi, dacă te apuci să spui adevărul, eşti imediat blamat.

Nu ştiu ce se va întâmpla cu Dinamo, cert este că atunci când au fost ascultate nişte sfaturi de la oameni care ştiu ce înseamnă Dinamo, care ştiau ce e cu fotbalul şi ştiu de exemplu că o concepţie de joc se poate pregăti dacă lucrezi 10-12 ore într-un ciclu săptămânal, în diverse combinaţii, dacă ele sunt pe benzile din zona centrală, dar o astfel de concepţie de joc devine cu adevărat eficientă după 8 luni de zile”, a spus Cornel Dinu la orangesport.ro.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” Vezi toate știrile
Citește și