Închide meniul

E oficial! Cristiano Bergodi e noul antrenor al lui Rapid! Italianul a semnat pe două sezoane cu giuleştenii

Bogdan Stănescu Publicat: 10 iulie 2023, 18:36

Reclamă
E oficial! Cristiano Bergodi e noul antrenor al lui Rapid! Italianul a semnat pe două sezoane cu giuleştenii

E oficial! Cristiano Bergodi e noul antrenor al lui Rapid

Cristiano Bergodi s-a pozat cu fularul Rapidului după ce a semnat cu giuleştenii / Facebook FC Rapid 1923

Rapid a anunţat pe site-ul său oficial şi pe contul de Facebook că italianul Cristiano Bergodi este noul antrenor al echipei. Bergodi a semnat pe două sezoane cu giuleştenii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semnarea contractului de către Cristiano Bergodi era doar o formalitate, după ce Dan Şucu luase decizia de a-l numi ca tehnician principal pe italian.

E oficial! Cristiano Bergodi e noul antrenor al lui Rapid

„Rapid are începând de astăzi un nou antrenor principal, pe Cristiano Bergodi, cel care a condus Sepsi OSK în ultimele două sezoane.

Italianul de 58 de ani a semnat un contract valabil pentru următoarele două stagiuni.

“Ne-a plăcut tuturor celor din club stilul ofensiv jucat de echipele antrenate de dânsul. Și nu numai! I-am apreciat atitudinea echilibrată, dar și discursul elegant și competent. Este un sentiment de încredere și seriozitate pe care îl transmite, sentiment de care o echipă are mare nevoie”, a declarat acționarul majoritar al Rapidului, Dan Șucu, despre noul antrenor giuleștean.

Reclamă

Crescut la juniorii lui Pescara, Cristiano Bergodi a fost un mare jucător al lui Lazio, pentru care a evoluat între 1989 și 1996.

Din 2002, și-a început cariera de antrenor la Imolese, ulterior conducând Sassuolo. În 2005, și-a început aventura în România, unde a antrenat Progresul București, CFR Cluj, Rapid (în sezonul 2007-2008 și în 2015), Politehnica Iași, FCSB, ASA Târgu Mureș, FC Voluntari, Universitatea Craiova și Sepsi. În toată această perioadă, Bergodi a mai fost pe banca formațiilor de Serie B, Modena, Pescara și Brescia.

Reclamă 4 / 0/3

„Cristiano a plecat de la Rapid neînvins”

Antrenorul italian a câștigat cu Rapid ultimul trofeu important, Supercupa României din 2007, după o finală cu Dinamo, un meci câștigat la loviturile de departajare, în care a debutat Vladimir Bozovic.

Cristiano a plecat de la Rapid neînvins, după o dublă cu Nurnberg (2-2, 0-0), din turul 1 al Cupei UEFA.

După cel mai slab tur de campionat din istoria Rapidului, Cristiano Bergodi a fost chemat să salveze clubul de la retrogradare, însă nu a reușit acest lucru în sezonul 2014/2015.

În ultimele două stagiuni, italianul născut la Bracciano a condus formația Sepsi OSK, alături de care a câștigat două Cupe ale României consecutive, dar și o Supercupă a României.

Rapid a fost condus până în urmă cu două zile de către Adrian Mutu, cel care a plecat la Neftchi Baku.

Cristiano Bergodi va debuta pe banca Rapidului chiar împotriva fostei sale formații, Sepsi OSK, vineri, 14 iulie, de la ora 21:30, pe stadionul Giulești”, a transmis clubul Rapid pe site-ul său oficial.

Jucătorul pe care Cristiano Bergodi îl doreşte cu orice preţ la Rapid

Se ştie cine este jucătorul pe care Cristiano Bergodi îl doreşte cu orice preţ la Rapid. Antrenorul italian a bătut palma cu Dan Şucu şi îi va lua locul lui Adi Mutu pe banca giuleştenilor. Are la dispoziţie cinci zile pentru a pregăti meciul din prima etapă a Ligii 1.

Reclamă

Cristiano Bergodi i-ar fi anunţat deja pe şefii Rapidului ce transferuri îşi doreşte pentru a se putea lupta la titlu. Unul dintre aceştia este chiar de la fosta sa echipă, Sepsi.

Potrivit gsp.ro, ţinta numărul 1 a lui Bergodi este Marius Ştefănescu. Mijlocaşul de 24 de ani ar putea ajunge în Giuleşti chiar înaintea meciului direct, dacă se îndeplinesc pretenţiile financiare ale lui Laszlo Dioszegi.

Patronul lui Sepsi a cerut un milion de euro pentru a renunţa la fotbalistul care a înscris şase goluri în ultima ediţie de campionat. Suma oferită de rapidişti a fost mult mai mică. Dan Şucu a înaintat o primă ofertă de 400.000 de euro şi cedarea la „pachet” a lui Andrei Ciobanu. Propunerea a fost refuzată imediat şi se aşteaptă o nouă ofertă.

Extrema stânga a lui Sepsi are o cotă de piaţă de 1.2 milioane de euro. Mai are contract cu gruparea din Sfântu Gheorghe până în vara anului viitor, dar are pe masă o propunere de prelungire a înţelegerii. „Sunt șanse să semneze zilele viitoare! Noul contract are condiții avantajoase”, spunea directorul general al câştigătoarei Cupei României şi Supercupei, Attila Hadnagy.

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:41 Atacantul dorit de Gigi Becali semenază în Liga 1! Care este clubul care s-a înțeles cu jucătorul 13:17 Oțelul – U Cluj LIVE SCORE (14:30). Duel „de foc” în barajul pentru cupele europene. Echipele probabile 12:50 Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul 12:40 LIVE VIDEOPorsche Mobil 1 Supercup Imola 2024 e acum live în AntenaPLAY! Pole-position pentru Larry Ten Voorde 12:31 Oleksandr Usyk a ajuns la spital după victoria cu Tyson Fury! A revenit la Kingdom Arena pentru conferinţa de presă 12:16 VIDEOIncidente uluitoare la cursa de Formula 2 de la Imola! Amaury Cordeel și Pepe Marti, lăsați în 3 roți la pit stop 12:03 VIDEOIsack Hadjar a câștigat Cursa de Formula 2 de la Imola! Performanță de senzație pentru pilotul de la Campos Racing 11:43 „Ce se întâmplă cu Steaua?” Miodrag Belodedici a tranșat conflictul dintre CSA și FCSB! Ce explicație le-a dat sârbilor 11:33 Ce a spus antrenorul lui Alaves despre Ianis Hagi, după ce Prinţul a atins mingea de trei ori în meciul cu Getafe 11:18 Corvinul Hunedoara va primi licența pentru Europa League! Un oficial FRF a dat cărțile pe față: „Nu vă faceți griji” Vezi toate știrile
Citește și