Închide meniul

Elias Charalambous, savuros despre duelul dintre România şi Cipru din Liga Naţiunilor: „Pot să le dau sfaturi lui Coman şi Olaru”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 10 februarie 2024, 15:11

Reclamă
Elias Charalambous, savuros despre duelul dintre România şi Cipru din Liga Naţiunilor: „Pot să le dau sfaturi lui Coman şi Olaru

Elias Charalambous, savuros despre duelul dintre România şi Cipru din Liga Naţiunilor

Elias Charalambous, în timpul unei conferințe de presă / Profimedia

Elias Charalambous a avut un discurs savuros despre duelul dintre România şi Cipru din Liga Naţiunilor. Antrenorul cipriot al celor de la FCSB a spus că se bucura că va putea vedea un asemenea meci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Elias Charalambous a glumit şi a spus că este dispus să le dea sfaturi lui Florinel Coman şi Darius Olaru înaintea meciului cu Cipru.

Elias Charalambous, savuros despre duelul dintre România şi Cipru din Liga Naţiunilor

”Eu să aleg între România și Cipru? OK, uite, Cipru este țara mea, iar România este a doua mea țară acum. Sunt fericit că voi vedea acest meci și sunt fericit că voi vedea în România prieteni din Cipru și că voi vedea în Cipru, poate și voi, prieteni din România. Singurul lucru pe care vreau să-l văd este un meci frumos. Sunt foarte fericit că vom avea acest tip de meci. Pot să le dau sfaturi lui Coman şi Olaru, nu este nicio problemă”, a spus Elias Charalambous într-o conferinţă de presă.

Programul României de la Liga Națiunilor 2024-2025. „Tricolorii” încep competiția cu un duel „de foc”

Programul României de la Liga Națiunilor 2024-2025. Echipa națională condusă de Edi Iordănescu a aflat datele la care se va duela cu adversarele din cadrul Ligii C.

Prima reprezentativă a fost repartizată în Grupa 2C, alături de Kosovo, Cipru și câștigătoarea barajului dintre Lituania și Gibraltar. Jumătate din meciurile echipei naționale se vor vedea în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

Reclamă

De asemenea, reprezentanții de la conducerea fotbalului românesc au explicat și formatul competiției.

„Naționala României și-a aflat joi, 8 februarie, adversarii din ediția 2024/25 a Ligii Națiunilor.

Tricolorii au fost repartizați în grupa C2 alături de Kosovo, Cipru și învingătoarea barajului dintre Lituania și Gibraltar.

Reclamă 4 / 0/3

Primul loc înseamnă promovarea directă în Liga B a ediției următoare a Ligii Națiunilor, în vreme ce locul doi duce la baraj pentru promovare. În același timp, locul 4 duce la retrogradare directă în Liga D, în vreme ce locul 3 păstrează naționala în același eșalon valoric al competiției, Liga C, și pentru ediția următoare.

UEFA a stabilit și comunicat programul meciurilor din grupa noastră:

Vineri, 6 septembrie 2024, 21:45
Kosovo – România

Luni, 9 septembrie 2024, 21:45
România – Lituania/Gibraltar

Sâmbătă, 12 octombrie 2024, 21:45
Cipru – România

Marți, 15 octombrie 2024, 21:45
Lituania/Gibraltar – România

Vineri, 15 noiembrie 2024, 21:45
România – Kosovo

Reclamă

Luni, 18 noiembrie 2024, 21:45
România – Cipru”, se arată în comunicatul emis de FRF.

România are o miză uriașă în Liga Națiunilor

Câștigarea grupei din Liga Națiunilor reprezintă o oportunitate imensă pentru echipa națională a României, în ceea ce privește șansele de calificare la Cupa Mondială din 2026, care va avea loc în Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada.

Acest scenariu ar fi valid în situația în care România nu va termina pe unul din primele 2 locuri din cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2026. „Tricolorii” nu și-au aflat încă adversarii din cadrul calificărilor pentru următorul turneu final de nivel mondial.

„UEFA Nations League 2024/25 va conta și pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Campionatul Mondial din 2026. Cel mai bine clasate 4 formații în Liga Națiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund.

Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naționale europene participante la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada”, se arată pe frf.ro.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:07 LIVE TEXTBayern Munchen – Real Madrid 2-1. Vinicius a deschis scorul, jucătorii lui Tuchel au întors fabulos partida 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament Vezi toate știrile
Citește și