Închide meniul

Fanii Universităţii Craiova au reacţionat, după ce ultraşii FC U Craiova au anunţat că nu mai vin la meciuri: „RIP”

Bogdan Stănescu Publicat: 4 august 2023, 22:07

Reclamă
Fanii Universităţii Craiova au reacţionat, după ce ultraşii FC U Craiova au anunţat că nu mai vin la meciuri: „RIP

Fanii Universităţii Craiova au reacţionat, după ce ultraşii FC U Craiova au anunţat că nu mai vin la meciuri

Mesajul postat de fanii Universităţii Craiova / AntenaSport

Fanii Universităţii Craiova au reacţionat, după ce ultraşii FC U Craiova au anunţat că nu mai vin la meciuri. Suporterii din Peluza Nord au afişat la meciul Universitatea Craiova – Hermannstadt mesajul „RIP” în Peluza Sud.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În urmă cu două zile, Peluza Sud 1997 a anunţat, pe contul ei de Facebook, că nu va mai merge la meciuri.

Fanii Universităţii Craiova au reacţionat, după ce ultraşii FC U Craiova au anunţat că nu mai vin la meciuri: „RIP”

Începând de azi, 02.08.2023, Peluza Sud își suspendă activitatea. Decizia a fost luată în unanimitate, de toate brigăzile componente.

Ne vedem puși în fața luării unei decizii grele, o decizie care vine odată cu motivarea procesului recent încheiat, conform căreia entitatea sportivă pe care am susținut-o până în acest moment a pierdut palmaresul Universității Craiova, câștigat la aceeași instanță judecătorească în urmă cu câțiva ani.

De asemenea, conform aceleași motivări, nici clubul înființat în 2013 la Mogoșoaia, județ Ilfov, nu deține acest palmares, ci îl folosește prin închiriere în scopuri comerciale și sportive.

Reclamă

Nu dorim să recatalogăm această decizie, am mai făcut-o și anterior, ci vrem să menționam că nu ne putem continua prezența și susținerea la o entitate care nu mai are nimic de a face cu Universitatea Craiova. Am așteptat în aceste săptămâni motivarea judecătorească pentru a putea avea toate detaliile ‘pe masă’ și azi vă prezentăm decizia pe care am luat-o.

„O decizie grea, dar corectă”

Anunțam în mod clar, încă de pe acum, că odată ce echipa noastră dragă va reveni pe gazon vom fi primii prezenți, mai vocali ca niciodată. Pentru a fi cât mai expliciți, date fiind insinuările și paranoia care orbitează în jurul oricărui comunicat, pentru noi Universitatea Craiova este echipa care va deține legal palmaresul (nu prin jocuri de culise), echipa care va juca cu leul pe piept și cea care va fi susținută de Peluza Sud.

Această triadă este cea care a dat și va da mereu veridicitate clubului Universitatea Craiova. Până când aceste lucruri nu se vor soluționa, Peluza Sud nu va mai fi prezentă la meciul vreunei echipe de club.

Reclamă 4 / 0/3

Suspendarea reprezintă cel mai dificil lucru pentru un ultras, pentru o persoană care a fost meci de meci pe stadion. O decizie grea, dar corectă, pe care ne-o asumăm public. Poate Știința o să ne mai demonstreze încă o dată ca este nemuritoare și ne vom reîntâlni în Peluza Sud! Până atunci, rămânem o familie unită, nostalgică și cu speranța!

Reamintim că atât ca și până acum, cât și în viitor, singurele anunțuri oficiale ale Peluzei Sud au fost, sunt și vor fi prezentate DOAR prin intermediul acestei pagini! Știința suntem noi… Peluza Sud!”, a fost mesajul postat de Peluza Sud 1997 pe Facebook miercurea aceasta.

Adrian Mititelu a răbufnit după ce palmaresul a ajuns la Universitatea Craiova

Adrian Mititelu a răbufnit după ce palmaresul a ajuns la rivala Universitatea Craiova. Patronul lui FC U Craiova 1948 a avut, prin intermediul unui comunicat, o primă reacţie. Este nemulţimit de decizia luată în instanţă, dar anunţă că o va pune în aplicare de îndată ce îi va fi comunicată oficial.

Curtea de Apel Timișoara a stabilit că palmaresul istoric realizat până la 31 ianuarie 1991 îi aparține Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova, club al cărui director este Badea Pavel.

Practic, odată cu această sentință, palmaresul Științei se rupe în două:

• 05.09.1948 – 31.01.1991: rămâne în patrimoniul Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova;

• 01.02.1991 – până în prezent: este palmaresul nostru și rămâne în patrimoniul nostru.

Reclamă

Deși este o decizie pe care o considerăm nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă, o vom respecta. De asemenea, noi, clubul, vom face recurs la ICCJ, însă sentința este executorie și o vom pune în aplicare imediat ce ni se va comunica”, a transmis FC U Craiova 1948 prin intermediul unui comunicat.

Decizia luată în privinţa palmaresului de Curtea de Apel

Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelantul-intervenient accesoriu CLUB SPORTIV U CRAIOVA S.A. Admite apelul formulat de apelantul-reclamant CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA împotriva sentinţei civile nr. 149/23.05.2017 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 11665/63/2014**.

Schimbă în parte decizia apelată în sensul că admite în parte acţiunea formulată de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA în contradictoriu cu pârâta FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. prin lichidator judiciar AGENŢIA DE INSOLVENŢĂ S.P.R.L. şi constată că reclamanta deţine dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi a tuturor derivatelor acestuia, precum şi dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale şi sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi toate derivatele acestuia.

Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Cu recurs, în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată la data de 10.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre 10.07.2023”, se arată în decizia instanței.

Mihai Rotaru a avut un mesaj pentru rivalii din oraş şi le-a cerut schimbarea siglei. El a asigurat că decizia este una executorie.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:03 Parma – Cremonese și Palermo – Ascoli, 16:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Man și Mihăilă sărbătoresc promovarea în fața fanilor 12:26 Ladislau Boloni s-a prăbușit emoțional după ce a ajuns aproape de retrogradare: „Nu știu dacă să urlu! Luăm două zile somnifere” 12:22 VIDEOEliza Samara şi Andreea Dragoman, victorie clară în proba de dublu la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY 11:34 Iga Swiatek a câştigat turneul de la Madrid, după o revenire fabuloasă în finala cu Sabalenka 11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 10:56 EXCLUSIVVictor Pițurcă, anunț surprinzător despre CSA Steaua: „Mai bine că a rămas în Liga 2”. Avertisment pentru șefii Armatei 10:32 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou record uriaş după ce a reuşit un hattrick pentru Al Nassr. Obiectivul uriaş al starului portughez 10:17 Lionel Messi, gol și cinci pase decisive într-o singură repriză! A „distrus” două recorduri și i-a uluit pe americani 9:52 Reacţia surprinzătoare a lui Max Verstappen după ce va pleca din pole position la Miami: „Nu e chiar distractiv” 9:46 Vinicius, ironie devastatoare pentru un star al Barcelonei! Reacție virală după ce Real Madrid a devenit campioana Spaniei Vezi toate știrile
Citește și