Închide meniul

FC Botoşani – Dinamo 0-2. Minunea s-a produs. Dinamoviştii, prima victorie după 4 luni în Liga 1. Kopic a spart ghinionul

Alex Masgras Publicat: 18 decembrie 2023, 21:50

Reclamă
FC Botoşani – Dinamo 0-2. Minunea s-a produs. Dinamoviştii, prima victorie după 4 luni în Liga 1. Kopic a spart ghinionul

Dennis Politic a deschis scorul în FC Botoşani - Dinamo

Dennis Politic, bucurie alături de coechipieri / Hepta

FC Botoşani – Dinamo 0-2. Dinamoviştii au spart blestemul şi au câştigat primul meci în Liga 1 după 4 luni. Golul fabulos al lui Dennis Politic şi reuşita lui Abdallah au adus prima victorie în mandatul lui Zeljko Kopic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În urma victorie, Dinamo s-a distanţat la 4 puncte de FC Botoşani, singura echipă care nu a câştigat în acest sezon. 121 de zile au trecut de la ultima victorie a dinamoviştilor în campionat.

Într-o primă repriză fără ocazii de gol, Dennis Politic a reuşit să înscrie un gol superb, în minutul 23, cu un şut la colţul lung. În partea secundă gazdele au jucat foarte slab, nu au avut absolut nicio ocazie de egalare, iar oaspeţii au marcat al doilea gol prin Hakim Abdallah, după o acţiune personală. Dinamo s-a impus cu 2-0 după un meci în care gazdele nu au avut nici un şut pe poartă.

Este prima victorie a lui Dinamo în Superligă după patru luni de secetă şi primul rezultat pozitiv după cinci înfrângeri consecutive. FC Botoşani rămâne singura echipă din campionat care nu a reuşit să câştige vreun meci în 20 de etape.

În clasament, Dinamo ocupă penultima poziţie, a 15-a, cu 13 puncte, în timp ce FC Botoşani are 9 puncte şi este ultima în ierarhia Superligii.

Reclamă

FC Botoşani – Dinamo 0-2

Min. 90+4: FINAL DE MECI! Dinamo a câştigat primul meci în Liga 1 după o pauză de 4 luni.

Min. 90: FC Botoşani – Dinamo 0-2. Abdallah a marcat în ultimul minut.

Min. 60: O nouă şansă importantă pentru Dennis Politic. Îşi putea trece în cont „dubla”, dar portarul Botoşaniului a intervenit superb şi a respins mingea de lângă bară.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 46: Trei schimbări făcute la pauză de gazde. Petro, Dragu şi Cioiu au intrat în locul lui Benzar, Ngoma, respectiv Sadiku.

Min. 45: Pauză la Botoşani!

Min. 35: Şansă importantă pentru moldoveni. Lovitura de cap a lui Ilicic a fost scoasă in extremis, de sub transversală, de Golubovic.

Min. 33: Fază controversată. N’Goma a intrat în careul lui Dinamo şi a căzut după ce a încercat să îi dribleze pe Politic şi Homawoo. Colţescu nu a intervenit şi a lăsat jocul să continue, spre nemulţumirea jucătorilor de la Botoşani.

Min. 23: FC Botoşani – Dinamo 0-1! Gol fabulos al lui Dennis Politic. Execuţie de senzaţie, din marginea careului, în vinclul porţii moldovenilor. Portarul gazdelor nu a avut nicio şansă!

Min. 17: Jucătorii lui Dinamo au cerut penalty, după o un posibil henţ în careu făcut de Pius. Sebastian Colţescu a aşteptat indicaţii din cabina VAR. I s-a comunicat că nu este penalty şi jocul continuă.

Min. 7: FC Botoşani a avut o primă ocazie importantă. Florescu şi-a încercat norocul cu un şut din afara careului, dar nu a prins spaţiul porţii.

Reclamă

Min. 1: A început meciul de la Botoşani!

FC Botoşani: Ducan – Ţigănaşu, Pius, Sadiku, Benzar – David, Dican, Florescu – N’Goma, Ilicic, Pinson

Dinamo: Golubovic – Lucas Alves, Patriche, Homawoo – Costin, Dani Iglesias, Ilic, Borduşanu – Ghezali, Gregorio, Politic

Ultima partidă a etapei cu numărul 20 din Liga 1 le pune faţă în faţă pe ultimele clasate din acest sezon. FC Botoşani, singura formaţie fără victorie în acest campionat, va primi vizita lui Dinamo, o altă echipă care traversează o perioadă extrem de complicată.

Cele două echipe sunt despărţite de un singur punct. FC Botoşani are 9 puncte, în timp ce Dinamo are 10 puncte. În ultima etapă, Dinamo a pierdut meciul de pe stadionul Arcul de Triumf cu U Cluj, scor 0-1, în timp ce FC Botoşani a pierdut în deplasare, cu FCU Craiova, scor 0-2.

Partida din tur a fost câştigată de Dinamo cu 1-0, meciul respectiv reprezentând şi prima din cele două victorii ale „câinilor” din acest sezon.

Ionel Dănciulescu știe cum Dinamo poate să evite retrogradarea. Mesajul fostului atacant

„Danciu-gol” este de părere că echipa din Ștefan cel Mare, pregătită în prezent de Zeljko Kopic, poate prinde un loc de baraj, dacă ar reuși să o învingă pe FC Botoșani, care este pe ultimul loc în prima ligă.

Totodată, Ionel Dănciulescu a menționat faptul că echipa din Ștefan cel Mare are nevoie și de transferuri în pauza competițională din iarnă, pentru ca formația să aibă șanse de a rămâne în primul eșalon.

„După o perioadă în care nu ai câștigat mult timp, intervine teama, frica de a ieși la joc, de a-ți asuma anumite lucruri în timpul unei partide. E logic să fie așa.

Echipa are nevoie de un declic. Eu sper ca de mâine să înceapă și echipa să crească. Să câștige meciul ăsta, e foarte important. Dacă noi îl câștigăm, eu sunt convins că locul de baraj îl vom avea asigurat.

Sunt convins că, în iarnă, Kopic va aduce niște jucători care chiar să facă diferența. Dinamo de asta are nevoie, de jucători care să facă diferența, care să fie peste ce ai în momentul de față”, a spus Ionel Dănciulescu, la Radio Dinamo 1948.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:31 „Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte 22:24 Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt 22:05 LIVE VIDEOFamalicao – Benfica, ACUM, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Spectacol în Liga Portugal 22:03 LIVE TEXTCFR Cluj – Rapid 2-1. Otele și Bîrligea, spectacol la debutul lui Dan Petrescu. Krasniqi a dat lovitura pentru Giuleșteni 21:44 Singurul mesaj afișat de fanii de la Rapid, la meciul cu CFR Cluj! Ce le-au transmis jucătorilor 21:34 Marius Șumudică și-a pierdut răbdarea! Cât timp mai are la dispoziție Dan Șucu să-l aducă la Rapid: „Până atunci mai aștept!” 21:16 Dan Petrescu, primă uriașă la CFR Cluj după doar 3 meciuri! Modul prin care „Bursucul” își poate umple conturile 20:48 Paul Pogba devine actor după ce a fost suspendat pentru 4 ani din fotbal! Anunțul făcut în presa din Franța 20:42 Radu Drăgușin, sfătuit de fani să plece de urgență de la Tottenham, după eșecul cu Liverpool: „Trebuie să scape imediat!” 20:12 Foto„Să-ți spun o poveste!” Florinel Coman și soția lui, ședință foto superbă de Paște! Imaginile care i-au cucerit pe fani Vezi toate știrile
Citește și