Închide meniul

FC U Craiova 1948 se dezice de suporteri după scandările xenofobe de la Sfântu Gheorghe: „Suntem absolviţi de orice vină!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 ianuarie 2023, 19:52

FC U Craiova 1948 se dezice de suporteri după scandările xenofobe de la Sfântu Gheorghe: „Suntem absolviţi de orice vină!

FC U Craiova 1948 se dezice de suporteri după scandările xenofobe de la Sfântu Gheorghe

Adrian Mititelu este patronul lui FC U Craiova 1948 / Mediafax Foto / Remus Badea via Hepta

FC U Craiova 1948 a reacţionat oficial şi se dezice de suporteri după scandările xenofobe de la Sfântu Gheorghe. Meciul dintre Sepsi şi echipa lui Adrian Mititelu a fost întrerupt definitiv după numai 26 de minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai întâi, partida a fost oprită în minutul 24, când „centralul” a decis să transmită un ultim avertisment. A cerut ca fanii olteni care au făcut deplasarea să se oprească din scandat mesaje rasiste şi xenofobe. La scurt timp distanţă, Chivulete a dat drumul la joc. Nu a durat mult! Scandările ultraşilor de la FC U Craiova 1948 au continuat, iar arbitrul partidei a decis să trimită jucătorii la cabine, în minutul 25. Chiar dacă alb-albaştrii au protestat, decizia nu a putut fi întoarsă.

După mai multe minute în care jocul a fost întrerupt, cele două echipe au revenit pe teren. Andrei Chivulete a fluierat reluarea jocului, dar fanii echipei lui Adrian Mititelu nu s-au oprit. Au avut scandări vehemente şi l-au forţat pe „central” să încheie definitiv meciul.

Reclamă

FC U Craiova 1948 se dezice de suporteri după scandările xenofobe de la Sfântu Gheorghe

Oltenii lui Mititelu anunţă că ei nu au organizat deplasarea fanilor la Sfântu Gheorghe şi anunţă că întreaga vină îi aparţine lui Sepsi.

Referitor la evenimentele de la partida cu Sepsi OSK, facem următoarele precizări:

Reclamă

Clubul nostru nu are nicio implicare în organizarea acestui meci. Nu am solicitat bilete pentru suporteri în acest sens. Prin urmare, nu putem fi răspunzători sub nicio formă de manifestările suporterilor în timpul acestui meci de fotbal.
Clubul nostru nu a organizat deplasarea suporterilor la partida de la Sfântu Gheorghe.

Echipa Sepsi OSK și-a asumat accesul tuturor fanilor pe acest stadion și, prin urmare, este singura entitate responsabilă pentru respectarea legii și a regulamentelor în timpul desfășurării meciului. Orice altă interpretare contravine prevederilor legale și nu poate fi încălcată de niciun membru al niciunei comisii dintr-o țară civilizată.

În concluzie, considerăm că echipa noastră este absolvită de orice vină cu privire la organizarea acestui meci de fotbal„, au transmis cei de la FC U Craiova 1948 pe contul de Facebook.

Reclamă 4 / 0/3

Marcel Pușcaș, reacție vehementă după ce Sepsi – FC U Craiova 1948

Președintele oltenilor nu este de acord cu decizia pe care a luat-o „centralul” Andrei Chivulete.  Mai mult, oficialul Craiovei dă vină pe organizatori pentru aceste incidente și spune că au existat manifestări xenofobe și din partea suporterilor lui Sepsi.

Ce am văzut a fost un exces de zel din partea brigăzii de arbitri, dar și a observatorului FRF. Atitudinea suporterilor de la echipele din Liga 1 este mereu aceeași față de Sepsi, fie că vorbim de Petrolul, de Rapid, de FCSB, de U Cluj, etc. Nu s-a mai întâmplat așa ceva însă, să fie oprit meciul. Sigur, directiva este să se dea un exemplu, dar ce facem cu soluția intermediară?

Puteau să fie evacuați suporterii, 100-150 de oameni au fost. Pe de altă parte, au fost scandări și din partea lor, tot rasiste. O să ducem înregistrările, au fost scandări și înainte de meci, dar și după meci. Noi nu agreăm astfel de manifestări, dar există soluții, astfel încât să nu se întrerupă jocul.

Nu a fost deloc mult mai mult decât în alte dăți. Când se spune `m` și `e` la adresa oltenilor, nu e rasism? De ce nu se înterup și atunci jocurile? Pe toate stadioanele din țară sunt asemenea manifestări, organizatorul trebuie să ia măsuri, dar nu noi am fost organizatori ai acestui meci. Nu puteam noi evacua suporterii, nu noi am dat biletele suporterilor.

Cine este de vină? Invitatul sau organizatorul? Ce vină au jucătorii noștri în această poveste a scandărilor suporterilor? Trebuie să răspundă organizatorii. Sepsi trebuia să ia măsuri. Nu am văzut un om de ordine. Sepsi e cel puțin la fel de vinovată ca noi. Trebuie penalizat și organizatorul. Altfel să le dăm Cupa și Campionatul celor de la Sepsi și gata.

Unii sunt prea sensibili. Nu spun că trebuie să existe înjurături, dar trebuie să se ia măsuri și împotriva celor de la Sepsi. Au fost injurii la adresa noastră în limba maghiară”, a declarat Marcel Pușcaș la Digi Sport.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adrian Mititelu îşi întăreşte echipa cu un jucător de naţională!
Liga 1 • 26 mart., 15:08
Adrian Mititelu îşi întăreşte echipa cu un jucător de naţională! Internaţionalul român U20, prezentat oficial la FCU Craiova!
Adrian Mititelu şi-a făcut praf jucătorul de la FCU Craiova
Liga 1 • 21 mart., 23:00
Adrian Mititelu şi-a făcut praf jucătorul de la FCU Craiova: „Nesimţire, iresponsabilitate, uimeşte cu declaraţii tâmpite”
Adrian Mititelu: "Mitriţă e cel mai bun fotbalist român"!
Liga 1 • 21 mart., 21:43
Adrian Mititelu: „Mitriţă e cel mai bun fotbalist român”! Mesaj direct pentru Mihai Rotaru: „Dacă are bani, de ce nu?”
Basarab Panduru l-a "înţepat" pe Adrian Mititelu şi i-a dat replica: "Nu pot să mă supăr pe un fan"
Liga 1 • 21 mart., 8:43
„Îi doresc un singur lucru” Basarab Panduru l-a „înţepat” pe Adrian Mititelu şi i-a dat replica: „Nu pot să mă supăr pe un fan”
Adrian Mititelu a spus ce se va întâmpla dacă FCU Craiova retrogradează în Liga a 2-a
Liga 1 • 20 mart., 22:35
Adrian Mititelu a spus ce se va întâmpla dacă FCU Craiova retrogradează în Liga a 2-a: „E un nou început”