Închide meniul

Florin Gardoș, complet dezamăgit de situația fotbalului românesc: „E rău de tot! Există multă corupție!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 februarie 2023, 15:38

Florin Gardoș, complet dezamăgit de situația fotbalului românesc: „E rău de tot! Există multă corupție!

Florin Gardoș este dublu campion al României cu FCSB

Florin Gardoș este dublu campion al României cu FCSB / Hepta

Florin Gardoș s-a arătat complet dezamăgit de situația actuală a fotbalului românesc. Fostul fundaș al naționalei României, de două ori campion în Liga 1 cu FCSB, a vorbit clar și răspicat despre nivelul fotbalului din țara noastră. Gardoș a tras un semnal de alarmă uriaș în legătură cu „combinațiile” care se fac în cadrul cluburilor din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La scurt timp după ce a anunțat că visează să devină președintele FRF, Florin Gardoș a făcut o „radiografie” scurtă și dureroasă a fotbalului românesc.

Florin Gardoș, complet dezamăgit de situația fotbalului românesc: „E rău de tot! Există multă corupție!”

Fostul fundaș, ajuns la 34 de ani, a rămas cu un gust amar după experiența trăită la Academica Clinceni. La fel ca și Gaz Metan Mediaș, clubul ilfovean a dispărut subit din fotbalul românesc, din cauza problemelor financiare uriașe.

Florin Gardoș a povestit cum erau gesionate problemele cu banii în perioada în care juca la Clinceni.

„La fel ca în politică, și în fotbal există multă corupție și se fac tot felul de combinații din astea, românești”, este concluzia la care a ajuns Gardoș, după mulți ani în care a jucat în Liga 1.

Reclamă

Florin Gardoș este convins că astfel de probleme financiare extreme, care generează falimentul, n-ar exista dacă conducătorii cluburilor ar proceda corect.

„(N.r. – Cum se vedea fotbalul românesc?) Din interior, rău de tot. Cel puțin pe final, din perespectiva mea, pe la Clinceni… Să fii la un club de Liga 1 și să stai neplătit 5-6 luni…

Să vrei să faci o deplasare la Cluj cu avionul, să spui că ți-o plătești tu, iar clubul să refuze – ‘Nu. Mergeți cu autocarul, n-aveți voie cu avionul!’ – e deja de lumea a treia a fotbalului.

Reclamă 4 / 0/3

Tot în perioada aia Mediașul era la fel, fără jucători, numai cu juniori. Nu cred că se mai întâmplase de la Revoluție încoace ca două echipe să fie în faliment în același campionat. A fost cel mai slab sezon, probabil…

La fel ca în politică, și în fotbal există multă corupție și se fac tot felul de combinații din astea, românești. Altfel, nu înțeleg cum. Din drepturi TV și cu câteva sponsorizări, atât timp cât nu exagerezi cu bugetul de salarii, trebuie să reziști. Sau, dacă nu reziști, dacă nu ești capabil să plătești una sau două luni, înțeleg, că nu reușești un pic să ții bugetul sub control. Dar nu șase luni!”, a spus Florin Gardoș, pentru sport.ro.

Florin Gardoş a anunţat că şi-ar dori să devină preşedintele FRF

Florin Gardoş a anunţat că şi-ar dori să devină preşedintele FRF, o funcţie ocupată în prezent de Răzvan Burleanu. Fostul jucător de la FCSB susţine că „vrea să schimbe cu adevărat ceva” în fotbalul românesc.

Burleanu se află la conducerea fotbalului românesc din 2014, el fiind reales în 2018, în timp ce în 2022 nici măcar nu a avut un contracandidat la funcţia de preşedinte FRF.

„Meseria de analist mi-a plăcut de mult și îmi place și acum. Ori e o perioadă până îmi găsesc drumul, ori o să fac asta în paralel. Prioritatea numărul unu este să fiu în fotbal. Sincer să fiu, cel mai mult mi-ar plăcea să fiu președintele unui club sau președintele Federației Române de Fotbal.

Să fiu așa, să am puterea de a schimba cu adevărat ceva. Dacă ar fi să iau cea mai înaltă poziție pe care o pot avea în fotbal, ar fi la federație. Sau poate la FCSB, cine știe. Îți trebuie 10-15 ani de experiență ca să fii un conducător bun”, a spus Gardoș, în cadrul podcastului Victory Extra Time.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor 14:03 UTA – Oţelul LIVE SCORE (16:45). Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire Vezi toate știrile
Citește și