Închide meniul

Florin Manea cere 30% din transferul lui Rareș Ilie de la Rapid la Nice! Impresarul e pregătit să meargă la TAS. Ce răspuns au dat conducătorii giuleșteni

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 1 august 2022, 19:46

Florin Manea cere 30% din transferul lui Rareș Ilie de la Rapid la Nice! Impresarul e pregătit să meargă la TAS. Ce răspuns au dat conducătorii giuleșteni

Florin Manea l-a făcut praf pe Victor Angelescu

Florin Manea este un impresar din România / ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Florin Manea cere 30% din transferul lui Rareș Ilie de la Rapid la Nice, realizat luna trecută. Potrivit gsp.ro, impresarul susține că a încheiat un contract de colaborare de management sportiv cu clubul giuleștean, în urmă cu 4 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rareș Ilie a fost cumpărat de Nice în schimbul unei sume inițiale de 3 milioane de euro. În tranzacție au fost incluse și anumite bonusuri de performanță, în urma cărora suma de transfer ar putea ajunge la la 5 milioane.

Florin Manea cere 30% din transferul lui Rareș Ilie de la Rapid la Nice

Acum, la două săptămâni după încheierea afacerii, Florin Manea a dezvăluit că ar avea de încasat un bonus în valoare de 30% din orice transfer pe care Rapid îl realizează în perioada de derulare a contractului încheiat de impresar în 2018.

Conform sursei citate, Manea ar fi solicitat inițial un procent de numai 15%, dar oficialii clubului, de la vremea respectivă, i-au oferit 30%.

În această situație, agentul de jucători ar trebui să primească 600.000 de euro din valoarea sumei cu care Rapid a rămas după plecarea lui Rareș Ilie în Franța – 1,8 milioane de euro. Restul de 1,2 milioane de euro au fost virate în conturile altor cluburi de juniori pentru care mijlocașul român a evoluat la începutul carierei.

Reclamă

În plus, pe lângă procentul de 30%, Florin Manea cere alte 70.000 de euro, reprezentând salariile din ultimii doi ani, precum și un bonus de promovare de 5.000 de euro.

Fiul lui Nicolae Manea a plecat de la Rapid în 2020, dar susține că contractul său ar fi încă valabil pentru că actele despărțirii nu au fost înregistrate oficial. În cazul în care Rapid nu îi va vira banii, Florin Manea este dispus să someze clubul la TAS, fiind susținut de avocata sportivă Ruxandra Argăseală, fiica lui Valeriu Argăseală.

Replica lui Victor Angelescu, după solicitarea lui Florin Manea: „O aberație!”

Replica conducătorilor Rapidului n-a întârziat să apară. Victor Angelescu, unul dintre cei doi acționari ai giuleștenilor, a descris solicitarea lui Florin Manea drept „o aberație”.

Reclamă 4 / 0/3

Angelescu asigură că contractul impresarului a expirat și că Rapid nu are nicio obligație financiară față de el:

„Florin Manea nu mai e în club, contractul lui s-a terminat, a expirat. Nu a existat nicio clauză de acest gen, nu are nicio legătură el cu Rareș Ilie! E o aberație! Orice contract are o dată scadentă, iar contractul lui a expirat.

Nu v-ați obișnuit ce aberații vorbește Florin Manea? El a plecat cu scandal atunci… Pentru mine e un subiect închis”, a spus Victor Angelescu, pentru gsp.ro.

Rareș Ilie, felicitat de Lucien Favre, după pasa de gol din partida Nice – Torino 1-0

Rareș Ilie a fost felicitat de Lucien Favre, după pasa de gol reușită în partida Nice – Torino 1-0. Antrenorul francezilor a avut doar cuvinte de laudă pentru prestația mijlocașului român.

La pauză, le-am spus jucătorilor că am pierdut multe mingi ușoare. Le-am spus să-și ia mai mult timp în posesie, să-și pregătească acțiunile. În repriza a doua, mingea a circulat mult mai bine.

Jucătorii care au intrat pe parcurs au făcut diferența, e un lucru foarte important. Am muncit mult pentru această victorie. Față de precedentele meciuri amicale, cu Benfica, cu Roma, am reușit să corectăm anumite aspecte din joc.

Am văzut multe lucruri pozitive în repriza a doua. Am driblat, am verticalizat și ne-am creat trei-patru ocazii foarte bune. Toată lumea e fericită că am câștigat. Începe campionatul, vor fi multe meciuri, cinci meciuri în luna august.

Reclamă

Este greu să spun acum cine va juca duminică (n.r. – pe 7 august, în meciul cu Toulouse, în prima etapă din Ligue 1). Avem jucători buni pe toate pozițiile. Sunt mulțumit de mulți jucători după meciul de azi.

Rareș (n.r. Ilie) a intrat foarte bine, a driblat, un-doi, apoi i-a dat pasă de gol lui Stengs. E foarte bine! Sunt bucuros. Avem un nou recrut, Rareș (n.r. Ilie), care a intrat și a fost decisiv. Iată că avem un jucător care poate să îmbunătățească echipa. Perioada de transferuri nu s-a încheiat, dar nu este ușor să găsești jucători buni”, a declarat Lucien Favre într-un interviu, după amicalul Nice – Torino, pentru OGC Nice TV.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit Vezi toate știrile
Citește și