Închide meniul

Florin Prunea sare în apărarea lui Mihai Pintilii: „Asta a fost o jignire. Mă faci analfabet?”

Dan Roșu Publicat: 27 ianuarie 2023, 8:26

Florin Prunea sare în apărarea lui Mihai Pintilii: „Asta a fost o jignire. Mă faci analfabet?

Mihai Pintilii a vorbit despre situaţia lui Malcom Edjouma

Mihai Pintilii, pe banca celor de la FCSB / Hepta

  • Mihai Pintilii, în război cu FRF
  • Florin Prunea îl apără pe Pintilii

Florin Prunea sare în apărarea lui Mihai Pintilii, în scandalul licenţelor din Liga 1, pe care antrenorul de la FCSB îl are cu şeful Școlii de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal, Lucian Burchel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motivul pentru care Prunea îl critică pe Burchel este legat de o declaraţie a acestuia prin care susţinea că Pintilii ar avea o problemă de comunicare. Burchel cere suspendarea fostului căpitan al roş-albaştrilor.

Florin Prunea sare în apărarea lui Mihai Pintilii

„Că are o problemă de comunicare (n.r. a transmis Lucian Burchel despre Mihai Pintilii)… Asta a fost o jignire. Eu dacă eram în locul lui Pintilii, nu îl iertam pentru asta.

Reclamă

Păi, cum să îmi spui tu, federal, Federația Română de Fotbal, mie, că eu trebuie să vin la școală ca să comunic? Mă faci analfabet? O jignire! A greșit Burchel aici”, a spus Prunea, citat de prosport.ro.

Nana Falemi îl critică pe Mihai Pintilii, în scandalul licenţelor

Pe de altă parte, Nana Falemi îl critică pe Mihai Pintilii,în scandalul licenţelor. Şeful Şcolii de Antrenori, Lucian Burchel, cere suspendara lui Pinti, pentru că a dat indicaţii din postura de delegat al FCSB, el nedeţinând licenţa PRO. Falemi a dat exemplul lui Gică Hagi, care, pe vremea când o pregătea pe Bursaspor, venea în România pentru cursurile de licenţă PRO.

Reclamă

„Nu cred că e o problemă cu şcoala. Gică Hagi era la Bursa şi venea la licenţa PRO. E Gică Hagi. Lipsea de la antrenamente şi venea să studieze pentru licenţa Pro.

Ca să îmi iau licenţa UEFA, am făcut cursuri doi ani. Din perspectiva mea, e treaba lui Pintilii ce face, dacă poate să antreneze şi are rezultate, bravo lui. E o treabă generală. Pintilii iese în evidenţă, pentru că Federaţia a ajuns la un moment zero, după care nu mai merge. Până acum, a mers.

Au fost mulţi antrenori care au antrenat cu dispensă în Liga 1, ori aveau licenţă inferioară şi s-au înscris în timp ce antrenau în Liga 1. Dacă nu mă înşel, Contra, Olăroiu au antrenat în Liga 1, care ulterior s-au înscris la licenţă. Dacă Gigi Becali l-a angajat pe Pintilii, mă bucur pentru el. Câştigă o pâine, câştigă un ban, îşi hrăneşte familia, bravo lui!

Reclamă 4 / 0/3

Din perspectiva Federaţiei şi al suporterului de fotbal, dacă vrem să vedem un fotbal de calitate, nu putem să vedem situaţii de genul ăsta, pe termen lung, fotbalul înseamnă ştiinţă şi îţi trebuie studii pentru asta. Sunt multe lucruri pe care să le înveţi într-o şcoală. Un club are mai multe departamente şi tu trebuie să ştii despre ele.

Şcoala de Antrenori durează nişte mii de ore. În Spania şi Italia, durează poate de trei ori mai mult. Ne uităm de ce englezii joacă bine, sau de ce spaniolii antrenează mereu peste tot în lume. E o chestie de educaţie, de cultură şi de şcoală. O parte de educaţie o ai din familie, restul primeşti de la şcoală.

Nu e realist. Nu-şi dă seama ce face. Nu mai merge acum. Dacă ştii că nu eşti regulamentar… E ca şi cum treci pe roşu şi te răţoieşti la poliţist. Îmi place Pintilii ca jucător. A jucat pe poziţia mea. Are o atitudine bună pe bancă. Nu l-am văzut cum antrenează”, a spus Falemi, în cadrul emisiunii AS.ro LIVE.

Mihai Pintilii l-a făcut praf pe șeful Școlii de Antrenori

Pintilii a răbufnit la finalul meciului dintre FC Hermannstadt și FCSB, scor 0-1, și chiar l-a rugat pe Lucian Burchel să îi dea o suspendare de până la 4 ani. Cazul lui Pintilii va fi judecat pe 23 ianuarie.

„(N.r. – Unde se va ajunge?) Vrei să-mi zic părerea? Nicăieri! Nu mai zic nimic. Niciodată (n.r. – n-a fost contactat de oficialii FRF), au fost alții mai mari decât mine și n-au vorbit cu ei.

Eu îmi văd de drumul meu, sunt înscris la școala de antrenori șu încerc să iau carnetul. O să discut cu el (n.r. – cu Lucian Burchel) doar când voi merge la cursurile cu el, în rest n-am ce să discut cu el. Își face nume pe spatele meu. El de 3 săptămâni vorbește doar de Pintilii. Mă bucur că sunt băgat în seamă și că pot să fac să audă și oamenii de el. Asta înseamnă că n-am fost un prost, un fraier și asta mă bucură.

Mă bucur că se vorbește de mine. Doamne ajută, să-mi dea 3 luni, 3 ani, 4 ani, dacă crede că am greșit și trebuie să fiu pedepsit. Nu știu pentru ce să mă suspende. Pentru o poză? Habar n-am. Pentru că m-am ridicat cu tabela de schimbare? Că sunt delegat în acte. Toți se mai ridică de pe bancă. Suntem legați de scaun? Chiar îl rog să mă suspende cât mai mult, să fie el liniștit.

Reclamă

Nu am ce vorbi cu oameni care vor doar răul în țara asta. Am fost fotbaliști, am jucat la echipa națională, mi-am rupt piciorul pentru echipa națională și meritam măcar bun simț”, a spus Mihai Pintilii, potrivit digisport.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Camelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update!
Antena Sport Update • 16:43
Camelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie
Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care "este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024"
Liga 1 • 11:15
Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024”
Florin Prunea, „cucerit” de Ianis Hagi după Columbia - România 3-2. Ce a spus fostul internațional despre fiul „Regelui”.
AntenaPLAY • 27 mart., 19:33
Florin Prunea, „cucerit” de Ianis Hagi după Columbia – România 3-2: „Le-a dat de gândit celor de la Alaves!”
Florin Prunea a dezvăluit ce jucători ar convoca la EURO 2024, dacă ar fi selecționerul echipei naționale. Pe cine s-ar baza fostul portar.
Echipa naţională • 27 mart., 16:50
Ce jucători ar convoca Florin Prunea la EURO 2024. Numele pe care nu l-a luat în calcul: „E imposibil!”
Mihai Pintilii, după ce i-a făcut galerie Cristinei Neagu în CSM Bucureşti - Krim 30 -24
Handbal • 24 mart., 18:53
FOTO
Mihai Pintilii, după ce i-a făcut galerie Cristinei Neagu în CSM Bucureşti – Krim 30 -24: „Au calitate pentru Final Four!”