Închide meniul

Fostul antrenor de la FCSB nu înţelege transferul lui Andrea Compagno în China: „Pe mine m-a ajutat foarte mult”

Alex Masgras Publicat: 11 februarie 2024, 11:25

Reclamă
Fostul antrenor de la FCSB nu înţelege transferul lui Andrea Compagno în China: „Pe mine m-a ajutat foarte mult

Fostul antrenor de la FCSB nu înţelege transferul lui Andrea Compagno în China

Andrea Compagno, în timpul meciului Sepsi - FCSB / Profimedia

Fostul antrenor de la FCSB care nu înţelege transferul lui Andrea Compagno în China a analizat despărţirea atacantului italian de formaţia roş-albastră. Nicolae Dică a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Andrea Compagno, jucător pe care l-a pregătit în perioada în care se afla pe banca celor de la FCSB.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andrea Compagno s-a despărţit de liderul din Liga 1 şi a semnat cu Tianjin Tiger, formaţie din prima ligă a Chinei. Acolo, atacantul italian va încasa 850.000 de euro pe sezon.

Fostul antrenor de la FCSB nu înţelege transferul lui Andrea Compagno în China

Nicolae Dică, actualul antrenor de la FC Voluntari, consideră că Andrea Compagno putea să îi mai ajute pe cei de la FCSB, în condiţiile în care echipa lui Elias Charalambous nu mai are jucători pe profilul italianului. Mai mult, Dică a vorbit despre profesionalismul lui Compagno şi a dezvăluit că îi îndemna pe cei tineri să înveţe de la atacantul de la atacantul de 27 de ani.

„La cum arată clasamentul, cred că FCSB are şansele cele mai mari la titlu. Cât am fost acolo, pe mine m-a ajutat foarte mult. A avut evoluţii foarte bune. Ei nu mai au un alt atacant şi putea să îi mai ajute.

Decizia e a antrenorilor, conducătorului, cei care au vrut să îl vândă. FCSB are acelaşi tip de joc. Este acelaşi tip de joc pe care îl avea FCSB-ul şi când era Compagno în teren.

Reclamă

El este un jucător super profesionist. În primul mandat l-am avut pe Teixeira, care era foarte profesionist. Compagno e la fel, le dădeam exemple celor tineri să înveţe de la el, să facă ceea ce face el pentru că e profesionist.

Eu acolo îl am pe Adam Nemec. Este pe acelaşi stil. Îşi face programul după antrenament, sunt foarte asemănători, să ştiţi”, a declarat Nicolae Dică, potrivit fanatik.ro.

În 55 de meciuri jucate la FCSB, Andrea Compagno a marcat 20 de goluri. El mai are alte 26 de reuşite în România, din perioada în care a evoluat pentru FCU Craiova. Potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com, atacantul italian este cotat la 2,3 milioane de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Andrea Compagno a explicat de ce Gigi Becali s-a ales cu o „gaură” financiară de 1.3 milioane de euro

Gigi Becali a primit o sumă mică de transfer din cauza faptului că italianul era în ultimele 6 luni de contract cu FCSB. Totuși, Andrea Compagno a dezvăluit faptul că și-a dorit ca patronul vicecampioanei să încaseze mai mulți bani în schimbul său, doar că acest lucru nu a putut fi realizabil, în această perioadă de mercato.

Totodată, fostul golgheter a dezvăluit că a avut oferte mult mai bune în trecut.

„Din Turcia nu știu ce echipă a făcut oferta. S-a scris despre Konyaspor, dar asta a fost doar prima ofertă. Era o situație slabă în clasament, din punct de vedere financiar, la fel. Nimeni nu se ducea acolo! La final a rămas doar asta din China. Pe ultima sută de metri a mai apărut ceva din Turcia, dar eu nu știu nimic.

Pare că eu am vrut să plec în China doar ca FCSB să nu ia bani! Nu e adevărat! Eu o să le fiu mereu recunoscător celor de la FCSB! Mi-au dat o oportunitate mare, mai ales anul trecut. Pe suporteri o să îi am în inimă. Eu speram să ia 1,5 – 2 milioane pe mine. Am avut ofertă în Olanda, domnul Becali putea lua bani pentru mine.

Eu zic încă odată, e vorba de familia mea, de situația mea, dar din Turcia nu a fost o ofertă bună”, a spus Andrea Compagno, la plecarea din țară.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
4
mai
22:45
VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00)
4
mai
22:35
Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!”
4
mai
22:20
Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!”
4
mai
22:02
Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic
4
mai
21:31
NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final
4
mai
21:29
Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri
4
mai
21:00
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY
4
mai
20:42
„S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri
4
mai
20:35
U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda
4
mai
20:29
Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori”
Vezi toate știrile
Citește și