Închide meniul

Gică Hagi a răbufnit după scandalul xenofob de la Sfântu Gheorghe. „Poate mâine vine cineva și zice: ‘Afară, afară, cu machidonii din țară'”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 ianuarie 2023, 22:51

Gică Hagi a răbufnit după scandalul xenofob de la Sfântu Gheorghe. „Poate mâine vine cineva și zice: Afară, afară, cu machidonii din țară'

Gică Hagi l-a auzit pe Mihai Rotaru şi a cerut să intre în direct

Gică Hagi, în timpul unei conferinţe de presă / Antena Sport

Gică Hagi a răbufnit după scandalul xenofob de la Sfântu Gheorghe, de la meciul Sepsi – FC U Craiova 1948. Partida a fost întreruptă definitiv de arbitrul Andrei Chivulete, în minutul 26, din cauza scandărilor fanilor olteni care au făcut deplasarea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Regele” Hagi nu îşi explică de ce ultraşii Craiovei lui Mititelu nu au fost evacuaţi de forţele de ordnice. „S-a creat un precedent periculos„, a fost semnalul de alarmă tras de cel mai bun marcator din istoria naţionalei României.

Gică Hagi a răbufnit după scandalul xenofob de la Sfântu Gheorghe

E o parte sensibilă la fiecare club, cu suporterii pe care îi are. În Europa nu s-a oprit niciodată un meci când se strigă lucruri de astea. Eu sunt machidon. Poate mâine vine cineva și zice: ‘Afară, afară cu machidonii din țară’. Zice, dar nu înseamnă că plec. Niciodată nu s-a oprit vreun meci în cupele europene. Măsura cea mai drastică e să-i scoţi din stadion.

Nu poți să oprești un meci. Înainte de asta trebuie să scoți suporterii din stadion. E punctul de bază! La un meci al nostru cu Dinamo, suporterii au fost evacuați. Televiziunea plătește bani, meciul trebuie să se vadă, să se joace. S-a creat un precedent foarte periculos!„, a declarat Gică Hagi la digisport.ro.

Secretarul general al LPF este de aceeaşi părere cu Gică Hagi. A anunţat că, potrivit Legii 4, grupul de suporteri ai lui FC U Craiova 1948 puteau fi scoşi de pe stadion.

Reclamă

Mergem la Comisia de Disciplină în baza raporturilor întocmite de observatorul de joc şi deschide o procedură disciplină. Aşteptăm o soluţie, care o fi aia… vedem. Pentru că nu există un precedent pentru situaţia asta, deci nu putem să anticipăm.

E o stiuaţie cu multe necunoscute, nu există un precedent judiciar. Vedem ce va decide Comisia de Disciplină şi ulterior, dacă va exista un recurs, ce va decide Comisia de Recurs de la Federaţie. E periculos, s-a deschis o Cutie a Pandorei. Ce te faci dacă, data viitoare, un arbitru nu opreşte meciul?

Justin Ştefan: „Legea 4 îţi oferă mecanisme care să te ducă acolo”

După părerea mea, nu ştiu dacă prin oprirea unor meciuri vom rezolva problema acestor scandări. Nu ştiu dacă o vom rezolva. Partea de educaţie e un proces care se face pe termen mediu şi lung, nu vom educa noi câţiva suporteri să nu mai strige, prin măsurile astea. Din contră, e un subiect care poate polariza şi mai mult inclusiv la nivel social. Pentru că noi trăim într-o bulă. Unde ajungem? Sau, de exemplu, dacă noi vrem să facem rău unei echipe ne îmbrăcăm în tricourile lor şi mergem să scandăm prostii pe stadion.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă erau 20.000 (n.r. de fani care aveau scandări xenofobe) da, dar dacă erau 50-100 se puteau găsi soluţii. Pe regulament sunt acoperiţi cei care au fost la meci. Au urmat regula celor 3 paşi. (Reporter: Nu se putea cere evacuarea fanilor?) Din punctul meu de vedere era posibilă o astfel de discuţie. Legea 4 îţi oferă mecanisme care să te ducă acolo. Dacă erau 10.000, era imposibil de obţinut evacuarea, dar la 50-100 care strigau, se putea ajunge acolo. Şi nu era o decizie a structurii de jandarmi„, a declarat Justin Ştefan în exclusivitate pentru AntenaSport.

Ionel Ganea, discurs dur după scandalul xenofob

Ionel Ganea a avut o reacţie virulentă, după scandalul xenofob de la partida dintre Sepsi şi FC U Craiova. Ganea e de părere că partida dintre Sepsi şi FC U craiova ar trebui să se rejoace.

Când am jucat cu naționala României în Ungaria, de la început până când am părăsit terenul, cu echipa națională vorbesc – ne-au dat suporterii de naționalitate maghiară „să mâncăm” până am plecat din incinta stadionului.

Mie lui Hagi, Popescu, Petrescu. Ne-au înjurat și de mamă, și de copii, de toate ne-au făcut. Eu când am mers în Ungaria ne-am luat și pe nas, și pe gură injurii. Și n-a mai oprit nimeni meciul! Ideea e că s-a scandat! Tot nu s-a oprit meciul. Nici nu ne-am fi dorit să se întâmple asta, am vrut să jucăm.
Când a fost România – Ungaria la noi, la fel s-a întâmplat. Marii vinovați sunt Chivulete și Goga! Unde v-ați născut și v-ați afirmat voi? Acum va exista un precedent. Toți vor dori să se suspende meciurile. Când a fost România – Ungaria la noi, la fel s-a întâmplat„, a spus Ionel Ganea la sport.ro.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:08 VIDEOImaginile durerii lui Răzvan Lucescu. Ce a declarat românul, după ce PAOK a smuls o remiză în minutul 90+10! 20:00 Improvizaţia lui Bogdan Lobonţ, catastrofală în Farul – Rapid! Dan Şucu, devastat după golul marcat de Louis Munteanu 20:00 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele de start 19:42 U Cluj a „ajutat-o” pe Dinamo! Clujenii, victorie la limită cu Poli Iaşi! Cum arată clasamentul din play-out 19:40 LIVE TEXTFarul – Rapid 1-1. Louis Munteanu a marcat din nou. Albion Rrahmani, gol din penalty în minutul 45+4! 19:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos LIVE VIDEO (20:30)! Duel pentru titlul din Grecia! Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY 18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 VIDEOLamia – PAOK 1-1 a fost live în AntenaPLAY! Remiză dramatică pentru Răzvan Lucescu! PAOK a egalat în minutul 90+10 Vezi toate știrile
Citește și