Închide meniul

Gică Popescu a dezvăluit cu ce buget a câștigat Farul campionatul

Dan Roșu Publicat: 23 mai 2023, 9:14

Reclamă
Gică Popescu a dezvăluit cu ce buget a câștigat Farul campionatul

Gică Popescu a dezvăluit cu ce buget a câștigat Farul campionatul

Gică Hagi și Gică Popescu / Hepta

Gică Popescu a dezvăluit cu ce buget a câștigat Farul campionatul. Dobrogenii au avut la dispoziție 4.5 milioane de euro pentru echipa mare, iar 1.5 milioane de euro au ajuns la academie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Asta încercăm an de an să facem. De fiecare dată încercăm să aducem între noi sponsori, investitori care să ne ajute să mergem mai departe cu acest proiect și să tratăm cu ei. Eu sper să avem vești bune cât de curând.

Gică Popescu a dezvăluit cu ce buget a câștigat Farul campionatul

Echipa mare a avut buget sezonul ăsta 4,5 milioane de euro. Mai e 1,5 milioane la juniori, mai avem credite la bănci pe care trebuie să le acoperim”, a spus Popescu, citat de fanatik.ro.

Pe de altă parte, Gică Hagi anunța în seara în care a luat campionatul că ar avea nevoie de un buget dublu pentru a putea spera la un parcurs decent în cupele europene.

„Dublu decât am! Pe salarii de jucători și pe cheltuieli, dublu. Tot ce înseamnă salariile jucătorilor, trebuie să însemne 50 la sută din bugetul pe care-l ai. Dacă treci de 60, poți să te duci în cap.

Reclamă

Dacă rămâi cu cheltuiala asta, atunci merge. Nu pot să promit niciodată, ideea noastră e să construim o echipă competitivă și o echipă care să aibă succes și în Europa”, spunea Hagi, citat de digisport.ro.

Câţi bani primeşte Farul, după ce a devenit campioana României

Se ştie câţi bani primeşte Farul, după ce a devenit campioana României! Echipa lui Gică Hagi a învins-o pe FCSB, în penultima etapă a play-off-ului Ligii 1, şi s-a declanşat sărbătoarea pe stadionul din Ovidiu. Farul a câştigat titlul.

Farul a făcut un sezon de vis şi s-a distanţat la patru puncte de FCSB. A obţinut a 23-a victorie stagională şi este sigură de clasarea pe primul loc. Nu mai contează rezultatul din ultima etapă, când va juca pe terenul campioanei ultimilor cinci ani, CFR Cluj.

Reclamă 4 / 0/3

Gică Hagi a dat şi un „tun” financiar, după ce şi-a ajutat echipa să câştige titlul. Farul va fi recompensată de LPF cu peste 2.5 milioane de euro. Marea lovitură o poate da în preliminariile UEFA Champions League, acolo unde constănţenii au obţinut calificarea după ce au devenit campionii Ligii 1.

Prima tranşă din bani va fi virată de Ligă, în conturile echipei „Regelui”, în luna iulie. În total, Farul va primi 2.640.000 de euro. FCSB a ratat titlul, dar şi-a asigurat o sumă de 2.540.000 de euro. Ocupanta locului 3, care se va decide între CFR Cluj şi Universitatea Craiova, va încasa 2.350.000 de euro.

Sezonul 2023-2024 este ultimul în care acestea sunt premiile. După, echipele din Liga 1 vor avea de împărţit un milion de euro în plus. Încă un milion de euro va ajunge la cluburi, în funcţie de audienţe.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:00 LIVE VIDEOCalificările pentru cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami sunt ACUM, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY 22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:16 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko Vezi toate știrile
Citește și