Închide meniul

Câţi bani primeşte Farul, după ce a devenit campioana României! Lovitură financiară reuşită de Gică Hagi

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 mai 2023, 22:58

Câţi bani primeşte Farul, după ce a devenit campioana României! Lovitură financiară reuşită de Gică Hagi

Gică Hagi, cerut la echipa naţională de Adrian Mititelu

Gică Hagi, bucuros pe stadionul din Ovidiu / Profimediaimages

  • Gică Hagi a făcut-o campioană pe Farul
  • Câţi bani vor intra în conturile constănţenilor, după câştigarea titlului

Se ştie câţi bani primeşte Farul, după ce a devenit campioana României! Echipa lui Gică Hagi a învins-o pe FCSB, în penultima etapă a play-off-ului Ligii 1, şi s-a declanşat sărbătoarea pe stadionul din Ovidiu. Farul a câştigat titlul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Farul a făcut un sezon de vis şi s-a distanţat la patru puncte de FCSB. A obţinut a 23-a victorie stagională şi este sigură de clasarea pe primul loc. Nu mai contează rezultatul din ultima etapă, când va juca pe terenul campioanei ultimilor cinci ani, CFR Cluj.

Câţi bani primeşte Farul, după ce a devenit campioana României!

Gică Hagi a dat şi un „tun” financiar, după ce şi-a ajutat echipa să câştige titlul. Farul va fi recompensată de LPF cu peste 2.5 milioane de euro. Marea lovitură o poate da în preliminariile UEFA Champions League, acolo unde constănţenii au obţinut calificarea după ce au devenit campionii Ligii 1.

Reclamă

Prima tranşă din bani va fi virată de Ligă, în conturile echipei „Regelui”, în luna iulie. În total, Farul va primi 2.640.000 de euro. FCSB a ratat titlul, dar şi-a asigurat o sumă de 2.540.000 de euro. Ocupanta locului 3, care se va decide între CFR Cluj şi Universitatea Craiova, va încasa 2.350.000 de euro.

Sezonul 2023-2024 este ultimul în care acestea sunt premiile. După, echipele din Liga 1 vor avea de împărţit un milion de euro în plus. Încă un milion de euro va ajunge la cluburi, în funcţie de audienţe.

Reclamă

Farul se gândeşte acum la un sezon european cât mai lung. Farul ia startul în primul tur al preliminariilor Champions League. Dacă va reuşi să ajungă până în play-off, îşi va asigura un cec de 10 milioane de euro. O calificare în grupe îi poate aduce în conturi 20 de milioane de euro!

Gică Hagi a mai câştigat un titlu cu echipa sa. A triumfat în Liga 1 în sezonul 2016-2017, când echipa se numea Viitorul. Este o performanţă uriaşă obţinută de constănţeni!

Ce schimbări a făcut Gică Hagi înaintea finalei „finala” Farul – FCSB

Hagi nu l-a avut la dispoziţie pe Denis Alibec. Totuşi, Tudor Băluţă şi puştiul minune Adrian Mazilu au fost apţi şi au jucat din primul minut în meciul care a avut o miză uriaşă.

Reclamă 4 / 0/3

Gică Hagi a primit întăriri şi în centrul defensivei. Din formula de start a ieşit Boli, în locul lui fiind titularizat veteranul de 36 de ani Ionuţ Larie. Căpitanul „Regelui” a fost accidentat la meciul din Bănie, dar s-a recuperat la timp pentru a juca în „finala” campionatului.

Louis Munteanu a jucat vârf de atac în confruntarea de la Ovidiu şi avea misiunea să îl facă uitat pe Denis Alibec. Vârful în vârstă de 20 de ani avea 4 goluri şi 5 pase decisive în acest sezon.

Cum arată echipa de start a Farului în derby-ul pentru titlu cu FCSB:

Farul: Aioani – Kiki, Larie, Artean, Borza – T. Băluță, Nedelcu, Grameni – Ad. Mazilu, L. Munteanu, Mateus Barbosa

Cum a arătat echipa de start a Farului în deplasarea cu Universitatea Craiova:

Aioani – Kiki, Boli, Artean, Borza – Doukoure, Nedelcu, Grameni – Mateus Barbosa, Alibec, Louis Munteanu

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a "uitat" din nou pe bancă pe Ianis
Echipa naţională • 27 mart., 22:46
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!”
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia - România
Fotbal • 27 mart., 21:47
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia – România: „M-am întâlnit cu Ancelotti!”
Gică Hagi se gândeşte doar la victorie, înainte de Farul - FCSB
Liga 1 • 27 mart., 19:58
Gică Hagi se gândeşte doar la victorie, înainte de Farul – FCSB: „Altă alternativă nu avem! Trebuie să câştigăm!”
Gică Hagi, reacţie savuroasă după ce Ianis Hagi a marcat în Columbia - România
Echipa naţională • 27 mart., 18:42
„Am şi eu un băiat şi sunt fericit!” Gică Hagi, reacţie savuroasă după ce Ianis Hagi a marcat în Columbia – România
Comentatorii din Columbia, reacție fabuloasă după ce Ianis Hagi a marcat în amicalul de la Madrid
AntenaPLAY • 27 mart., 17:09
Comentatorii din Columbia, reacție fabuloasă după ce Ianis Hagi a marcat în amicalul de la Madrid: „Un deja-vu!”