Închide meniul

Gigi Becali, derapaj la adresa lui Răzvan Burleanu, după noua regulă anunţată de preşedintele FRF: „Bă, ai ceva la cap?”

Alex Masgras Publicat: 14 decembrie 2023, 20:25

Reclamă
Gigi Becali, derapaj la adresa lui Răzvan Burleanu, după noua regulă anunţată de preşedintele FRF: „Bă, ai ceva la cap?

Gigi Becali a anunţat că îl vinde pe Andrea Compagno

Gigi Becali, în timpul unei conferinţe de presă / Hepta

Gigi Becali a avut un nou derapaj la adresa lui Răzvan Burleanu, după noua regulă anunţată de preşedintele FRF. Burleanu a susţinut o conferinţă de presă şi a declarat că se va introduce o nouă regulă în fotbalul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Regula 5+6” va obliga cluburile din primele două ligi ale României să aibă pe teren cel puţin 5 jucători crescuţi „la nivel naţional” şi care să fie eligibili pentru echipele naţionale. Echipele trebuie să folosească aceşti 5 jucători pe toată durata meciului.

Gigi Becali, derapaj la adresa lui Răzvan Burleanu, după noua regulă anunţată de preşedintele FRF

Patronul celor de la FCSB a criticat în primă fazăregula propusă de Burleanu şi l-a invitat pe preşedintele FRF să crească fotbalul românesc pe banii lui, după care a declarat că nu se va opune, dacă regula va fi implementată la fel ca în Ungaria:

”Noi avem șapte jucători. Nu știu dacă e o regulă bună sau rea, dar nu se poate aplica. Ieri, m-a sunat Argăseală și mi-a zis ’Domnul Becali, trebuie două milioane ca să achitam toate taxele’.

Eu trebuie să bag două milioane la club ca să achit jucători. Apoi îl întreb eu pe domnul Burleanu: ’băi, ai ceva la cap? Eu bag două milioane!’. Eu bag două milioane că vreau eu, nu că vine cineva. Să crească fotbalul românesc pe banii lui.

Reclamă

Mă miram și eu, în loc să fie băiat deștept, el face mai multe rele. Dar am fost dezinformat, nu am știut. Asta poate. Dom-le, dacă nu joci așa, nu primești bani, asta poate să o faca. (…).

Omul poate să facă ce vrea, el administrează FRF și poate să spună ce vrea. Eu am 20 de milioane la dispoziție. El nu spune că esti obligat. El spune ca în Ungaria.

Spune că dă banii respectivi doar echipelor care îndeplinesc condițiile astea. Asta poate să o facă, e în regulă”, a declarat Gigi Becali, la digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Răzvan Burleanu pregăteşte schimbări radicale în fotbalul românesc!

„Minimum cinci jucători formați la nivel național și/sau eligibili pentru naționalele României. Conceptul de format la nivel național înseamnă să fi petrecut cel puțin 3 ani de zile la un club din România între 15 și 21 de ani.

Dar, ca să mărim baza de selecție pentru cluburi, ne vom adresa inclusiv copiilor români din străinătate, astfel încât să întărim acest proces de repatriere a tinerilor jucători români care s-au format în străinătate și care nu bifează criteriul de formați la nivel național, dar care sunt eligibili pentru naționala României”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Răzvan Burleanu a anunţat pedepsele pentru echipele care încalcă „regula 5+6”

Preşedintele FRF a anunţat şi că echipele care încalcă noua regulă vor fi sancţionate financiar:

„Toate cluburile care nu participă în grupele competițiilor europene au acces la plățile de solidaritate. Mecanismul din România propune un sistem puțin mai sofisticat. Nu ne uităm doar la cluburile care nu participă, ci am legat aceste plăți de solidaritate cu clasificarea academiilor.

Ne raportăm celor mai bune 20 de cluburi profesioniste care sunt clasificate în acest ranking. Prin cluburi profesioniste înțelegem cluburi din primul și al doilea eșalon.

Ceea ce înseamnă că, dacă un club se situează în această situație (n.r. TOP 20) și nu îndeplinește această regulă din următorul sezon, de a avea minimum cinci jucători de acest fel pe toată durata jocului, vor intra sub această sancțiune financiară.

Ne-am uitat la plățile de solidaritate, care au o direcție clară stabilită de UEFA și FRF de a se duce în propriile academii. A doua sursă de venit, pe care sperăm să o putem debloca împreună cu Guvernul României pentru prima dată în istorie, face referire la aceste fonduri guvernamentale.

Reclamă

Cluburile care nu îndeplinesc aceste condiții nu se vor putea conecta la fondurile guvernamentale pentru propriile academii. Iar din următorul sezon vrem să facem pasul la șase jucători”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:15 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua sesiune de antrenamente este ACUM în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uiașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu Vezi toate știrile
Citește și