Închide meniul

Răzvan Burleanu pregăteşte schimbări radicale în fotbalul românesc! Noua regulă anunţată de preşedintele FRF

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 14 decembrie 2023, 20:05

Răzvan Burleanu pregăteşte schimbări radicale în fotbalul românesc! Noua regulă anunţată de preşedintele FRF

Răzvan Burleanu pregăteşte schimbări radicale în fotbalul românesc

Răzvan Burleanu, în timpul unei conferinţe de presă / Captură Antena Sport

Răzvan Burleanu pregăteşte schimbări radicale în fotbalul românesc! Preşedintele FRF a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că se pregăteşte introducerea unei noi reguli în fotbalul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Regula 5+6” va obliga cluburile din primele două ligi ale României să aibă pe teren cel puţin 5 jucători crescuţi „la nivel naţional” şi care să fie eligibili pentru echipele naţionale. Echipele trebuie să folosească aceşti 5 jucători pe toată durata meciului.

Răzvan Burleanu pregăteşte schimbări radicale în fotbalul românesc!

„Minimum cinci jucători formați la nivel național și/sau eligibili pentru naționalele României. Conceptul de format la nivel național înseamnă să fi petrecut cel puțin 3 ani de zile la un club din România între 15 și 21 de ani.

Dar, ca să mărim baza de selecție pentru cluburi, ne vom adresa inclusiv copiilor români din străinătate, astfel încât să întărim acest proces de repatriere a tinerilor jucători români care s-au format în străinătate și care nu bifează criteriul de formați la nivel național, dar care sunt eligibili pentru naționala României”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Răzvan Burleanu a anunţat pedepsele pentru echipele care încalcă „regula 5+6”

Preşedintele FRF a anunţat şi că echipele care încalcă noua regulă vor fi sancţionate financiar:

Reclamă

„Toate cluburile care nu participă în grupele competițiilor europene au acces la plățile de solidaritate. Mecanismul din România propune un sistem puțin mai sofisticat. Nu ne uităm doar la cluburile care nu participă, ci am legat aceste plăți de solidaritate cu clasificarea academiilor.

Ne raportăm celor mai bune 20 de cluburi profesioniste care sunt clasificate în acest ranking. Prin cluburi profesioniste înțelegem cluburi din primul și al doilea eșalon.

Ceea ce înseamnă că, dacă un club se situează în această situație (n.r. TOP 20) și nu îndeplinește această regulă din următorul sezon, de a avea minimum cinci jucători de acest fel pe toată durata jocului, vor intra sub această sancțiune financiară.

Reclamă 4 / 0/3

Ne-am uitat la plățile de solidaritate, care au o direcție clară stabilită de UEFA și FRF de a se duce în propriile academii. A doua sursă de venit, pe care sperăm să o putem debloca împreună cu Guvernul României pentru prima dată în istorie, face referire la aceste fonduri guvernamentale.

Cluburile care nu îndeplinesc aceste condiții nu se vor putea conecta la fondurile guvernamentale pentru propriile academii. Iar din următorul sezon vrem să facem pasul la șase jucători”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și