Închide meniul

Gigi Becali, reacţie vehementă după decizia luată de ministrul Eduard Novak: „Du-te în Bangladesh, nu în România! Care e problema?!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 7 iulie 2022, 20:16 / Actualizat: 7 iulie 2022, 22:05

Gigi Becali, reacţie vehementă după decizia luată de ministrul Eduard Novak: „Du-te în Bangladesh, nu în România! Care e problema?!

Gigi Becali a anunţat câţi fani români vor fi la West Ham - FCSB, în Conference League

Gigi Becali, patronul FCSB/ Hepta

Gigi Becali a reacţionat după ordinul dat de Eduard Novak. Patronul celor de la FCSB s-a declarat mulţumit de decizia luată de ministru, considerând că va fi benefică pentru fotbalul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ministrul Eduard Novak a luat o decizie istorică. Cel puţin 40% dintre sportivii prezenţi pe teren într-o echipă trebuie să fie români. Decizia acestuia va afecta echipele din Liga 1 cu mulţi stranieri.

Gigi Becali, reacţie vehementă după decizia luată de ministrul Eduard Novak

Gigi Becali este de acord cu decizia luată de ministrul Eduard Novak. Patronul FCSB consideră că echipa naţională va fi afectată în mod pozitiv de această hotărâre, care pe mulţi îi nemulţumeşte deja.

„Federația e sub ordinea ministerului și va introduce în statut că 40% dintre jucători trebuie să fie români. Ministrul a făcut foarte bine, părerea mea. Când face omul ceva, nu e bine. Tot timpul lumea e nemulțumită.

Eu zic că n-o să cadă în instanță propunerea, cred că va rămâne așa legea. Care e problema? Dacă n-ai jucători români, du-te în Bangladesh, nu în România! Du-te, ia-ți o echipă în Franța, Germania. Dacă n-ai măcar 5 jucători români, lasă-ne, mă tată, în pace! Vreți echipă națională puternică sau nu? Altfel, aducem toți jucătorii din Africa și nu mai avem națională! Văd că nu vă convine nici așa, nici așa, nici în căruță, nici în teleguță.

Reclamă

Voi credeți că Novak a făcut ceva peste noapte? Are un studiu în spate, a văzut oportunitatea. A luat în calcul și discriminarea, o să vedeți că va rămâne legea”, a declarat Gigi Becali, pentru digisport.ro.

FCSB are în lot doar 5 sportivi de altă naţionalitate, din cei 34 înregistraţi. Este vorba de Joyskim Dawa, Rachid Bouhenna, Risto Radunovic, Malcom Edjouma şi Ivan Mamut. Primii doi au fost transferaţi chiar în această perioadă de mercato, de la Botoşani, respectiv CFR Cluj.

Decizie istorică anunțată de Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi în competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Reclamă 4 / 0/3

Conform Ministerului, obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022/2023.

„Sportul, prioritate naţională!

Pentru a ajuta echipele noastre naţionale, sportivii români trebuie susţinuţi şi prioritizaţi. Mulţumesc federaţiilor pentru consultările în luarea acestei decizii şi multă baftă în implementarea ei!”, a anunțat Eduard Novak, pe contul de Facebook, citat de news.ro.

Novak consideră că acest ordin de ministru va fi benefic în procesul de selecție al sportivilor la echipele naționale:

„Sunt extrem de fericit că pot face acest anunț care vine în sprijinul sportivilor români și, implicit, a sportului din țara noastră. După ce m-am sfătuit cu toate federațiile sportive, am emis un ordin de ministru, prin ponderea de participare a sportivilor de performanță români, la nivel de seniori și juniori, la toate competițiile sportive naționale oficiale.

Astfel, începând cu sezonul 2022/2023, această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanți care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci 40% dintre sportivii prezenți pe teren în meciurile oficiale trebuie să fie români. Iar federațiile sportive naționale au obligația să respecte prevederile acestui ordin de ministru.

Este o decizie care va ajuta cu siguranță selecția pentru echipele naționale ale României la sporturile de echipă.”, a explicat Eduard Novak.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid 16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” Vezi toate știrile
Citește și