Închide meniul

Gigi Becali schimbă din temelii politica de transferuri la FCSB. Criterii esenţiale pe care trebuie să le îndeplinească jucătorii

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 iunie 2023, 17:54

Reclamă
Gigi Becali schimbă din temelii politica de transferuri la FCSB. Criterii esenţiale pe care trebuie să le îndeplinească jucătorii

Gigi Becali schimbă din temelii politica de transferuri la FCSB

Gigi Becali, într-o conferinţă de presă / Profimediaimages

Gigi Becali s-a decis şi schimbă din temelii politica de transferuri la FCSB. Dacă în ultimii ani anunţase că îşi doreşte numai jucători români, omul de afaceri s-a răzgândit şi a stabilit noi criterii. Îşi doreşte să aducă la vicecampioana Ligii 1 mai mulţi fotbalişti din Africa de Sud.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Siyabonga Ngezana este primul jucător care se încadrează pe profilul ales de Becali. Fundaşul central de 25 de ani a semnat deja cu roş-albaştrii, iar fostul său club, Kaizer Chiefs, a primit 600.000 de euro.

Gigi Becali schimbă din temelii politica de transferuri la FCSB

Latifundiarul din Pipera ar fi pus ochii şi pe alţi doi jucători de la Kaizer Chiefs. Este vorba despe Ashley Du Preez (extremă dreaptă, 25 de ani) şi Reeve Frosler (fundaş dreapta, 25 de ani). Gigi Becali a recunoscut ce îşi doreşte să facă.

Trimit pe cineva în Africa de Sud. Va face selecție de africani. Se duce acolo și fac echipa numai de sud-africani. Numai de culoare și numai ortodocși!„, a declarat Gigi Becali la prosport.ro.

Damjan Djokovic, Alexandru Băluţă şi Siyabonga Ngezana sunt cele trei achiziţii făcute de FCSB înainte de startul noului sezon. Roş-albaştrii debutează în noua ediţie de campionat pe terenul lui FC U Craiova 1948. Meciul este programat duminică, 16 iulie, de la ora 21:30 şi va fi în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Reclamă

Mihai Stoica, reacţie despre transferul lui Siyabonga Ngezana la FCSB

Mihai Stoica a declarat că Siyabonga Ngezana este un tip de fundaş central care avansează, şi nu încearcă să câştige dueluri aeriene, aşa cum era obişnuit să facă Joonas Tamm. MM a precizat că africanul respectă „portretul robot” impus de Gigi Becali la FCSB.

Eram în competiţie cu alte cluburi. În perioada asta foarte multi agenţi trimit propuneri, prima dată triez jucătorii care n-au jucat în ultima vreme. Ngezana respectă portretul robot pe care l-a făcut Gigi. Vrea să construiască, nu vrea să câştige dueluri aeriene, când a vrut asta l-am adus pe Tamm, acolo mi-am făcut treaba cu Tamm, nimeni nu are cum să conteste asta. Din toţi, Ngezana a părut fotbalistul care are calitatea asta, viteză foarte bună.

Nu l-am văzut, nu e un nivel foarte slab, e rapid. Am văzut jucători interesanţi. Doar ca e riscat ca nu a jucat în Europa pana la 26 de ani. E diferit faţă de jucătorii pe care i-am avut. Trebuie să obţinem permisul de şedere, nu sunt probleme, doar că durează 2 saptamani până să vină încoace şi i-am zis Vali fă ceva să plece în cantonament. Trebuie neapărat să facă deplasarea cu noi în Olanda. Nu am primit referinţe de la nimeni, nu am discutat cu nimeni.

Reclamă 4 / 0/3

E un transfer riscant pentru că nu a jucat în Europa, dar se pliază pe ce a vrut Gigi. Este profilul acela de jucător, picior drept. Mie mi-a plăcut. (despre sumă) Plătim bani pe el, dar nu discutăm de sume pentru că e confidenţialitate. Oaidă a costat 950.000, aşa că la Gigi sumele ăstea sunt obişnuite. Florin Vulturar s-a ocupat de acest transfer”, a declarat Mihai Stoica, pentru orangesport.ro.

Chiar dacă transferul lui Ngezana era rezolvat încă din 15 iunie, formalităţile pentru ca el să vină în Europa au durat foarte mult. Fundaşul a primit cu întârziere cazierul judiciar în Africa de Sud.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four 12:03 Lionel Messi a cerut transferul unui star la Inter Miami! Oficialii echipei sunt gata să-i facă pe plac 11:57 „O echipă ca oricare alta!” Dovada lui Florin Talpan că FCSB nu este continuatoarea Stelei: „Lucrurile sunt foarte clare” 11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Elena Zaharia joacă ACUM, în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” Vezi toate știrile
Citește și