Închide meniul

Gigi Becali, somat să-i plătească peste 300.000 de euro lui Valeriu Iftime. Probleme pentru patronul FCSB

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 3 iunie 2022, 18:13

Gigi Becali, somat să-i plătească peste 300.000 de euro lui Valeriu Iftime. Probleme pentru patronul FCSB

Gigi Becali taie finanțarea după Anderlecht - FCSB 2-2

Gigi Becali, în cadrul unei conferinţe de presă / Hepta

Gigi Becali s-a trezit cu o datorie de peste 300.000 de euro, din cauza unei neînțelegeri cu prietenul Valeriu Iftime. Latifundiarul din Pipera l-a „fentat” recent pe patronul de la FC Botoșani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comisia de Recurd a FRF l-a obligat pe Gigi Becali să-i achite lui FC Botoșani indemnizație de 9% din suma de transfer a lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray.

Gigi Becali, datorie de peste 300.000 de euro, la Valeriu Iftime

”Obligă FC FCSB SA la plata către AFC Botosani a sumei reprezentând indemnizație de transfer pentru transferul jucătorului Moruțan Olimpiu Vasile”, se arată în decizia comisiei, postată pe site-ul LPF.

Mai exact, Gigi Becali are de plătit 279.000 de euro plus TVA, reprezentând 9% din suma vânzării lui Moruțan la Galatasaray, plus alți 41.789 de euro, fără TVA, pentru contribuția de solidaritate la formarea fotbalistului.

Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare.

Reclamă

Olimpiu Moruțan, fost jucător la FC Botoșani, a fost transferat de FCSB în 2018, pentru 900.000 de euro. În august 2021, roș-albaștrii l-au vândut la Galatasaray, pentru aproximativ patru milioane de euro.

Valeriu Iftime, „fentat” de Gigi Becali

Moruțan nu e singura „țeapă” încasată de Iftime de la Becali. FC Botoșani l-a dat la FCSB și pe Andrei Miron și și-a păstrat 70% dintr-un viitor transfer al fundașului. Valeriu Iftime spera să dea lovitura, dar planurile nu i-au ieșit.

Andrei Miron a fost forțat de Gigi Becali să plece gratis de la FCSB, iar FC Botoșani nu s-a mai ales cu nimic de pe urma fotbalistului de 28 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

„Ce mai pot să fac acum, decât să mă plâng. Asta este, nu am nicio putere asupra acestui fapt petrecut. Nu, în niciun caz (n.r. – dacă Gigi Becali l-a dat intenționat gratis pe Miron). Era ultimul an de contract, îl pierdea oricum. Știți cum e la FCSB, dacă nu îți place, îi dai drumul. Așa a fost situația atunci, n-aveam ce să fac. Copilul insista foarte mult să plece, iar eu n-am avut decât să fiu de acord cu el.

Îmi era greu în momentul ăla să îi spun să rămână la Botoșani. Deși, repet, aveam totul semnat cu el, pentru încă un an și jumătate. Am avut extraordinar de multă încredere în Miron. Și acum îl apreciez. Credeam că o să plece cu bani de la FCSB și aveam 70% (n.r. – procent de transfer). Nu credeam că pleacă fără măcar 500.000 de euro.”, a mai declarat Valeriu Iftime, pentru Antena Sport.

Valeriu Iftime i-a fixat prețul lui Joyskim Dawa

Un alt jucător care ar putea ajunge la FCSB de la FC Botoșani e Joyskim Dawa. Valeriu Iftime  vrea 800.000 de euro în schimbul fundașului. Becali n-a început însă negocierile.

„Dawa, la ora actuală, 800.000 de euro este ultima sumă la care aș putea să negociez, mai jos nu îl dau. Nu (n.r. – dacă a început negocierile cu Gigi Becali).”, a spus Valeriu Iftime, pentru Antena Sport.

650.000 de euro e cota lui Joyskim Dawa, conform transfermarkt.com. Contractul său cu FC Botoșani expiră în 2023. Acesta evoluează pe postul de fundaș central, dar poate juca și în flancul drept al apărării.

Dawa a ajuns la echipa lui Valeriu Iftime vara trecută, de la Valmiera, din Letonia, liber de contract, și a adunat 33 de apariții în Liga 1, reușind să-și treacă în cont patru goluri și un assist.

Reclamă
Recomandări
  • Gigi Becali, datorie de peste 300.000 de euro, la Valeriu Iftime
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și