Închide meniul

Hervin Ongenda a semnat cu Rapid! Anunţul oficial făcut de giuleşteni. Prima reacţie a jucătorului

Dan Roșu Publicat: 15 februarie 2023, 14:24

Reclamă
Hervin Ongenda a semnat cu Rapid! Anunţul oficial făcut de giuleşteni. Prima reacţie a jucătorului

Dumitru Dragomir, semnal de alarmă pentru Rapid după ce l-a transferat pe Hervin Ongenda

Hervin Ongenda, noul jucător al Rapidului / Facebook Rapid

Hervin Ongenda a semnat cu Rapid. Giuleştenii au dat lovitura şi l-au adus pe fostul jucător al Botoşaniului, care ajunge la echipa lui Adrian Mutu liber de contract. Francezul de 27 de ani a semnat cu echipa de pe locul 4 din Liga 1 pe un an şi jumătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ongenda a fost dorit în trecut şi de Gigi Becali la FCSB şi este cotat în acest moment la 750.000 de euro. El s-a despărţit de Apollon Limassol la începutul acestui an.

Hervin Ongenda a semnat cu Rapid

„Mă simt foarte bine. Am ales să vin la Rapid pentru că este un club important în istoria fotbalului românesc, este o echipă bună, care a arătat bine în acest sezon. Am jucat de două ori împotriva Rapidului. Este o echipă puternică și are un caracter bine dezvoltat.

Jucătorii se luptă pentru fiecare minge, aleargă foarte mult. Meciurile jucate împotriva Rapidului au fost niște meciuri foarte dificile. Sunt nerăbdător să joc pe Giulești. Am văzut că aici este o atmosferă incredibilă. Așa arată fotbalul pe care îmi place să îl joc”, a spus Ongenda, citat de pagina de Facebook a giuleştenilor.

Reclamă
Reclamă 4

Ongenda a strălucit la FC Botoșani, în peste 100 de meciuri

Hervin Ongenda a mai jucat în Liga 1 în două perioade, ambele la FC Botoșani. Prima oară între iulie 2018 și ianuarie 2020, apoi în perioada septembrie 2020 – ianuarie 2022.

Francezul a strălucit la echipa moldoveană și a devenit unul dintre cei mai căutați jucători din Liga 1. 108 meciuri, 13 goluri și 13 assist-uri sunt cifrele francezului în tricoul lui FC Botoșani.

Hervin Ongenda a fost crescut la academia lui PSG. Mijlocașul de profil ofensiv se poate lăuda că a bifat 16 apariții la prima echipă a parizienilor, reușind să înscrie două goluri și să expedieze trei pase decisive.

Reclamă

Bastia, Zwolle, Real Murcia și Chievo Verona sunt echipele la care a mai fost legitimat Ongenda de-a lungul carierei.

Ongenda a fost dorit de Gigi Becali

Francezul a fost dorit și de Gigi Becali, în perioada în care făcea furori la FC Botoșani. Totuși, Hervin Ongenda l-a refuzat pe patronul FCSB și a preferat să aștepte o ofertă din străinătate.

Rapid a suferit vineri prima înfrângere pe teren propriu în actualul sezon din Liga 1, în fața lui FC U Craiova 1948. Oltenii s-au impus cu 2-1 în Giulești.

Trupa lui Adrian Mutu a coborât pe locul 4 și s-a îndepărtat la 7 puncte de liderul Farul Constanța, cu 5 etape rămase din sezonul regular.

Marian Iancu, ironie uriașă la adresa lui Dan Șucu

Până la aducerea lui Hervin Ongenda, Dan Şucu era criticat de fostul patron al Timişoarei, Marian Iancu. Acesta nu era deloc de acord cu politica de transferuri a giuleştenilor, care îşi doresc titlul în sezonul de centenar.

Deciziile conducătorilor din Giulești l-au amuzat pe Marian Iancu. Fostul finanțator al Politehnicii Timișoara a râs de Dan Șucu și a declarat că Rapid și-a setat obiective mărețe abia pentru anul 2043, ci nu pentru actualul sezon, în care clubul va sărbători 100 de ani de existență.

„Din punctul meu de vedere, lotul Rapidului e consumat la maxim, nu are nicio rezervă neexploatată meci de meci, atinge maximum meci de meci, mai ales la meciurile de acasă, sunt turați, sunt forjați la maxim. Nu pot mai mult, e totul limitat. Nu au bancă de rezervă. Mutu ce să facă?

Am văzut că s-au apucat să facă transferuri. Au făcut transferuri pentru obiectivul din 2043, e bine. E bine și lucrul ăsta, măcar știi că în 2043 ai un obiectiv. Asta dacă nu îi vinde. Că exista treaba asta, când apar tineri de valoare sunt și vânduți imediat. Rapid e condusă corporatist din punct de vedere financiar.

În anul Centenarului, nici nu știu care e obiectivul, să joci în play-off cred că e prea puțin, să joci în cupele europene cred că e prea mult față de investițiile care s-au făcut. Ori dacă tu clamezi că la anul sau peste doi ani vrei să iei campionatul și tu nu te-ai apucat să îți construiești de acum un lot, care să joace împreună o anumită perioadă de timp, ca să poți să te duci spre obiectiv.

Te uiți în fața ta și vezi ceilalți competitori, care an de an investesc și an de an își completează lotul de jucători. Dacă tu nu vezi decalajul tău, câți timpi morți ai în urmă, atunci ai o problemă”, a declarat Marian Iancu, pentru fanatik.ro.

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:56 30 iun.

Se cunosc primele două sferturi de la EURO 2024. Spania – Germania este meciul „şoc”! Tabloul înainte de România – Olanda

23:50 30 iun.

Spania – Georgia 4-1. Ibericii au revenit spectaculos şi sunt în sferturi la EURO 2024. Îi aşteaptă duelul „de foc” cu Germania

23:38 30 iun.

Memphis Depay, înainte de România – Olanda: „Trebuie să facem mai mult! Cu Austria am jucat cel mai bine!”

23:27 30 iun.

Lamine Yamal, un nou record fabulos la EURO 2024. Performanţa unică realizată în partida cu Georgia

22:56 30 iun.

Controversă URIAŞĂ la golul marcat de Rodri! Arbitrul l-a validat, deşi Morata era în poziţie de ofsaid şi pe direcţia şutului

22:43 30 iun.

Cămătaru, cuvinte uriaşe despre România în presa din Olanda: „Poporul român este în spatele echipei! Jucăm în 12 jucători!”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 6 FotoGigi Becali, la 66 de ani! Dezvăluire incredibilă. Care este, de fapt, data de naştere a patronului FCSB: „M-am născut pe câmp!”
Citește și