Închide meniul

Hristu Chiacu, la un pas de moarte! „Doctorii m-au întrebat, cu lacrimi în ochi, cum mai trăiesc!”. Incredibil ce i-au găsit în picior

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 31 iulie 2022, 17:10

Hristu Chiacu, la un pas de moarte! „Doctorii m-au întrebat, cu lacrimi în ochi, cum mai trăiesc!. Incredibil ce i-au găsit în picior

Hristu Chiacu a fost la un pas de moarte

Hristu Chiacu, în timpul unui meci disputat de Dinamo / Hepta

Hristu Chiacu, fostul mijlocaș de la Dinamo, a dezvăluit că a fost la un pas de moarte, după o accidentare suferită la ligamentele genunchiului. Fostul jucător din Liga 1 a povestit momentele horror prin care a trecut la spital, unde până și doctorii au rămas uluiți de gravitatea problemei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 2012, Chiacu a suferit o accidentare gravă la genunchi în timpul unui antrenament, pe vremea când evolua la Concordia Chiajna, sub comanda lui Laurențiu Reghecampf.

Hristu Chiacu, la un pas de moarte: „Doctorul mi-a spus că există două variante!”

Fostul mijlocaș, care la vremea respectivă avea 23 de ani, a mers să se opereze la Spitalul Militar și credea că problemele sale s-au încheiat. Din păcate pentru el, acela a fost abia începutul unei drame uriașe.

Genunchiul lui Hristu Chiacu s-a umflat teribil după interevenția respectivă și, după un timp, a ajuns din nou la spital, de această dată la Brașov.

Acolo, doctorii au rămas șocați când au văzut cum arăta genunchiul fotbalistului. Din cauza unei infecții, Chiacu ajunsese la septicemie și risca să moară dacă problema nu era tratată urgent. În mod incredibil, doctorii i-au propus două variante: fie îl taie în zona infecției și riscă să moară, fie îi amputează piciorul.

Reclamă

Din fericire pentru Hristu, a fost găsită o a 3-a variantă, care nu a preuspus intervenția cu bisturiul.

Ulterior, Chiacu s-a operat din nou, la Madrid, iar doctorii i-au găsit în genunchi un fier în formă de „U”. Nimeni nu știa cum ajunsese acea „potcoavă” în piciorul lui Hristu Chiacu.

„Aveam 23-24 de ani. Eram la Chiajna, Reghecampf m-a cerut. Eu nu mai jucasem de jumătate de an. M-am pregătit bine, dar în prima etapă nu am jucat. Înainte să plecăm spre Vaslui, în a doua etapă, Reghecampf mi-a zis «Vezi că mâine joci».

Reclamă 4 / 0/3

Dar m-am accidentat la un antrenament. Era o rigolă lângă poartă. M-am dus să centrez și când am dat în minge mi-a intrat piciorul acolo. Era iarnă, iar când au dat zăpada, au dat și capacul la o parte. Mi-a intrat talpa acolo și am căzut cu toată greutatea pe genunchi.

Aveam dureri… Pfai de capul meu. Am mai dat o dată în minge și am zis gata. M-am îmbrăcat, am pus blugii pe mine, iar când am ajuns acasă a trebuit să tai blugii. Era piciorul umflat. Aveam ruptură de ligamente, de menisc…

Am stat vreo două săptămâni și m-am operat la Spitalul Militar, la Ionuț Codorean. Am ieșit bine din operație. În acea seară, am avut niște dureri… Nu mai puteam, nu puteam să dorm. Simțeam că îmi explodează piciorul.

După vreo două zile, iar s-a umflat, aveam febră. Chemam ambulanța să îmi facă o perfuzie. După vreo 3-4 zile, mă duc la doctor. Îmi face o puncție, îmi trage 3-4 seringi de acolo și le aruncă. Mă duc și a doua oară, iar le aruncă. A treia oară îl întreb «Nu faci o analiză?». El zice «Nu ai, mă, nimic». Eu m-am operat pe la final de martie, iar după vreo 3 săptămâni îmi zice cineva să mă duc la un doctor în Brașov.

Hristu Chiacu i-a șocat pe doctori: „Băi, băiatule, tu cum mai trăiești?”

M-am dus și mi-a făcut analize și un RMN. Când m-am întors erau doi doctori și unul dintre ei m-a întrebat cu lacrimi în ochi «Băi, băiatule, tu mai trăiești? Cum mai trăiești?». Eu eram relaxat, iar el zice «Eu am atâția ani și nu am văzut în viața mea așa ceva în corpul unui om! Septicemie… Tu cum trăiești? Cineva moare cu așa ceva». I-am spus „Uite că nu am murit».

Mi-a spus că are două variante pentru mine: «Te tai, se împrăștie în tot corpul și mori. Sau îți tai piciorul». Am zis că trebuie să aibă și a 3-a variantă. Piciorul nu putea să mi-l taie și știam că dacă ai o infecție nu trebuie să te operezi.

M-am internat în spital, am stat cu perfuzii 3 sau 4 zile. Abia mă ridicam să mă duc la baie. Ei se așteptau ca infecția să scadă cu 25%, dar eu aveam aproape 60%. Am continuat tratamentul acasă, cu injecții. Eram ciuruit! Am început recuperarea la Mediaș, cu Ovidiu Kurti. Am stat vreo lună.

Reclamă

La a doua operație am plecat la Madrid. M-a ajutat Contra foarte mult. Când m-am operat, doctorul mi-a găsit un fel de potcoavă în picior, cam așa de mare (n.r. – 3-4 centimetri). Nu știa nimeni ce e. Probabil de la chestia aia am pățit tot. Nu trebuia să fie acolo. Era un «U» de fier. Mi-au făcut o radiografie și mă întrebau ce e aia. Nici eu nu știam ce e. Probabil o fi fost scăpată acolo. Am rămas mut, am zis «Doamne, chiar am avut zile»”, a povestit Hristu Chiacu, pentru gsp.ro.

Recomandări
  • Hristu Chiacu, la un pas de moarte
  • „Doctorul mi-a spus că există două variante: mă taie și mor, sau îmi taie tot piciorul!”

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României Vezi toate știrile
Citește și