Închide meniul

În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine”

Publicat: 26 aprilie 2024, 18:40

Reclamă
În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine

În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae!

Daniel Niculae / Profimedia Images

Un renumit avocat român, Adrian Cuculis, a precizat în ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a remis astăzi mass-media un comunicat în care a anunţat că Daniel Niculae este urmărit penal. Adrian Cuculis a subliniat însă că Daniel Niculae nu e încă urmărit penal in personam, ci procurorii fac încă cercetări in rem, cu privire la fapte.

În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae!

”Vreau să fac câteva clarificări. Orice fel de urmărire penală presupune mai multe etape. Există o urmărire penală in rem care presupune o urmărire penală asupra faptei.

Dacă Parchetul constată cine a săvârșit acea faptă, trebuie să identifice și persoana care a săvârșit-o. Atunci începe o urmărire penală in personam.

Dacă ajungi să fii urmărit in personam și să dobândești calitatea de suspect, de exemplu, și se adună suficiente probe împotriva ta, începe urmărirea penală a inculpatului și în cele din urmă trimiterea lui în judecată.

Reclamă

Acum nu există o asemenea calitate. Până când nu se clarifică lucrurile din punct de vedere procedual și procesul… până când intervine condamnarea definitivă, nici dacă ești condamnat în fond cineva nu poate să îți spună infractorule, până atunci există prezumția de nevinovăție.

Vă spun cu certitudine. Orice persoană publică ce a ajuns în fața justiției a fost tratată mai aspru. Ești persoană publică, îți asumi unele lucruri. Este o practică universală. Și în Europa se practică.

Atunci când ești persoană publică și trebuie să fii dat drept exemplu, nu ai voie să greșești. Tocmai tu, care știi legislația, nu trebuie să fii prins în vârtejul infracțiunilor”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, la digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal

Au apărut detalii despre prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice. Patronul Rapidului a anunţat ce urmează să se întâmple la club.

Preşedintele Rapidului a fost acuzat că a ajutat la introducerea materialelor pirotehnice în stadionul din Giuleşti. În acelaşi dosar, şeful galeriei, Liviu Ungurean (n.r. Bocciu) este în arest preventiv.

Dan Şucu anunţă că îl bagă în şedinţă pe Daniel Niculae, după ce acesta a devenit inculpat în dosar. Finanţatorul Rapidului a anunţat că hotărârea pe care o va lua are legătură şi cu rezultatele dezamăgitoare ale echipei. „Alb-vişiniii” sunt fără victorie în primele 6 etape din play-off.

Acum puțin timp am văzut știrea cu comunicatul parchetului. E o problemă reală și gravă că președintele nostru este urmărit penal. Dar nu vreau să deturnez acum atenția cu asta de la principala noastră problemă, lipsa de performanță sportivă.

Acolo unde Daniel Niculae are o mare responsabilitate și trebuie să răspundă, iar noi să găsim soluții. Asta e urgența noastră, deocamdată ne focusăm pe acest aspect. Pentru că eu sunt nemulțumit nu doar de ce se întâmplă în plan sportiv, ci și pe plan de organizare.

Chiar dacă cei din club spun că sunt mulțumiți cum merg lucrurile, eu nu sunt. Iar săptămâna viitoare vom avea o ședință și vom discuta în club și despre problema cu Daniel Niculae”, a declarat Dan Șucu la gsp.ro.

Daniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice

În continuarea comunicatelor de presă nr. 24/VIII-3/2024 din 14.03.2024 și 25/VIII-3/2024 din 15.03.2024, precum și ca urmare a interesului public manifestat, Parchetul de pe lângă Tribunalul București aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Reclamă

La data de 17.04.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au extins acțiunea penală față de 2 inculpați, persoane fizice, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept prev. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal și art. 41 alin. (1) Cod penal, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept (2 acte materiale) prev. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 48 alin. 1 Cod penal și art. 35 alin. (1) Cod penal.

În fapt, în sarcina primului inculpat s-a reținut că, în data de 14.03.2024 a deținut fără drept mai multe materiale pirotehnice la adresa de reședință, după cum urmează :
• 34 cutii inscripționate „Triplex Stroboskop 90 Sek”, cat. F2, a câte 3 buc. articole pirotehnice tip stroboscop fiecare – total 102 buc.;
• 1 buc. articol pirotehnic sub formă de cilindru, inscripționat „Enigma Fireworks” – CACTUS RAIN;
• 31 buc. articole pirotehnice sub formă de cilindru, neinscripționate, la exterior fiind din carton de culoare maro;
• 14 cutii a câte 10 buc. articole pirotehnice fiecare tip petarde luminoase inscripționate „Pyro Boom 2 – Flash Banger – petardă luminoasă”, cat. F4 – total 140 buc.
• 23 buc. articole pirotehnice sub formă de cilindru, culoare verde, inscripționate „Pirotecnica Manna” KL F2/NR REJ 2806-F2-001191;
• 6 buc. articole pirotehnice tip torță, culoare albă, cu capace în laterale de culoare roșie și verde, inscripționate pe capace „FDF”;
• 14 buc. articole pirotehnice tip torță, formă cilindrică, inscripționate „Pirotecnica Manna – Torcia Manna”, KL T1 NEC;

„A sprijinit material și moral pe liderul grupării”

În fapt, în sarcina celui de-al doilea inculpat s-au reținut următoarele:

– în data de 27.01.2024, a sprijinit material și moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal), sprijinul material oferit în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal, constând în oferirea unor sume de bani pentru achiziționarea materialelor pirotehnice, fiind și de acord ca persoanele neidentificate să folosească materialele pirotehnice, fără drept, în incinta stadionului în data de 27.01.2024 transmițând acest acord liderului grupării, oferind astfel și sprijin moral.

„A fost de acord ca autorii neidentificați să folosească materiale pirotehnice”

– în data de 09.03.2024, l-a sprijinit moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal) sprijinul moral oferit autorilor necunoscuți în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal constând în aceea că a fost de acord ca autorii neidentificați să folosească materiale pirotehnice la începutul unui meci de fotbal disputat în data de 09.03.2024, transmițând liderului grupării, acordul său în acest sens, după ce acesta din urmă l-a solicitat pentru ca membrii galeriei să acționeze fără a afecta relația pe care o are cu clubul de fotbal pe care îl susține, înlesnind astfel activitatea infracțională constând în deținerea, transportarea și folosirea de materiale pirotehnice, fără drept, la începutul meciului de fotbal.

La data de 24.04.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în incinta unui stadion de fotbal, ocazie cu care a fost identificată în incinta acestuia o încăpere la care avea acces exclusiv liderul gruparii, cheile pentru deschiderea acesteia fiind puse la dispozitia organelor de urmărire penală de către o rudă a acestuia. Încăperea era folosită pentru depozitarea tobelor, steagurilor și a altor materiale folosite de galerie.

Totodată, în cauză procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului față de 16 inculpați”, se arată în comunicatul emis.

Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
0:36
FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible
7
mai
0:19
Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo”
7
mai
0:15
Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova
7
mai
0:00
Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!”
23:58 Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea” 23:41 Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună” 23:31 Alex Mitriţă a dat răspunsul final în privinţa ofertei de la FCSB! Ce a spus despre echipa naţională 23:26 „Trebuie să fim serioși!” Elias Charalambous, prima reacție după Universitatea Craiova – FCSB 2-0! 23:18 Octavian Popescu a anunţat că se operează: „În ultimul an am jucat cu o problemă la gleznă”! Cât va lipsi de pe teren 23:11 „Nu au jucat cu nicio presiune” Andrei Ivan rămâne cu picioarele pe pământ după ce a marcat în Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Vezi toate știrile
Citește și