Au apărut detalii despre prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice. Patronul Rapidului a anunţat ce urmează să se întâmple la club.
Preşedintele Rapidului a fost acuzat că a ajutat la introducerea materialelor pirotehnice în stadionul din Giuleşti. În acelaşi dosar, şeful galeriei, Liviu Ungurean (n.r. Bocciu) este în arest preventiv.
Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal
Dan Şucu anunţă că îl bagă în şedinţă pe Daniel Niculae, după ce acesta a devenit inculpat în dosar. Finanţatorul Rapidului a anunţat că hotărârea pe care o va lua are legătură şi cu rezultatele dezamăgitoare ale echipei. Alb-vişiniii sunt fără victorie în primele 6 etape din play-off.
„Acum puțin timp am văzut știrea cu comunicatul parchetului. E o problemă reală și gravă că președintele nostru este urmărit penal. Dar nu vreau să deturnez acum atenția cu asta de la principala noastră problemă, lipsa de performanță sportivă.
Acolo unde Daniel Niculae are o mare responsabilitate și trebuie să răspundă, iar noi să găsim soluții. Asta e urgența noastră, deocamdată ne focusăm pe acest aspect. Pentru că eu sunt nemulțumit nu doar de ce se întâmplă în plan sportiv, ci și pe plan de organizare.
Chiar dacă cei din club spun că sunt mulțumiți cum merg lucrurile, eu nu sunt. Iar săptămâna viitoare vom avea o ședință și vom discuta în club și despre problema cu Daniel Niculae”, a declarat Dan Șucu la gsp.ro.
Daniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice
„În continuarea comunicatelor de presă nr. 24/VIII-3/2024 din 14.03.2024 și 25/VIII-3/2024 din 15.03.2024, precum și ca urmare a interesului public manifestat, Parchetul de pe lângă Tribunalul București aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:
La data de 17.04.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au extins acțiunea penală față de 2 inculpați, persoane fizice, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept prev. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal și art. 41 alin. (1) Cod penal, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept (2 acte materiale) prev. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 48 alin. 1 Cod penal și art. 35 alin. (1) Cod penal.
În fapt, în sarcina primului inculpat s-a reținut că, în data de 14.03.2024 a deținut fără drept mai multe materiale pirotehnice la adresa de reședință, după cum urmează :
• 34 cutii inscripționate „Triplex Stroboskop 90 Sek”, cat. F2, a câte 3 buc. articole pirotehnice tip stroboscop fiecare – total 102 buc.;
• 1 buc. articol pirotehnic sub formă de cilindru, inscripționat „Enigma Fireworks” – CACTUS RAIN;
• 31 buc. articole pirotehnice sub formă de cilindru, neinscripționate, la exterior fiind din carton de culoare maro;
• 14 cutii a câte 10 buc. articole pirotehnice fiecare tip petarde luminoase inscripționate „Pyro Boom 2 – Flash Banger – petardă luminoasă”, cat. F4 – total 140 buc.
• 23 buc. articole pirotehnice sub formă de cilindru, culoare verde, inscripționate „Pirotecnica Manna” KL F2/NR REJ 2806-F2-001191;
• 6 buc. articole pirotehnice tip torță, culoare albă, cu capace în laterale de culoare roșie și verde, inscripționate pe capace „FDF”;
• 14 buc. articole pirotehnice tip torță, formă cilindrică, inscripționate „Pirotecnica Manna – Torcia Manna”, KL T1 NEC;
