Închide meniul

Ionuț Chirilă nu se dă bătut și vrea să devină antrenorul lui Dinamo! Ce a spus despre criza de la echipa lui Ovidiu Burcă

Alex Ioniță Publicat: 30 octombrie 2023, 16:41

Reclamă
Ionuț Chirilă nu se dă bătut și vrea să devină antrenorul lui Dinamo! Ce a spus despre criza de la echipa lui Ovidiu Burcă

Ionuț Chirilă nu se dă bătut și vrea să devină antrenorul lui Dinamo

Ionuț Chirilă este liber de contract din decembrie 2021 / Hepta

Ionuț Chirilă nu se dă bătut și vrea să devină antrenorul lui Dinamo. Tehnicianul de 57 de ani a vorbit despre criza echipei din Ștefan cel Mare, dar l-a criticat și pe Ovidiu Burcă, actualul antrenor al „câinilor”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După meciul cu Poli Iași, din etapa a 14-a a Ligii 1, Dinamo a ajuns la 8 partide fără victorie, de șa revenirea în primul eșalon. Echipa care este acum într-o criză profundă a câștigat ultimul meci în luna august, împotriva celor de la FC Voluntari, cu scorul de 3-2.

Ionuț Chirilă nu se dă bătut și vrea să devină antrenorul lui Dinamo! Ce a spus despre înlocuirea lui Ovidiu Burcă

După ultimul eșec al formației din Ștefan cel Mare, Ionuț Chirilă l-a criticat dur pe Ovidiu Burcă. Acesta este de părere că antrenorul „câinilor” este principalul vinovat pentru criza de la Dinamo.

Antrenorul de 57 de ani s-a declarat un candidat bun pentru postul ocupat, în momentul de față, de Ovidiu Burcă și a dat ca și exemplu o performanță a unei echipe pe care a pregătit-o în trecut. Totodată, Chirilă a menționat faptul că Dinamo are la dispoziție jucătorii necesari pentru a face față cu brio în Liga 1.

„Dinamo are jucători foarte buni, nu sunt cu nimic mai prejos decât generația lui Florentin Petre. Se acuză șocul trecerii din Liga 2 în prima ligă? Eu am promovat cu Chiajna și am adunat 30 de puncte într-un tur.

Reclamă

Pe ce bază se cer jucători? Ce garanție au patronul sau președintele că dacă aduc șapte jucători, nu o să mai cer încă șapte? Dacă nu-i antrenezi pe jucători, dacă nu creezi automatisme de joc și forță colectivă, degeaba îi aduci.

Antrenorul să spună întâi care este filosofia de joc apoi își aduce jucători care se potrivesc acestei filosofii. Messi era jucător de Barcelona, pe joc combinativ și pase scurte, Ronaldo pleca din ‘block-start’ pe pasa lui Modric, pe viteză. Erau jucători diferiți.

Acționarii lui Dinamo și al oricărui club să numească un antrenor care face din puști plătiți cu 2.000 de euro un Ciprian Deac, căruia Nelu Varga îi dă 30.000 de euro pe lună”, a spus Ionuț Chirilă, potrivit iamsport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Ionuț Chirilă: „Răducioiu, Lupescu sau Petre nu au costat un euro”

Ionuț Chirilă și-a continuat discursul și a menționat faptul că Dinamo trebuie să producă jucători, pentru a-i putea vinde pe sume importante. De asemenea, a menționat din nou tactica sa de la Concordia Chiajna, acolo unde acesta antrena „forța colectivă”.

„Dacă dintr-un jucător de 10.000 nu faci unul de 50.000 de euro, atunci cum să ceri jucători care costă sute de mii de euro? Răducioiu, Lupescu sau Petre nu au costat un euro!

La Dinamo ar trebui făcut ce am făcut eu la Chiajna, să fie antrenată forța colectivă, jocul combinativ pentru ca din șapte-opt pase să se ajungă la ocazie de gol. Fără automatisme nu ai cum.

Dacă Dinamo a avut mai multe acțiuni de atac ca Iași, dar mai puține șuturi pe poartă, e pentru că nu au automatisme. Joacă la întâmplare. Cu Farul au avut superioritate și nu s-a văzut că jucau 11 contra 10.

Cum să fie jucători slabi la Dinamo? Au valoare dar trebuie antrenată. Oțelul nu e nou-promovată? Dar Dorinel a făcut din jucători de divizia C o echipă cu care a ieșit în piață, în prima ligă. Și nu are buget ca FCSB sau CFR”, a mai spus tehnicianul, potrivit sursei citate anterior.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:55 VIDEOReacţia de mare campion a lui Max Verstappen, după ce a fost învins de Lando Norris în Marele Premiu de la Miami 8:55 Marius Şumudică a anunţat ce l-ar face să renunţe la Rapid fără cel mai mic regret: „Aș face 5 paşi în spate” 1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! 5
mai
23:49
Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!”
5
mai
23:22
CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă
5
mai
23:07
„E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid!
5
mai
23:05
VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului
Vezi toate știrile
Citește și