Închide meniul

Ionuţ Chirilă, prezent la Dinamo – Poli Iaşi. Antrenorul ar vrea să îl înlocuiască pe Ovidiu Burcă

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 27 octombrie 2023, 21:55

Ionuţ Chirilă, prezent la Dinamo – Poli Iaşi. Antrenorul ar vrea să îl înlocuiască pe Ovidiu Burcă

Ionuţ Chirilă, prezent la Dinamo - Poli Iaşi. Antrenorul ar vrea să îl înlocuiască pe Ovidiu Burcă

Ionuț Chirilă pe bancă / Hepta

Ionuţ Chirilă este prezent la Dinamo – Poli Iaşi. Antrenorul în vârstă de 57 de ani a spus, recent, ce ar trebui să facă cel care se află pe banca lui Dinamo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuţ Chirilă este liber de contract din decembrie 2021, atunci când s-a despărţit de Academica Clinceni. Ultimele declaraţii despre Dinamo au dat de înţeles că Ionuţ Chirilă ar vrea să îl înlocuiască pe Ovidiu Burcă.

Ionuţ Chirilă, prezent la Dinamo – Poli Iaşi

Băiatul regretatului jurnalist sportiv Ioan Chirilă nu a apucat niciodată să antreneze echipa cea mare a lui Dinamo. Chirilă l-a antrenat la juniorii lui Dinamo pe regretatul Cătălin Hîldan.

Să nu se spună că fac presiune asupra băiatului ăsta, Ovidiu Burcă. În opinia mea, el trebuie să se construiască ca antrenor odată cu această echipă. El nu a ajuns la nivelul de experiență pentru a manageria un club de talia și anvergura lui Dinamo, ca tradiție, istorie și suporteri.

Trebuie să acumuleze din mers, să se construiască cu această echipă, să se solidifice din punct de vedere profesional. Din punct de vedere tehnico-tactic, fizic și mental, echipa este oglinda celui care o construiește.

Reclamă

Să vă spun ce trebuie să facă Dinamo ca să se salveze. Ei nu se pot bate din punct de vedere individual, box to box, cu jucătorii Craiovei lui Rotaru, ai FCSB-ului, ai celor de la Sepsi, Viitorul, nici măcar cu jucătorii Galațiului, care datorită experienței lui Dorinel a ajuns să aibă o stabilitate în SuperLigă.

La Dinamo trebuie ca din organizarea jocului, din antrenarea polivalenței, să creezi acea forță colectivă care într-un joc cu cei mari să echilibreze diferența de valoare individuală față de Ivan, Florinel Coman, Deac, Camora, toți jucătorii care-ți sunt superiori individual”, a declarat Ionuţ Chirilă pentru gsp.ro.

„Dinamo trebuie să producă bani, nu să primească”

Ionuţ Chirilă a dat de înţeles că îi place strategia noilor acţionari majoritari de la Dinamo. Fostul antrenor al celor de la Academica Clinceni a subliniat că Dinamo trebuie să înceapă să fie o afacere profitabilă. În ultimii ani Dinamo s-a confruntat cu numeroase probleme financiare.

Reclamă 4 / 0/3

Clubul din Ştefan cel Mare se află în continuare în insolvenţă, aceasta fiind a doua oară când roş-albii se află în această situaţie din punct de vedere financiar.

Să le spunem oamenilor ce se întâmplă din punct de vedere tehnic. Dinamo este într-un moment în care niște oameni încearcă să fac altceva decât ce s-a făcut în fotbalul românesc. Pot spune asta doar pentru faptul că lumea îi acuză pe domnii Nicolescu și Voicu (n.r. – acționarii majoritari) că nu bagă bani.

Dom’ne, Dinamo trebuie să producă bani, nu să primească. S-au primit în trecut milioane de euro, când erau 7 acționari extrem de potenți, și totuși Dinamo a ajuns să aibă datorie vreo 20 de milioane de euro.

Degeaba bagi bani ca într-un sac fără fund, dacă nu ai un management corect, care să producă bani, echipa să ajungă spre autofinanțare și să devină un business profitabil în viitor”, a mai declarat Ionuţ Chirilă pentru sursa citată.

Prima reacţie a lui Ovidiu Burcă după informaţiile apărute despre plecarea de la Dinamo

Ovidiu Burcă a vorbit pentru prima oară după informaţiile apărute care îl dădeau plecat de la Dinamo. Antrenorul a dezminţit ştirea şi a susţinut că echipa nu va mai arăta în acest sezon, ca la Sibiu, acolo unde „câinii roşii” au fost umiliţi de Hermannstadt, 0-4.

Înainte să vorbim despre meciul pe care-l avem mâine, în primul rând cred că trebuie să fac niște lămuriri, pentru că după meciul de la Sibiu n-am mai vorbit cu absolut nimeni.

În primul rând cred că este totala mea responsabilitate pentru ce s-a întâmplat acolo, faptul că în alte meciuri am fost inspirat, cred că am fost total neinspirat în a gestiona această pauză pe care am avut-o înainte de meciul de la Sibiu.

Reclamă

Îmi asum total ceea ce s-a întâmplat la Sibiu și aș vrea să-i asigur pe oameni că a fost doar un accident și echipa nu va mai arăta așa în acest sezon. Așa ca să lămurim episodul Sibiu.

Am o conducere care mă susține, le mulțumesc pe calea asta. Cred că nu există dinamovist în momentul ăsta care să fie mulțumit de cum arată echipa și de locul pe care-l avem în clasament. Condițiile pe care le avem și pe care le oferă sunt poate chiar mai sus decât primele zece echipe și e de datoria mea și a echipei să întoarcem această situație. Am încredere în jucătorii pe care-i am, eu sunt convins că echipa va avea reacție”, a spus Burcă, într-o conferinţă de presă.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
Vezi toate știrile
Citește și