Închide meniul

Ionuţ Chirilă ştie de ce nu merge jocul FCSB-ului! Sfatul pe care i-l dă lui Becali pentru a lua titlul: „De 8 ani nu câştigă”

Bogdan Stănescu Publicat: 3 noiembrie 2023, 12:51

Reclamă
Ionuţ Chirilă ştie de ce nu merge jocul FCSB-ului! Sfatul pe care i-l dă lui Becali pentru a lua titlul: „De 8 ani nu câştigă

Ionuţ Chirilă ştie de ce nu merge jocul FCSB-ului

Ionuţ Chirilă şi Gigi Becali / colaj Hepta

Ionuţ Chirilă ştie de ce nu merge jocul FCSB-ului. Antrenorul în vârstă de 57 de ani a analizat echipa patronată de Gigi Becali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fiul regretatului jurnalist sportiv Ioan Chirilă a comparat FCSB-ul cu PSG. Ionuţ Chirilă e de părere că echipa lui Becali are individualităţi, dar scârţâie la jocul colectiv.

Ionuţ Chirilă ştie de ce nu merge jocul FCSB-ului!

„E o problemă de organizare a jocului. Valoarea individuală crește când compartimentul respectiv este compact. Jocul așteaptă greșeala. Problema mare a FCSB-ului se știe, de 8 ani nu câștigă un campionat pentru că are un conglomerat de valori individuale care nu sunt înregimentate în trasee și automatisme de joc și încearcă să facă puncte și fac puncte din realizările individuale sporadice ale unor jucători peste media campionatului, aduși cu cheltuieli importante, dar asta nu înseamnă totul ca să câștigi un titlu, de care FCSB-ul are nevoie și visează de atâta timp.

FCSB-ul este un mic Paris Saint-Germain, ca să dăm un exemplu din fotbalul mare. În România, FCSB are un proprietar stabil din punct de vedere material, poate să cumpere orice jucător vrea, în orice moment vrea, dar se pare că selecția la FCSB nu se face în baza unei filozofii de joc câștigătoare. Se aduc niște jucători și după aia se încearcă să se facă filozofia de joc”, a declarat Ionuţ Chirilă pentru prosport.ro.

Ionuț Chirilă nu se dă bătut și vrea să devină antrenorul lui Dinamo! Ce a spus despre criza de la echipa lui Ovidiu Burcă

Ionuț Chirilă nu se dă bătut și vrea să devină antrenorul lui Dinamo. Tehnicianul de 57 de ani a vorbit despre criza echipei din Ștefan cel Mare, dar l-a criticat și pe Ovidiu Burcă, actualul antrenor al „câinilor”.

Reclamă

După meciul cu Poli Iași, din etapa a 14-a a Ligii 1, Dinamo a ajuns la 8 partide fără victorie, de șa revenirea în primul eșalon. Echipa care este acum într-o criză profundă a câștigat ultimul meci în luna august, împotriva celor de la FC Voluntari, cu scorul de 3-2.

După ultimul eșec al formației din Ștefan cel Mare, Ionuț Chirilă l-a criticat dur pe Ovidiu Burcă. Acesta este de părere că antrenorul „câinilor” este principalul vinovat pentru criza de la Dinamo.

Antrenorul de 57 de ani s-a declarat un candidat bun pentru postul ocupat, în momentul de față, de Ovidiu Burcă și a dat ca și exemplu o performanță a unei echipe pe care a pregătit-o în trecut. Totodată, Chirilă a menționat faptul că Dinamo are la dispoziție jucătorii necesari pentru a face față cu brio în Liga 1.

Reclamă 4 / 0/3

„Dinamo are jucători foarte buni”

„Dinamo are jucători foarte buni, nu sunt cu nimic mai prejos decât generația lui Florentin Petre. Se acuză șocul trecerii din Liga 2 în prima ligă? Eu am promovat cu Chiajna și am adunat 30 de puncte într-un tur.

Pe ce bază se cer jucători? Ce garanție au patronul sau președintele că dacă aduc șapte jucători, nu o să mai cer încă șapte? Dacă nu-i antrenezi pe jucători, dacă nu creezi automatisme de joc și forță colectivă, degeaba îi aduci.

Antrenorul să spună întâi care este filosofia de joc apoi își aduce jucători care se potrivesc acestei filosofii. Messi era jucător de Barcelona, pe joc combinativ și pase scurte, Ronaldo pleca din ‘block-start’ pe pasa lui Modric, pe viteză. Erau jucători diferiți.

Acționarii lui Dinamo și al oricărui club să numească un antrenor care face din puști plătiți cu 2.000 de euro un Ciprian Deac, căruia Nelu Varga îi dă 30.000 de euro pe lună”, a spus Ionuț Chirilă, potrivit iamsport.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile 16:50 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima sesiune de antrenamente a fost live video în AntenaPLAY 16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată 15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” Vezi toate știrile
Citește și