Închide meniul

Ionuţ Lupescu, în extaz când a aflat că începe construcţia noul stadion al lui Dinamo: „Familia dinamovistă este fericită!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 martie 2024, 16:20

Ionuţ Lupescu, în extaz când a aflat că începe construcţia noul stadion al lui Dinamo: „Familia dinamovistă este fericită!

Ionuţ Lupescu, în extaz când a aflat că începe construcţia noul stadion al lui Dinamo

Ionuţ Lupescu, în timpul unui interviu pentru AntenaSport

Ionuţ Lupescu este în extaz când a aflat că începe construcţia noul stadion al lui Dinamo. Preşedintele de onoare al clubului din Ştefan cel Mare aplaudă decizia Guvernului de a aproba proiectul arena care va costa 854.573.000 lei (n.r. 171 de milioane de euro).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câştigător a trei titluri în tricoul alb-roşiilor, Lupescu se aşteaptă să vadă, încă din această toamnă, buldozerele pe stadionul inaugurat în 1951.

Ionuţ Lupescu, în extaz când a aflat că începe construcţia noul stadion al lui Dinamo

Familia dinamovistă este fericită că în sfârșit, după atâta timp, s-a reușit să se aprobe să se facă acest stadion, care trebuia să fie gata acum vreo 5 ani, dar acum sper ca lucrurile să reușească să meargă într-o direcție bună și cred că ăsta este și viitorul acestui club.

Va avea din nou un stadion și un parc sportiv unde să-și reafirme propria identitate, unde se pot dezvolta toate sporturile, nu numai fotbalul.

Să avem din nou fotbaliști și campioni mondiali, olimpici. Este, deci, un lucru important, dar mai este până atunci, mai este mult de lucru.

Reclamă

(n.r. știți când începe demolarea vechii arene?) Aici este treaba CNI-ului (n.r. Compania Națională de Investiții) care ar trebui să preia toate frâiele și să înceapă să facă licitațiile de demolare și construcție.

Presupun că undeva prin sfârșit de vară, început de toamnă ar trebui să vedem buldozerele (n.r. în Ștefan cel Mare)”, a declarat Ionuț Lupescu pentru iamsport.ro.

Arena din Ştefan cel Mare va avea o capacitate de 25.000 de locuri, iar valoare totală a investiţiei va fi de 854.573.000 lei. 105 x 68 metri va fi dimensiunea terenului de joc.

Reclamă 4 / 0/3

Stadionul va respecta criteriile pentru acreditarea UEFA pentru nivelul 4: „Arena stadionului va avea 25.059 de locuri, iar stadionul va fi dimensionat în conformitate cu cerinţele aplicabile prin regulamentul de acreditare #UEFA pentru nivelul 4, îndeplinind inclusiv exigenţele superioare acestui standard”.

Veste uriaşă pentru Dinamo: se face noul stadion

Propunerea a venit din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), iar Guvernul a aprobat proiectul în şedinţa de pe 21 martie, beneficiarul fiind Clubul Sportiv Dinamo.

In temeiul prevederilor art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. Art. 1. Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ..Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, Bucureşti”, realizat prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” – S.A., prevăzuți în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. Finanţarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației şi prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, alocat pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Art. 3. Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, prin Compania Națională de Investiții ..C.N.I.” – S.A. răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri”, se arată în comunicatul oficial.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis Vezi toate știrile
Citește și