Închide meniul

Ionuţ Negoiţă exclude varianta unei reveniri la Dinamo: „Nu merită să stau în mocirlă”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 13 iunie 2022, 17:30

Ionuţ Negoiţă exclude varianta unei reveniri la Dinamo: „Nu merită să stau în mocirlă

Ionuț Negoiță și-a făcut planul de revenire la Dinamo

Ionuţ Negoiţă, fostul acţionar al lui Dinamo/ Hepta

Ionuţ Negoiţă, fostul acţionar al celor de la Dinamo, nu se mai gândeşte la o revenire la conducerea roş-albilor, după ce clubul a retrogradat la finele sezonului recent încheiat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuţ Negoiţă a fost acţionar la Dinamo în perioada 2013-2020. Clubul a fost preluat ulterior de spaniolul Pablo Cortacero. De atunci, Dinamo s-a afundat în probleme financiare, şi a suferit o ruşine istorică, după ce a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani.

Ionuţ Negoiţă nu mai vrea să audă de Dinamo: „Nu merită să stau în mocirlă”

Ionuţ Negoiţă a declarat într-un interviu recent că perioada sa la Dinamo a luat sfârşit, şi că o revenire la conducerea clubului din Ştefan cel Mare este imposibilă.

„(n.r. Aţi mai reveni la Dinamo?)Sub nicio formă ca patron! A fost o experiență, am luat-o ca atare, merg pe drumul meu, acolo unde mă pricep, unde cred că merită. Important va fi ca Dinamo să-și găsească investitor sau grup de investitori. Mulți au crezut că e simplu, pe vremea mea au contestat managementul, finanțatorul

Pentru nicio sumă! Nu merită stresul, nu merită timpul pierdut, lipsa de recunoaștere a oamenilor, nu merită să stau în mocirlă”, a declarat Ionuţ Negoiţă, într-un interviu pentru gsp.ro.

Reclamă

Ionuţ Negoiţă anticipa viitorul sumbru al lui Dinamo

Ionuţ Negoiţă a preluat-o pe Dinamo în 2013. În perioada conducerii sale, clubul a intrat pentru prima dată în insolvenţă şi a câştigat un singur trofeu, în 2017, Cupa Ligii, sub comanda lui Cosmin Contra.

Un club de fotbal e ca-n viață, momente bune, momente proaste. Important e să supraviețuiască. Cum, de altfel, Dinamo poate și falimenta. Cluburile sunt greu de administrat, au deficite.

Când am preluat Dinamo, îi prevedeam eventual insolvența, dacă nu chiar falimentul! Sper să nu se întâmple ceva mai rău. În viață e loc de mai bine, dar și de mai rău”, a mai declarat Ionuţ Negoiţă pentru aceeaşi sursă.

Reclamă 4 / 0/3

Totodată, Ionuţ Negoiţă a avut declaraţii şi la adresa suporterilor, care îl blamau în perioada în care se afla la cârma clubului. Dinamo a fost susţinută financiar în ultima vreme doar de fani, prin programul DDB.

„Cred că și-au dat seama, mai ales fanii când au preluat povestea, că nu e o treabă simplă și că e ca un iceberg. Plus că în România e o mocirlă foarte adâncă, nu văd să se întâmple ceva în bine. Vedem și rezultatele cluburilor, naționalei, pe mocirlă nu se poate construi ceva sănătos. Și nimeni nu vrea să asaneze. Unora, care nu bagă bani, chiar le convine

Și înainte, majoritatea îmi mulțumeau că n-am lăsat Dinamo să moară și că țin clubul în viață. N-am făcut eu chestiuni relevante în acea perioadă, dar a fost cel mai bun bilanț în meciurile cu Steaua sau FCSB, ce era. După ce-am plecat, toată lumea mă întreabă dacă revin, că de ce am plecat, că oamenilor le pare rău.”, a mai declarat Ionuţ Negoiţă.

De asemenea, Ionuţ Negoiţă se declară suporter pe viaţă al lui Dinamo, şi regretă că nu a rămas la stadiul de acesta: „Pe noul stadion o să vin sigur. Ca sponsor, în proporție de 90 la sută voi fi. Dar nu mai mult ca sponsor! Era mai bine dacă aș fi rămas de la bun început doar atât”, a mai spus Negoiţă pentru aceeaşi sursă.

Ionuţ Negoiţă nici nu vrea să audă că Dinamo ar putea juca în Liga 4

Ionuţ Negoiţă exclude din start varianta ca Dinamo să calce pe urmele Rapidului şi, pentru a scăpa de datorii, să înceapă din Liga 4. Fostul patron al „câinilor” îşi doreşte o revenire cât mai rapidă a alb-roşiilor pe prima scenă a fotbalului românesc.

Omul de afaceri anunţă că marea problema a grupării din Ştefan cel Mare a fost lipsa stadionului. Îşi doreşte ca DDB să aducă un sponsor important, care să vină cu bani la echipă.

Susţinută financiar doar de fani, Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului.

Reclamă

„Nu știu dacă e cea mai bună variantă. Asta înseamnă timp. Sunt cheltuieli și în Liga 4, apoi în Liga 3. Asta în cazul în care promovezi succesiv. Se adună niște bani multișori. Ideal ar fi ca Dinamo să rămână în viață, în Liga 2, să reușească să taie datoriile și să își facă un lot bun pentru a promova. Pentru asta trebuie să aibă măcar un sponsor care să se implice cu bani.

E foarte ciudat. Pe mine m-au criticat mulți ani, în condițiile în care eu aduceam bani de acasă. Cea mai mare problemă e lipsa stadionului”, a spus Ionuț Negoiță, la Pro Arena.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și