Închide meniul

Italienii, uimiţi şi ei de convocarea lui Andrea Compagno. „Arată ca un atacant din altă eră!”. Cu ce jucător l-au comparat

Dan Roșu Publicat: 5 martie 2023, 13:49

Reclamă
Italienii, uimiţi şi ei de convocarea lui Andrea Compagno. „Arată ca un atacant din altă eră!. Cu ce jucător l-au comparat

Andrea Compagno, declaraţii în presa din Italia înainte de Farul - FCSB

Andrea Compagno, în tricoul lui FCSB / Hepta

Italienii au fost uimiţi de convocarea lui Andrea Compagno la Squadra Azzurra, pentru meciurile cu Anglia şi Malta din preliminariile EURO 2024. Atacantul se află pe lista preliminară a lui Roberto Mancini, iar convocarea a venit pe email.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italienii de la DAZN i-au făcut şi ei caracterizarea vârfului de la FCSB, care a marcat 17 goluri în cele 29 de meciuri disputate în acest sezon. Compagno e cotat la 1.4 milioane de euro.

Italienii, uimiţi şi ei de convocarea lui Andrea Compagno

„Puternic şi cu un fizic impozant, Compagno arată ca un atacant central din altă eră. Nu este atacantul modern care e rapid, dar este extrem de eficient în faţa porţii. Mulţi l-au comparat cu Graziano Pelle, iar porecla lui din România este Matador”, se arată pe dazn.com.

Pe de altă parte, cei de la Gazzetta dello Sport au povestit drumul parcurs de Compagno în fotbal. El a început să joace în ligile inferioare din Italia, iar cu multă muncă și seriozitate a ajuns în vizorul lui Roberto Mancini.

Reacția Gazzetta dello Sport după ce Andrea Compagno a fost convocat la naționala Italiei

„Compagno, povestea merge mai departe. Din Serie D, la naționala Italiei. Așa spune Steaua (n.r – FCSB)”, a titrat Gazzetta dello Sport.

Reclamă
Reclamă

„Atacantul din Palermo a ajuns în 2020 în România, la Craiova (n.r. – FC U Craiova 1948), după o carieră în care nu a trecut de Serie D în Italia. A devenit o adevărată senzație în 2022, când a devenit italianul cu cele mai multe goluri marcate.

După doi ani la Craiova, a fost transferat de Steaua București (n.r – FCSB), alături de care a debutat în Conference League. <În Italia câștigam 400 de euro pe lună și mergeam la cumpărături cu un calculator’, spunea el într-un interviu pentru Gazzetta, săptămâna trecută.

Are 1.94 metri, are freza ca a lui Cavani și i se spune ‘El Matador’. În acest sezon, el a marcat 12 goluri în 22 de meciuri din Liga 1 și Conference League (n.r. – la FCSB)”, au mai notat jurnaliștii Gazzetta dello Sport.

Reclamă

Înainte să ajungă în România, Andrea Compagno a mai jucat în ligile inferioare din Italia, la Catania, Due Torri, Pinerolo, Torino U19, Argentina, Borgosesia și Nuorese, apoi a evoluat la Tre Fiori, din San Marino.

Mihai Stoica a dezvăluit cum a reacționat Andrea Compagno după ce i-a dat vestea cea mare:

„Mai devreme am vorbit (n.r – cu Compagno). El își dorește ca visul să se materializeze și chiar să meargă, nu să fie doar pe lista provizorie”, a spus Mihai Stoica, potrivit orangesport.ro.

Reclamă

Cine va câştiga Liga Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:07 19 sept.

Tottenham, cu Radu Drăguşin integralist, s-a calificat dramatic în optimile Cupei Ligii Angliei! Ce notă a primit românul

23:50

Manchester City – Inter 0-0, meciul serii din Liga Campionilor. Victorii pentru PSG şi Borussia Dortmund

23:24

Singurul obiectiv pe care i l-a trasat Neluţu Varga lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Nu vorbesc de titlu!”

23:10

Valeriu Iftime a dezvăluit suma uriaşă pe care a pierdut-o sezonul trecut! Care e cea mai mare greşeală făcută în fotbal

22:29

Adrian Petre s-a răzgândit în privinţa retragerii la doar o zi după anunţul deciziei: „Îl aşteptăm la antrenamente”

22:04

„Eu nu vreau Olatunji” Jucătorul pe care Gigi Becali l-a respins imediat, gol şi assist în Sparta Praga – Salzburg 3-0!

1 VIDEOShanghai Port – Johor 2-2, în Liga Campionilor Asiei. A fost show total în meciul care a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY! 2 FotoGestul uriaş făcut de FCSB la înmormântarea lui Gigi Mulţescu are în spate un detaliu mai puţin cunoscut 3 FotoLovitură pentru Ilie Năstase după recalcularea pensiilor! Ce s-a întâmplat cu pensia fostului lider mondial: „Atât merit” 4 FotoSezon terminat pentru Svitolina! Tenismena ucraineană a fost operată 5 Bayern, victorie istorică cu Dinamo Zagreb! Harry Kane, „poker” de senzaţie în „măcelul” de la Munchen 6 A murit Salvatore „Toto” Schillaci! Eroul Italiei de la Mondialul din 1990 avea 59 de ani
Citește și