Închide meniul

Jandarmeria, reacţie oficială după acuzele aduse de fanii Rapidului: „Nu facem percheziție corporală, facem un control corporal preventiv”

Viviana Moraru Publicat: 8 noiembrie 2022, 15:38

Reclamă
Jandarmeria, reacţie oficială după acuzele aduse de fanii Rapidului: „Nu facem percheziție corporală, facem un control corporal preventiv

Jandarmeria, reacţie după acuzele aduse de fanii Rapidului

Fanii au făcut show la meciul tur dintre Rapid şi FCSB / Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Jandarmeria a avut o reacţie oficială, după acuzele aduse de fanii Rapidului, la finalul derby-ul cu FCSB. Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt, a declarat că se acţionează conform legii, pentru a combate huliganismul de pe stadioanele din România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fanii de la Rapid au acuzat forţele de ordine că au fost controlaţi mult prea aspru, la derby-ul cu FCSB, din ultima rundă. În urma acestor plângeri, oficiali din partea Jandarmeriei au venit cu clarificări, pentru a linişti spiritele.

Jandarmeria, reacţie oficială după acuzele aduse de fanii Rapidului

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a declarat că forţele de ordine luptă pentru a opri incidentele de pe stadioanele din România. Acesta a dat exemplu ceea ce s-a întâmplat la derby-ul dintre Dinamo şi Steaua, din Liga a 2-a, ce s-a desfăşurat pe Arena Naţională. La partida respectivă s-a iscat un scandal monstru, pentru care ambele echipe au avut de suferit.

„Asta vrem și noi să implementăm pe stadioanele din România. Cumva să combatem huliganismul în sport și să evităm comportamentele antisociale. Am luat aceste măsuri pentru a combate evenimentele nedorite. Toate aceste acțiuni ale noastre sunt conform legii 4 din 2008.

Totul s-a făcut ca urmare a comportamentului suporterilor la ultimele evenimente sportive. Este una dintre metodele pe care noi le abordăm în scopul prevenirii huliganismului pe stadioane. Avem baze legale. Nu facem percheziție corporală, este greșit, facem un control corporal preventiv.

Reclamă

Totul se face în beneficiul spectatorului care încearcă să vină alături de un copil, alături de cineva din familie. Întotdeauna reprezentanții Jandarmeriei mențin legătura cu vectori din galerii. Avem în spate meciul Dinamo – Steaua, de pe Arena Națională, când siguranța colegiilor mei și a altor spectatori a fost pusă în pericol”, a declarat Alexandru Iacob, conform digisport.ro.

Rapidiştii, acuzaţii dure pentru jandarmi după ce Mutu a vorbit despre „găinării”

Rapidiştii, acuzaţii dure pentru jandarmi după ce Mutu a vorbit despre „găinării”. Clubul giuleştean cere intervenţia ministrului după ce fanii au fost controlaţi „la sânge” de jandarmi. Rapidiştii fac apel la ministrul Lucian Bode pentru a lua măsuri şi pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple.

„DEMNITATE PENTRU SUPORTERI

Reclamă 4 / 0/3

Am primit cu indignare vestea privind modul în care forțele de ordine au înțeles să trateze suporterii noștri înainte de intrarea în Arena Națională, pentru partida din 6 noiembrie. Tratamentul la care aceștia au fost supuși din partea jandarmilor, care i-au separat după criterii doar de ei știute, dezbrăcat, fotografiat și inventariat ca pe niște obiecte, este unul nu doar abuziv, ci unul care încalcă unul dintre cele mai elementare drepturi ale omului: dreptul la demnitate. Acesta este un drept fundamental, recâștigat de români la Revoluție, și nu vom accepta ca el să fie terfelit din niciun motiv, cu atât mai puțin pentru simpla “crimă” de a fi membru al unei galerii.

Fanii rapidişti: „Cerem să fie luate măsuri urgente”

Am luat asupra noastră munca de a umple stadioanele cu spectatori ca odinioară, pentru că am ales să conducem prin puterea exemplului și să nu așteptăm nimic de la alții. Asemenea lui Don Quijote, pare că ne luptăm, însă, cu morile de vânt: cu cât facem mai multe ca să atragem suporterii pe stadioane, cu atât mai multe statul face ca să îi gonească.

Astfel de acțiuni desprinse din vremuri de tristă amintire nu fac decât să slăbească încrederea nu doar a suporterilor rapidiști, ci a tuturor iubitorilor de sport, în tot ceea ce înseamnă polițiști și jandarmi. Cerem în mod public d-lui Ministru Bode să ia măsuri urgente pentru stoparea acestei practici a Jandarmeriei Române, pentru stabilirea împrejurărilor în care aceste ordine, vădit nelegale, au fost date și executate și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați.
Le mulțumim suporterilor noștri pentru că au pus pe primul loc prezența alături de echipă și le transmitem că nu sunt singuri în fața acestor abuzuri„, se arată în comunicatul remis de Rapid.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu – Amir Hossein Hodaei e acum LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și