Închide meniul

Rapidiştii, acuzaţii dure pentru jandarmi după ce Mutu a vorbit despre „găinării”: „Suporterii au fost dezbrăcaţi şi fotografiaţi!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 7 noiembrie 2022, 17:25

Rapidiştii, acuzaţii dure pentru jandarmi după ce Mutu a vorbit despre „găinării: „Suporterii au fost dezbrăcaţi şi fotografiaţi!

Liviu Ungureanu este liderul galeriei Rapidului

Captură AntenaSport

Rapidiştii, acuzaţii dure pentru jandarmi după ce Mutu a vorbit despre „găinării”. Clubul giuleştean cere intervenţia ministrului după ce fanii au fost controlaţi „la sânge” de jandarmi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rapidiştii fac apel la ministrul Lucian Bode pentru a lua măsuri şi pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple.

Rapidiştii, acuzaţii dure pentru jandarmi după ce Mutu a vorbit despre „găinării”

DEMNITATE PENTRU SUPORTERI

Am primit cu indignare vestea privind modul în care forțele de ordine au înțeles să trateze suporterii noștri înainte de intrarea în Arena Națională, pentru partida din 6 noiembrie. Tratamentul la care aceștia au fost supuși din partea jandarmilor, care i-au separat după criterii doar de ei știute, dezbrăcat, fotografiat și inventariat ca pe niște obiecte, este unul nu doar abuziv, ci unul care încalcă unul dintre cele mai elementare drepturi ale omului: dreptul la demnitate. Acesta este un drept fundamental, recâștigat de români la Revoluție, și nu vom accepta ca el să fie terfelit din niciun motiv, cu atât mai puțin pentru simpla “crimă” de a fi membru al unei galerii.

Am luat asupra noastră munca de a umple stadioanele cu spectatori ca odinioară, pentru că am ales să conducem prin puterea exemplului și să nu așteptăm nimic de la alții. Asemenea lui Don Quijote, pare că ne luptăm, însă, cu morile de vânt: cu cât facem mai multe ca să atragem suporterii pe stadioane, cu atât mai multe statul face ca să îi gonească.

Reclamă

Astfel de acțiuni desprinse din vremuri de tristă amintire nu fac decât să slăbească încrederea nu doar a suporterilor rapidiști, ci a tuturor iubitorilor de sport, în tot ceea ce înseamnă polițiști și jandarmi. Cerem în mod public d-lui Ministru Bode să ia măsuri urgente pentru stoparea acestei practici a Jandarmeriei Române, pentru stabilirea împrejurărilor în care aceste ordine, vădit nelegale, au fost date și executate și pentru tragerea la răspundere a celor vinovați.
Le mulțumim suporterilor noștri pentru că au pus pe primul loc prezența alături de echipă și le transmitem că nu sunt singuri în fața acestor abuzuri„, se arată în comunicatul remis de Rapid.

Adrian Mutu a răbufnit după FCSB – Rapid 3-1

Adrian Mutu a răbufnit după FCSB – Rapid 3-1. Antrenorul giuleștenilor s-a arătat extrem de nemulțumit de faptul că suporterii Rapidului, care au făcut deplasarea pe Arena Națională, n-au fost lăsați să stea împreună. Fanii giuleșteni au stat la inelul 3, împărțiți în două grupuri: unii la peluză, alții la tribuna a 2-a.

Suporterii Rapidului au primit 2.400 de bilete, în mod oficial, pentru derby-ul cu FCSB. Asta nu i-a împiedicat pe giuleșteni să își cumpere tichete la tribuna a doua și să își încurajeze favoriții.

Reclamă 4 / 0/3

Adrian Mutu a fost foarte dezamăgit de faptul că organizatorii nu au făcut în așa fel încât fanii giuleșteni să stea laolaltă.

„Astea sunt doar găinării!”, a „tunat” antrenorul Rapidului, după înfrângerea de pe Arena Națională. Încercăm să aducem un plus de diplomație în declarații, pentru a sta în spiritul sportivității. În sport nu e vorba despre câștigător sau pierzător. E mult mai mult în spatele etichetelor.

Nu e în regulă. Astea sunt doar găinării. Cred că a fost o decizie total aiurea, de prost gust și neinspirată”, a spus Adrian Mutu, la conferința de presă.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:15 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe de start 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:48 Lamia – PAOK 0-0 este acum în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu luptă pentru titlu, în Grecia. Meci cu miză uriaşă! 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica Vezi toate știrile
Citește și