Închide meniul

Joyskim Dawa, noi dezvăluiri despre scandalul de rasism: „Suntem oameni, nu animale”

Alex Ioniță Publicat: 17 noiembrie 2023, 22:06

Reclamă
Joyskim Dawa, noi dezvăluiri despre scandalul de rasism: Suntem oameni, nu animale”

Joyskim Dawa a făcut noi dezvăluiri despre scandalul de rasism

Joyskim Dawa, în timpul unui meci / Profimedia

Joyskim Dawa a făcut noi dezvăluiri despre scandalul de rasism. Fundașul celor de la FCSB a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat în România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătorul din apărarea echipei lui Elias Charalambous a publicat, în luna septembrie, o serie de mesaje rasiste de la finalul partidei dintre Hermannstadt și FCSB, încheiate cu scorul de 2-2. Printre oamenii care au trimis acele mesaje se numără și Robert Stănci, un fotbalist activ din eșaloanele inferioare ale fotbalului românesc.

Joyskim Dawa, noi dezvăluiri despre scandalul de rasism. Ce a spus despre problemele din România

Fundașul vicecampioanei a dezvăluit faptul că rasismul este o problemă foarte mare în lumea sportului. De asemenea, acesta a menționat că, până în momentul de față, nu a întâmpinat nicio problemă de acest timp în viața de zi cu zi, ci doar pe rețelele de socializare.

„Rasismul e o problemă mare în tot fotbalul, nu doar în România. E o problemă foarte, foarte mare în fotbal și în sport. Toți suntem oameni, nu animale, nu contează culoarea pielii.

Uneori oamenii nu se pot controla și e atât de trist… Pentru că e vorba despre fotbal, până la urmă! Nu putem să câștigăm tot timpul, uneori mai și pierzi. Suntem oameni, putem juca bine, putem juca rău, dar nu e o scuză să vii și să spui ceva despre jucătorii de culoare sau despre fotbaliștii de altă religie.

Reclamă

Poate afecta sportivii. Nu pe mine, dar familia mea nu e bine în astfel de situații. Familia m-a și întrebat: „De ce joci pentru oamenii ăștia care te insultă când joci slab, când pierzi?”. Când insulți un jucător de culoare, spune ceva despre tine, dar poate fi o problemă și pentru țara ta. Poți să spui că România e o țară nasoală, rasistă, doar pentru că cineva te-a insultat, deși nu știu dacă ar fi corect să gândești așa.

(n.r. Ai avut probleme în viața de zi cu zi?) Nu, doar în social media. Nu mi s-a întâmplat ceva de genul în afara terenului, în timpul liber, în mall. Toată lumea e drăguță cu mine, vor să facem poze, să vorbim”, a spus Joyskim Dawa, potrivit gsp.ro.

Joyskim Dawa, prima reacţie după ce l-a accidentat grav pe Sergiu Hanca

La aproape o lună de la acel episod, Joyskim Dawa a vorbit în premieră despre accidentarea lui Hanca. Fundaşul lui FCSB regretă că Hanca s-a accidentat şi a fost nevoit să se opereze, dar a recunoscut că este un jucător agresiv şi că rolul său pe teren este să oprească atacanţii:

Reclamă 4 / 0/3

„Imediat după meci m-am dus la el și mi-am cerut scuze. I-am trimis și un mesaj pe Instagram să-i spun că îmi pare rău. Obișnuiam să mergem împreună la aceeași sală de forță… I-am spus că nu am încercat să-l lovesc, chiar îmi pare rău, dar astfel de faze se întâmplă la fotbal.

În primul rând, nu am vrut să-i fac rău. Am vrut să joc mingea, știu că am intrat mai tare. Sunt un jucător agresiv, nu sunt aici să glumesc cu atacanții, sunt aici să-i opresc. Dar nu am vrut să-l rănesc, am vrut să joc mingea. Situația e foarte neplăcută, pentru că el s-a operat. Însă cred că va reveni mai puternic pe gazon.

(n.r. după ce Andreea Hanca a spus că l-a accidentat intenționat) Nu a fost cu intenție. Niciodată! E pentru prima dată în cariera mea când accidentez un jucător, deci nu poate fi vorba despre așa ceva”, a declarat Joyskim Dawa, potrivit sursei citate anterior.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 Vezi toate știrile
Citește și