Închide meniul

Jucătorii lui FC U Craiova, strigăt de disperare după ce au pierdut la „masa verde” meciul cu Sepsi: „Este o ofensă! O pată pe imaginea Federației”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 1 martie 2023, 18:20

Jucătorii lui FC U Craiova, strigăt de disperare după ce au pierdut la „masa verde meciul cu Sepsi: „Este o ofensă! O pată pe imaginea Federației

Jucătorii lui FC U Craiova 1948 au avut un discurs-manifest

Jucătorii lui FC U Craiova 1948 au avut un discurs-manifest

Jucătorii lui FC U Craiova 1948 au avut un strigăt de disperare după ce au pierdut la „masa verde” meciul cu Sepsi. Cinci fotbaliști de la echipa lui Adrian Mititelu au venit la conferința de presă organizată pe 1 martie, în semn de protest pentru decizia luată de Comisia de Disciplină a FRF. Comisia a hotărât ca Sepsi să câștige la „masa verde” meciul cu FC U Craiova 1948, oprit în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clubul din Bănie a făcut apel la Comisia de Recurs, iar decizia va fi anunțată pe 2 martie. În cazul în care decizia va fi menținută, FC U Craiova 1948 va mai avea o singură variantă de atac – Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Jucătorii lui FC U Craiova, strigăt de disperare după ce au pierdut la „masa verde” meciul cu Sepsi

Cu o zi înainte să fie anunțată decizia Comisiei de Recurs, clubul oltean a avut un discurs-manifest, prin vocea lui Vlad Achim.

La conferința de presă au venit nu mai puțin de 5 jucători: Dragoș Albu, Ionuț Gurău, Yassine Bahassa, Juan Bauza și Vlad Achim. Cel din urmă a avut un discurs de peste 8 minute, în care a explicat de ce echipa din Bănie consideră că decizia Comisiei de Disciplină este greșită.

Achim este de părere că decizia respectivă reprezintă „o pată pe imaginea Federației, a comisiilor și a clubului Sepsi”. Mai mult, mijlocașul de 33 de ani acuză că cei de la Sepsi au acceptat mult prea ușor încheierea abruptă a meciului de la Sfântu Gheorghe, după numai 26 de minute.

Reclamă

„Este o ofensă la adresa noastră. Am văzut că ei glumesc cu acest lucru. Nu e de glumit. Mi s-a părut că ei așteptau întreruperea meciului. A fost sportivitate zero”, este numai o parte din discursul lui Vlad Achim.

Cu toate acestea, jucătorul lui FC U Craiova 1948 este convins că echipa sa va avea câștig de cauză la Comisia de Recurs: „Sunt convins sută la sută că meciul se va rejuca”.

Vlad Achim, discurs-manifest în legătură cu scandalul xenofob de la Sepsi – FC U Craiova 1948

„Părerea noastră este că s-a luat o decizie greșită, care nu este în spiritul fotbalului. Apoi s-a aflat că decizia este și neregulamentară, având în vedere că meciul se oprește doar în cazul scandărilor rasiste, și nu xenofobe.

Reclamă 4 / 0/3

De pe teren nici nu s-a auzit mare lucru, era gălăgie. Nu cred că a afectat pe nimeni. Sepsi nici nu are mulți jucători de etnie maghiară, dacă a avut unu-doi pe teren. S-a și văzut că n-au fost afectați. Au așteptat foarte calm decizia finală, n-au luat nicio măsură. În mod normal, când se întâmplă astfel de lucruri presupun că ești mai nervos.

Pot să spun că ne afectează foarte mult pe noi această decizie. Din punct de vedere financiar, nu suntem lăsați să ne apărăm șansele pe teren, avem prime de obiectiv destul de mari. Ar trebui să luptăm pentru aceste prime pe teren.

Ne afectează și imaginea. Cariera unui jucător se poate schimba total din cauza unei astfel de decizii. Pentru că nu se îndeplinim obiectivul și nu suntem acolo cu echipele puternice, în lumina reflectoarelor. Iar asta ne va afecta pe toți, dacă nu vom fi lăsați să ne apărăm corect șansele.

Este o ofensă la adresa noastră. Am văzut că ei glumesc cu acest lucru. Nu e de glumit. Ar trebui să militeze și ei pentru rejucarea meciului. Nu e corect să câștige în acest mod, la masa verde. Cei de la Sepsi pot glumi după ce se califică în play-off pe teren.

Asta s-a vrut de la început, întreruperea meciului? M-am gândit și la acest lucru. Îi vedeam foarte calmi, ne spuneau să liniștim noi galeria. Le-am spus că nu avem noi puterea să facem acest lucru. Am făcut câteva semne spre galerie, dar nu ne-au băgat în seamă.

Jucătorii lui FC U Craiova 1948, încrezători că decizia va fi răsturnată la Comisia de Recurs: „Sunt convins sută la sută!”

Mi s-a părut că ei așteptau întreruperea meciului. Ne uitam unii la alții și nu înțelegeam ce se întâmplă. Cum adică s-a terminat meciul? «Păi asta a fost. S-a scandat ceva, s-a terminat meciul și ați pierdut!»..

Domnii de acolo încercau să ne calmeze. «Păi, ce mai încerci să ne calmezi? Tu nu ești supărat că e xenofobie?». Înseamnă că tu nu ești supărat, nu te-a afectat deloc acest lucru. Tu așteptai ceva. A fost sportivitate zero. E un exemplu rău dat copiilor, care vor să se apuce de fotbal sau de orice sport.

Reclamă

Este o pată pe imaginea Federației și comisiilor și clubului Sepsi, pentru că a acceptat așa ceva. Sper ca la Comisia de Apel să se ia decizia regulamentară, morală și spre binele fotbalului, rejucarea.

Nu pot să concep că acest meci îl putem pierde la comisii. Sunt convins sută la sută că meciul se va rejuca. Eu n-am văzut oameni neutri în țara asta care să considere decizia corectă.

Ne afectează atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv. Ar fi o mare palmă dată nouă, jucătorilor dacă se menține decizia să pierdem meciul cu Sepsi la masa verde”, a declarat Vlad Achim, la conferința de presă.

Cu două etape rămase din sezonul regular, Sepsi ocupă ultimul loc care duce în play-off. Covăsnenii au un avans de 4 puncte față de FC U Craiova 1948, datorat și câștigării meciului cu oltenii la „masa verde”.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:09 LIVE TEXTRapid – Universitatea Craiova 0-1. Meci crucial pentru olteni în lupta pentru locul 2. Burmaz a restabilit egalitatea 22:01 Andrea Compagno aşteaptă medalia de campion, după ce FCSB a luat titlul! Ce a spus atacantul italian despre Gigi Becali 22:00 LIVE VIDEOPreston North End – Leicester City e ACUM în AntenaPLAY. Oaspeţii au promovat deja în Premier League 21:46 VideoVictor Piţurcă ştie pe cine ar trebui să se bazeze Edi Iordănescu la EURO 2024: „Nu ar trebui să lipsească”! Ce a spus de grupă 21:14 VideoCe mănâncă fetele din naţională pentru a fi în formă în permanenţă! Ele luptă pentru calificarea la EURO 21:06 Mihai Stoica a anunţat prima mutare făcută de FCSB din această vară: „Ştim cu siguranţă” 20:55 FotoFanii Rapidului, spectacol pirotehnic la derby-ul cu Universitatea Craiova! Reacţia lui Daniel Niculae după ce s-au aruncat torţe 20:11 Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală! Manchester United şi Manchester City au votat împotrivă 19:59 Reacţia lui Mihai Stoica după ce FC Botoşani a învins dramatic Petrolul şi a urcat pe loc de salvare directă de la retrogradare! 19:35 Petrolul – Botoşani 1-2. Moldovenii au urcat pe un loc de salvare directă de la retrogradare! Cum arată clasamentul în play-out Vezi toate știrile
Citește și