Închide meniul

Kyros Vassaras a făcut bilanţul VAR în România! Câte greşeli au fost făcute de arbitri după implementarea arbitrajului video

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 septembrie 2022, 11:47

Kyros Vassaras a făcut bilanţul VAR în România! Câte greşeli au fost făcute de arbitri după implementarea arbitrajului video

Kyros Vassaras a făcut bilanţul VAR în România! Câte greşeli au fost făcute de arbitri

Kyros Vassara, primele explicaţii / Colaj Hepta

Kyros Vassaras a făcut bilanţul sistemului VAR în România, după două luni de când acesta a fost implementat în Liga 1. Şeful arbitrajului românesc a dezvăluit câte greşeli au fost făcute, până acum.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a recunoscut că au fost făcute erori chiar şi de arbitrii VAR, dar anunţă că vor fi făcute schimbări. Vassaras a precizat că au fost nu mai puţin de 312 decizii corecte, confirmate de arbitrajul video.

Kyros Vassaras a făcut bilanţul VAR în România

„Atât eu, cât și toți membrii CCA, facem tot posibilul pentru a pregăti săptămânal cât mai bine posibil arbitrii, cu cele mai bune instrumente de pregătire. Cred că în acest prim sezon, așa cum se întâmplă peste tot în lume, vom mai avea unele greșeli, dar ele vor fi evitate în viitorul apropiat. Nu avem nici cel mai ușor campionat din Europa! Până acum, am avut 16 intervenții VAR în 64 de meciuri. Dintre acestea 16, au fost 4 greșite. 

(Reporter: Așadar, un sfert…) Nu, cele 16 sunt doar intervenții VAR care au modificat decizia arbitrului! Pe lângă acestea 16, au fost 312 decizii corecte ale arbitrului, confirmate VAR! Incluzând, spre exemplu, 45 de ofsaiduri confirmate, dintre care 9 anulând goluri. Au fost 13 penalty-uri confirmate și alte 141 de faze în care nu a fost penalty”, a declarat Kyros Vassaras pentru playsport.ro.

Preşedintele CCA a dezvăluit că, din luna februarie, vor fi mai mulţi arbitri VAR şi asistenţi.

Reclamă

Am încercat, de la început, să pregătim un număr mare de arbitri astfel încât să fim flexibili și pregătiți pentru orice modificări ale calendarului competițional. Să ne putem adapta funcție de evaluarea perfomanțelor lor, dar și la disponibilitatea și neutralitatea arbitrilor funcție de echipele implicate în fiecare meci.

În fiecare etapă, avem 48 de delegări, cu 24 de arbitri la centru, în rol de al patrulea oficial și arbitri VAR și alți 24 ca arbitri asistenți și asistenți VAR. Pentru acest început de sezon avem 26 arbitri VAR și 31 asistenți VAR. Un nou grup de 24 de arbitri a fost selectat și au început pregătirea din 6 septembrie. Misiunea noastră e să îi avem disponibili la jumătatea lui februarie 2023„, a mai spus Vassaras.

Claudiu Niculescu, discurs halucinant despre arbitrajul românesc

Claudiu Niculescu a avut un discurs incredibil despre arbitrajul românesc. Antrenorul celor de la Poli Iași este total nemulțumit de manirea în care VAR-ul a fost implementat în Liga 1.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul dinamovist e nervos că arbitrii petrec prea mult timp ca să analizeze o fază. Claudiu Niculescu a cerut să fie luate măsuri împotriva arbitrilor care greșesc.

Arbitrajul, din minutul cinci am spus, nu știu cum să-i zic, s-a văzut o ușoară tentă. Poate de asta și rezultatul, înseamnă că nu e în regulă. Dacă au fost două penalty-uri pentru noi, nu e bine.

Nu vedeți că l-a noi nu fac față cu VAR-ul? Ferească Dumnezeu! Uitați-vă prin alte campionate prin alte campionate prin lumea asta. Arbitrii la noi stau câte 10 minute, ce fac? Se uită pe Netflix? Cred că au seriale de văzut. Stau câte 7-8-10 minute la o fază, e incredibil! Ce naiba mai facem cu VAR-ul? Am înțeles că a costat și o grămadă de bani! Care e măsura care se ia împotriva lor când greșesc?

Nu că ar trebui să scoată VAR-ul, ar trebui să se pună cu picioarele pe el, să-l rupă în două și să-l spargă! Pe cuvând, acum fac haz de necaz. Ce ne mai mirăm? Este ceva strigător la cer. Așa greșeli…. Și să stai atât timp să analizezi o fază? Probabil au de văzut un final de sezon pe Netflix. Sunt antrenori care plătesc cu postul pentru niște greșeli de arbitru, pe ei cine îi pedepsește!„, a spus Claudiu Niculescu, după meciul CSA Steaua – Poli Iași 2-1.

Egugen Neagoe: „Este o ruşine ce se întâmplă cu VAR-ul”

Sistemul VAR a fost făcut praf şi de Eugen Neagoe la finalul meciului în care Rapid a învins-o pe U Cluj, după un gol marcat din penalty de Dugandzic.

Este o ruşine ce se întâmpă cu VAR-ul. Ba este VAR, ba nu este VAR. Probabil că nu văd bine oamenii. Ei nici măcar la reluări nu văd. Etapa trecută avem penalty clar, nu au văzut. Acel domnn Coza care trebuia să vadă, pentru că cei 3 oameni dormeau acolo. Probabil că avea VAR nestins, aşa e o vorbă la ţară. Tot ce s-a întâmplat după minutul 70 a fost o ruşine. Se aruncau prin careu să ceară penalty. Am pierdut cu un şut pe poartă. În seara asta a văzut bine VAR-ul. Vede când vrea. Este o ruşine, dar nimeni nu ia nicio măsură. Se supără domnul Vassaras. Păi, supără-te! Ce să facem cu VAR-ul pentru că la fiecare etapă sunt greşeli. Nu am văzut pe nicăieri să se stea 10 minute să se ia o decizie. Noi trebuie să dăm telefon la UEFA, la FIFA, să îi întrebăm dacă dăm penalty”, a spus Eugen Neagoe.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și