Închide meniul

Kyros Vassaras, concluzii după un an de VAR în România: „Am remarcat un progres”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 7 iulie 2023, 14:23

Kyros Vassaras, concluzii după un an de VAR în România: „Am remarcat un progres

Kyros Vassaras a analizat deciziile luate de Istvan Kovacs şi Sebastian Colţescu

Kyros Vassaras, preşedinte CCA / Hepta

Kyros Vassaras, concluzii după un an de VAR în România. Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a realizat o analiză a primului sezon cu VAR în fotbalul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sistemul VAR a fost introdus în România în urmă cu un an, la Supercupa României dintre CFR Cluj şi Sepsi. Înaintea ediţiei din acest an, cea dintre Farul Constanţa şi Sepsi, Kyros Vassaras a tras mai multe concluzii.

Kyros Vassaras, concluzii după un an de VAR în România: „Am remarcat un progres”

Potrivit analizei realizate de preşedintele CCA, 1368 de verificări s-au făcut sezonul trecut în camera VAR, iar 126 dintre acestea (9,2%) au fost necesare pentru a corecta deciziile luate iniţial.

„Practic, am avut o intervenție VAR la fiecare 2,5 meciuri, o medie similară cu ceea ce regăsim în campionatele de top sau în competițiile UEFA”, a spus Vassaras, potrivit frf.ro.

VAR a intervenit mai des în partea a doua a sezonului. În tur au existat 38 de intervenţii, în timp ce în retur a fost nevoie de 51 de intervenţii. În play-off/play-out/meciuri de baraj, sistemul VAR a intervenit de alte 37 de ori.

Reclamă

Loviturile de pedeapsă au fost în topul intervenţiilor VAR. 68% dintre verificări au fost pentru loviturile de la 11 metri, în timp ce 61% din cazurile în care arbitrul a rezăvut faza au fost pentru acelaşi lucru.

„Intervențiile importante ale VAR și, apoi, luarea celor mai bune decizii finale au protejat competiția sezonul trecut.

Pe măsură ce ne-am apropiat de finalul de sezon am remarcat un progres în ceea ce înseamnă luarea celor mai bune decizii cu ajutorul VAR. Sunt convins că sezonul următor va fi tot mai bine”, a mai spus Vassaras.

Reclamă 4 / 0/3

Ovidiu Haţegan a condus din nou de la centru o partidă oficială!

Ovidiu Haţegan a condus din nou de la centru o partidă oficială. În vârstă de 42 de ani, arădeanul a fost extrem de entuziasmat să arbitreze din nou un meci oficial.

De altfel, Haţegan a arbitrat şi meciul demonstrativ de la „Gala Mihai Neşu”.

După revenirea de la demonstrativ, Ovidiu Haţegan a condus de la centru şi meciul Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara 0-2, din turul barajului de promovare în Liga a 2-a.

„Voi reveni pe teren atunci când trebuie. Nu vreau să forțez lucrurile”, declara Ovidiu Haţegan în urmă cu o lună, după ce arbitrase demonstrativul de la „Gala Mihai Neşu”.

Ovidiu Haţegan a suferit un infarct la sfârşitul lunii martie 2022. Problemele de sănătate l-au făcut pe arbitrul român să rateze prezenţa la Campionatul Mondial.

După ce a fost operat la inimă, Ovidiu Haţegan s-a aflat în camera VAR la meciurile din Liga 1.

Ultimul meci oficial al lui Ovidiu Haţegan a fost pe 17 martie 2022, în Europa League, la partida dintre Olympique Lyon şi FC Porto.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
30
apr.
0:09
Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență”
23:52 Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!” 23:50 VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship 23:41 „Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2 23:36 Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu! 23:00 Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional 22:57 Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident 22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:35 Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului” Vezi toate știrile
Citește și