Închide meniul

Laszlo Dioszegi, prima reacţie după ce steagul Ungariei Mari a fost acceptat de UEFA pe stadioane: „Noi jucăm în România!”

Viviana Moraru Publicat: 22 martie 2023, 8:50

Laszlo Dioszegi, prima reacţie după ce steagul Ungariei Mari a fost acceptat de UEFA pe stadioane: „Noi jucăm în România!

Laszlo Dioszegi l-a sunat pe Gigi Becali chiar înainte de Sepsi - FCSB

Laszlo Dioszegi, patron Sepsi / Hepta

  • Laszlo Dioszegi, reacţie după ce steagul Ungariei Mari a fost acceptat pe stadioane
  • Ce a declarat patronul de la Sepsi

Laszlo Dioszegi a oferit prima reacţie, după ce steagul Ungariei Mari a fost acceptat de UEFA pe stadioane. Patronul de la Sepsi susţine că acest fapt nu îi va afecta cu nimic echipa, deoarece covăsnenii evoluează în prima ligă din România, şi nu din Ungaria. Dioszegi mai recunoaşte faptul că Sepsi s-a bucurat de sprijin din partea Guvernului maghiar, însă chiar şi aşa, nu se va schimba nimic odată cu legea adoptată de forul continental.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Federația maghiară a anunțat pe 21 martie că UEFA și FARE și-au dat acordul în contextul folosirii steagului Ungariei Mari pe stadioane, la meciurile de fotbal.

Laszlo Dioszegi, prima reacţie după ce steagul Ungariei Mari a fost acceptat de UEFA pe stadioane

Laszlo Dioszegi a comentat vestea că steagul Ungariei Mari a fost acceptat pe stadioane. Patronul de la Sepsi susţine că nu este interesat de acest fapt, deoarece echipa sa nu are nicio obligaţie faţă de autorităţile din Ungaria.

Reclamă

Deşi recunoaşte că Sepsi s-a bucurat de sprijin din partea Guvernului de la Budapesta, Dioszegi susţine că echipa covăsneană are numeroşi sponsori din România, ca urmare nu va lua nicio atitudine cu privire la decizia adoptată de UEFA.

„Nu am auzit până acum de acest lucru și, vă zic sincer, nici nu ne interesează ce fac ei. Nu avem nicio treabă cu federația maghiară și cu ce decizii ia. Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el.

Reclamă

Este adevărat că stadionul a fost construit cu ajutor de acolo și s-au dat niște bani pentru academia de copii, dar echipa mare nu are nicio legătură. Avem sponsori puternici, din România și din Ungaria. OTP și MOL sunt nume importante, branduri care au interese economice în România și de aceea ne susțin.

Sunt echipe care sunt sponsorizate de benzinării din Austria și nimeni nu mai zice nimic. Vă repet, nu ne interesează ce face federația de la Budapesta. Noi jucăm în România și respectăm această țară. Ne interesează doar campionatul de aici. Nu cred că are de ce să fie afectată Sepsi în vreun fel de decizia UEFA”, a declarat Laszlo Dioszegi, conform prosport.ro.

Csaba Asztalos, prima reacție după ce UEFA și FARE au acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane

Csaba Asztalos a oferit prima reacție după ce UEFA și FARE au acceptat steagul Ungariei Mari pe stadioane. Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării nu înțelege de ce s-a luat o asemenea decizie.

Reclamă 4 / 0/3

„Nu înțeleg decizia UEFA și FARE, consider că nu e o decizie înțeleaptă. Va crea tensiuni în relațiile cu statele vecine, printre care se află și România. Relațiile bilaterale dintre Serbia și Ungaria sunt foarte bune, consider că cei de la UEFA și FARE nu au toate informațiile, nu cunosc însemnătatea simbolului, nu știu istorie.

Spun acest lucru în calitate de maghiar, simbolul este văzut ca fiind revizionist de către statele vecine. Nu pot să comentez ce să facă statul român, cu siguranță vor fi reacții. Consider că nu e o decizie înțeleaptă UEFA și a FARE, puteau întreba și alte Federații în legătură cu simbolul.

O să punem în discuție situația, dar CNCD nu are atribuții externe. Eu, pesonal, consider că acest simbol nu contribuie la relații bilaterale de respect reciproc și nici la reconciliere. Eu mi-aș dori mai mult sport decât discurs de ură. Tot vedeam și pe terenurile de joc din România, în competițiile interne, cei care evaluează ce simboluri pot fi afișate sunt Federațiile din România.

Îmi amintesc în preliminariile precedente, naționala Ungariei a fost sancționată pentru afișarea simbolului pe stadion”, a declarat Csaba Asztalos, președintele CNCD, conform digisport.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon Vezi toate știrile
Pe același subiect
Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor! Sumele uriaşe la care visează Gigi Becali
Liga Campionilor • 25 mart., 18:08
Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor! Sumele uriaşe la care visează Gigi Becali! Anunţul făcut de UEFA
Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv!
Liga 1 • 19 mart., 9:36
Cosmin Matei va fi pus sub acuzare după ce a fost depistat pozitiv! Nimeni nu a cerut proba B! Ce riscă fotbalistul
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat
Liga 1 • 18 mart., 19:02
Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu
Laszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: "Noi avem o regulă"
Liga 1 • 18 mart., 17:23
Laszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: „Noi avem o regulă”
Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping
Liga 1 • 18 mart., 16:34
Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după un test anti-doping: „Sunt uluit”. Explicaţia fotbalistului de la Sepsi