Închide meniul

Marius Șumudică, convins că Dan Petrescu va pleca de la CFR Cluj: „Patronul dictează! Dragoste cu sila nu se poate!”

Cosmin Cioboată Publicat: 20 septembrie 2022, 20:08

Reclamă
Marius Șumudică, convins că Dan Petrescu va pleca de la CFR Cluj: „Patronul dictează! Dragoste cu sila nu se poate!

Marius Șumudică, convins că Dan Petrescu pleacă de la CFR Cluj

Marius Șumudică, în timpul unui eveniment / Hepta

Marius Șumudică este convins că Dan Petrescu va pleca de la CFR Cluj după ultimele evenimente petrecute în Gruia. „Bursucul” se va întâlni cu patronul Neluțu Varga într-o ședință de „gradul 0”, în urma căreia se va decide viitorul antrenorului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Șumudică este de părere că nu există cale de întoarcere, după ultimele declarații făcute de Dan Petrescu și Neluțu Varga. Tehnicianul de 54 de ani s-a săturat de criticile din jur și a anunțat că, dacă va fi cazul, va pleca din Gruia, însă nu fără să-i fie plătită clauza de reziliere, în valoare de 400.000 de euro.

Marius Șumudică, convins că Dan Petrescu va pleca de la CFR Cluj

Fost antrenor la CFR în perioada iunie – august 2021, Marius Șumudică nu vede cum s-ar putea trece peste această criză din Gruia fără ca Dan Petrescu să se despartă de club: „Dragoste cu sila nu se poate!”, a fost concluzia la care a ajuns „Șumi”.

„Nu (n.r. – nu ar mai fi rămas la CFR după discursul lui Neluţu Varga). Preşedintele care spune un astfel de lucru despre antrenor, dă dovadă că nu are încredere în antrenor. Automat pierzi grupul de jucători, pierzi fanii. Patronul dictează.

Niciodată (n.r. – nu renunţa la clauza de 400.000 de euro). Este un contract care trebuie să fie respectat. Eu am făcut un contract cu drepturi şi obligaţii şi am fost remunerat când am fost îndepărtat. Patronul nu a spus că vrea să-l demită pe Dan Petrescu. La mine a fost clar! Am fost plătit pentru că s-a renunţat la serviciile mele. Eu nu am văzut că patronul a declarat că vrea să închidă conturile cu Dan Petrescu.

Reclamă

Eu am activat acolo şi mi-am dat seama ce oameni sunt şi cu cine ai de-a face acolo. În momentul de faţă e greu ca Dan Petrescu să continue activitatea şi să fie focusat. Indiferent ce antrenor ai fi. Când un patron vine şi spune aşa ceva, e foarte greu ca tu, antrenor, şeful vestiarului, să mai ai susţinerea grupului. Cei nemulţumiţi vor avea un alibi.

N-am văzut în viaţa mea, CFR transferă pe bandă rulantă. Cred că sunt 30 de jucători la antrenament, nici nu ştiu cum se pregătesc. Jucătorii nemulţumiţi vor avea acum o ieşire şi se vor da de partea cuiva. Un conflict patron-antrenor se răsfrânge asupra antrenorului. Mai ales că s-au plâns şi suporterii.

Nu se poate ieşi din această situaţie decât dacă i se va plăti clauza. Dragoste cu sila nu se poate! Când patronul vine şi spune aşa ceva… de mine nu a vorbit aşa şi eu am fost demis”, a spus Marius Șumudică, pentru Digisport.

Reclamă 4 / 0/3

Ședința decisivă dintre Dan Petrescu și Neluțu Varga a fost amânată

Neluţu Varga a anunţat că trebuia să se întâlnească astăzi cu Dan Petrescu, însă acesta l-a sunat şi i-a transmis că e foarte răcit.

În acest context, Neluţu Varga a decis să amâne întâlnirea care poate duce la plecarea lui Dan Petrescu de la CFR Cluj. Patronul campioanei României a continuat atacurile la adresa antrenorului şi a spus că vrea un raport pentru „rezultatele proaste din ultimul timp”.

Azi, în jurul orei 12:00 urma să am o întâlnire la București cu Dan Petrescu. Însă, am fost sunat de Dan, iar el mi-a spus că este foarte răcit, posibil să aibă Covid, iar eu i-am zis că dacă are simptome de Covid atunci nu e cazul să ne mai vedem deoarece nu vreau să risc nimic.

Știți foarte bine ce probleme de sănătate am avut eu și nu vreau să risc absolut nimic. Am amânat întâlnirea, iar o decizie finală nu o pot lua până nu mă văd cu Dan Petrescu.

Eu vreau un raport și o analiză clară de la el cu privire la aceste rezultate proaste din ultimul timp.

Îl consider și pe Contra un antrenor foarte bun, dar vreau să știți că nu am avut nicio discuție cu el. Până nu voi discuta clar cu Dan Petrescu nu vă pot anunța nimic„, a spus Neluţu Varga la prosport.ro.

Dan Petrescu, mesaj categoric pentru Neluţu Varga: „Cum să renunț la clauză?”

CFR Cluj a câştigat ultimul meci al etapei a 11-a din Liga 1, contra lui FC Argeș, scor 1-0. Jucătorii lui Dan Petrescu au ajuns la a treia victorie consecutivă în campionat, toate fără gol primit.

Reclamă

Confruntarea de pe Stadionul Municipal Nicolae Dobrin a fost una cu miză uriaşă pentru Dan Petrescu. „Bursucul” este pe piciorul de a pleca de pe banca ardelenilor.

„În momentul când pot să folosesc cea mai bună echipă, vin victoriile. Dacă nu pierdeam meciurile importante, acum aveam 6 puncte în plus. Azi trebuia să avem 2-0 sau 3-0 după primele 15 minute. E o victorie de moral, importantă, ne menţine în cursa pentru titlu. Asta îmi propun mereu, să luăm campionatul şi să fim în cupele europene.

Camora a marcat gol cu dreptul, era foarte fericit şi eu la fel. Am o relaţie foarte bună cu el şi cu Deac. De fapt, sunt cu toţi jucătorii într-o relaţie bună.

Nu mă interesează ce a declarat patronul, e părerea lui. Dacă mă întrebi altceva… nu pot să spun. Posibil să avem o discuţie, vedem. Mâine sau poimâine, vedem care e părerea lui. Nu vorbesc despre acest subiect acum! Eu i-am felicitat pe jucători.

Sunt antrenorul lui CFR şi mai am 2 ani contract! Cum să renunţ la clauză? Antrenori dinaintea mea au renunţat? Doamne fereşte. În toată lumea există contracte, am un contract, trebuie respectat”, a declarat Dan Petrescu la digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1:04 VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții 0:40 VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi 0:17 Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!” 0:04 „Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2! 5
mai
23:49
Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!”
5
mai
23:22
CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă
5
mai
23:07
„E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid!
5
mai
23:05
VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului
5
mai
22:31
„Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte
5
mai
22:24
Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt
Vezi toate știrile
Citește și