Închide meniul

Marius Șumudică, surprins de ceea ce joacă Damjan Djokovic la FCSB. Ce a spus „Șumi” despre mijlocașul lui Gigi Becali

Alex Ioniță Publicat: 3 august 2023, 8:27

Reclamă
Marius Șumudică, surprins de ceea ce joacă Damjan Djokovic la FCSB. Ce a spus Șumi” despre mijlocașul lui Gigi Becali

Marius Șumudică, surprins de ceea ce Damjan Djokovic joacă la FCSB.

Marius Şumudică, la sfârşitul unui meci / Hepta

Marius Șumudică, surprins de ceea ce Damjan Djokovic joacă la FCSB. Fostul tehnician de la Al-Raed a vorbit despre evoluțiile mijlocașului croat care este, în prezent, legitimat la vicecampioana României, FCSB.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Șumi” l-a pregătit pe Damjan Djokovic în perioada în care se afla pe banca formației saudite Al-Raed. Fotbalistul din Croația s-a alăturat lotului lui Elias Charalambous în această vară, din postura de jucător liber de contract. În sezonul trecut, mijlocașul a jucat 30 de partide pentru echipa din Arabia Saudită.

Marius Șumudică, surprins de ceea ce joacă Damjan Djokovic la FCSB. Ce a spus antrenorul despre noua poziție a croatului

„Șumi” s-a declarat impresionat de poziția în care Damjan Djokovic joacă la FCSB. Fostul antrenor al echipei saudite a menționat că mijlocașul se descurcă foarte bine în sistemul gândit de Elias Charalambous, în care acesta joacă un rol mult mai defensiv decât juca în perioada petrecută la Al-Raed.

„Spre surprinderea mea, nu joacă ce juca cu mine la Al-Raed. Vine foarte mult în spate, coboară, nu mai apare la finalizare, încearcă să controleze mijlocul terenului. E adevărat că ține mijlocul terenului din punctul de vedere al posesiei, coboară foarte mult între fundașii centrali sau în lateral de fundașii centrali, dându-le libertate lateralilor să urce și interilor.

Și la mine îi plăcea, dar eu îl goneam de acolo. Mereu îi spuneam ‘te rog, urcă’. Îl foloseam mai sus inter, pentru că lovește foarte bine mingea. Poate să joace și șesar, dacă joacă cu încă unul lângă el”, a spus Marius Șumudică, pentru digisport.ro.

Reclamă
Reclamă 4

Damjan Djokovic nu este la prima experiență în fotbalul românesc. Acesta a jucat pentru CFR Cluj în două perioade diferite. Între iulie 2013 și iunie 2014 a fost legitimat la formația din Gruia, sub formă de împrumut, de la Bologna. De asemenea, a mai făcut parte din lotul ardelenilor în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2021. În tricoul celor de la CFR Cluj a adunat 152 de partide și a reușit să marcheze 13 goluri. De asemenea, a oferit 15 pase decisive în meciurile jucate pentru fosta campioană a României.

Tot în Gruia, Djokovic a reușit să câștige singurele trofee din carieră. Este vorba despre 4 titluri de campion al României, în sezoanele 2017/2018, 2018/2019, 2019/2020 și 2020/2021 și o Cupă a României, în sezonul 2018/2019.

În cariera sa, jucătorul cotat la 300.000 de euro, potrivit Transfermarkt, a mai jucat pentru: Haaglandia, ADO Den Haag, Excelsior, Sparta Rotterdam, Spartak Trnava, Monza, Cesena, Bologna, CFR Cluj, Livorno, Ajaccio, Greuther Furth, Spezia, HNK Rijeka, Rizespor, Adana Demirspor, Al-Raed, iar, în cele din urmă, a ajuns sub comanda lui Elias Charalambous la FCSB.

Reclamă 4 / 0/3

Mihai Stoica e impresionat de Damjan Djokovic

Mihai Stoica e impresionat de Damjan Djokovic. Oficialul FCSB a avut doar cuvinte de laudă pentru mijlocaşul de 33 de ani, care a ajuns în această vară în lotul „roș-albaștrilor” pregătiți de Elias Charalambous.

„Djokovic la Galaţi s-a accidentat, are laba piciorului umflată. S-a antrenat normal, a făcut recuperare, proceduri, s-a antrenat din nou şi s-a elucidat azi un mister. Nu era chiar mister. Înţeleg de ce CFR a câştigat campionatul.

Cu jucători precum el câştigi campionatul. Nouă ne-au lipsit mai mulţi jucători de genul lui. Venirea lui Djokovic e foarte importantă”, a declarat Mihai Stoica pentru orangesport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuși Corvinul să intre în grupele Europa League?

Loading ... Loading ...
Reclamă
23:41

Ce a spus Andrei Ivan despre plecarea de la Universitatea Craiova. Anunţ de ultimă oră + Reacţia lui Gâlcă

23:34

Ovidiu Sabău anunţă revoluţia la U Cluj după ratarea Conference League: „Vom decide cine va rămâne, fără sentimente”

23:24

Reacţia lui Alexandru Chipciu când a fost întrebat de transferul la FCSB! Ironii pentru olteni: „S-au îmbrăcat la loc!”

23:19

Dan Nistor a răbufnit şi a făcut scandal după ce U Cluj a ratat Conference League: „Stăm în 5-6 înşi. Nu ducem un campionat”

23:15

VIDEOElveția – Cehia 0-2. Cehii sunt campioni mondiali, după o finală nebună. Campionatul Mondial de hochei a fost live în AntenaPLAY

23:00

Universitatea Craiova – U Cluj 1-1 (5-4 d.l.d).Oltenii au câştigat barajul pentru Conference League, la loviturile de departajare

1 FotoIrina Deleanu, în extaz după Campionatele Europene: „Încă mai cred că este un vis! Mă ciupesc să văd dacă este real” 2 VIDEOCharles Leclerc va pleca din pole-position în Marele Premiu de la Monaco, duminică, live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoCum a ajuns să arate Iulian Filipescu la 50 de ani! Declarații rare ale fostului internațional „de aur”, retras din viața publică 4 FotoMilionară celebră, acuzată că a furat mobilă şi mai multe covoare persane. Femeia de 32 de ani este căutată şi de Fisc 5 Preşedinte-surpriză pentru proiectul noului Dinamo, cu Ion Ţiriac şi Cristi Borcea: „Din primul an îl depăşesc pe Gigi Becali” 6 Viitorul lui Dennis Politic a fost decis! Ce contract a semnat „eroul” lui Dinamo din turul barajului cu Csikszereda
Citește și