Închide meniul

Mihai Stoica a rupt tăcerea în scandalul de arbitraj de la FCSB – Farul: „Feșnic a fost victima lui Chivulete!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 6 februarie 2024, 18:58

Mihai Stoica a rupt tăcerea în scandalul de arbitraj de la FCSB – Farul: „Feșnic a fost victima lui Chivulete!

Mihai Stoica, reacţie după scandalul de la Rapid

Mihai Stoica, la finalul unui meci al FCSB-ului/ Profimedia

Mihai Stoica a rupt tăcerea în scandalul de arbitraj de la meciul FCSB – Farul, scor 1-1, din etapa a 24-a a Ligii 1. Preşedintele Consiliului de Administraţie al roş-albaştrilor a comentat deciziile luate, pe Arena Naţională, de brigada de arbitri condusă de Horaţiu Feşnic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În minutul 58, echipa lui Gică Hagi a restabilit egalitatea, dar reuşita lui Louis Munteanu a fost anulată. Analiza fazei a durat peste şapte minute. Cu toate acestea, liniile au fost trase greşit. În prelungiri, „centralul” a acordat penalty după un duel în careu între Joyskim Dawa şi Mihai Popescu. Ionuţ Larie a marcat de la 11 metri.

Mihai Stoica a rupt tăcerea în scandalul de arbitraj de la FCSB – Farul

MM anunţă o viciere de rezultat şi pune „tunurile” pe arbitrii din cabina VAR. E convins că sunt jocuri de culise.

Poți accepta să ratezi la 1-0, poți accepta multe erori de arbitraj, dar când – în prelungiri – un arbitru VAR transformă un fault în atac în penalty e cam mult.

Feșnic a fost, oarecum, victima lui Chivulete, pe model Colțescu – Găman la Cluj.

Reclamă

Am crezut că nu se va mai greși flagrant contra noastră dacă luăm avans mare. M-am înșelat„, a fost mesajul transmis de Mihai Stoica pe contul său de Facebook.

FCSB a ratat şansa de a se distanţa la 11 puncte de rivalele CFR Cluj şi Rapid. Pentru roş-albaştri urmează un nou duel pe teren propriu, cu Sepsi.

Reclamă 4 / 0/3

Kyros Vassaras a recunoscut eroarea făcută în FCSB – Farul

În urma partidei FCSB – Farul Constanţa din etapa 24 şi a discuţiei cu arbitrul VAR, Comisia Centrală a Arbitrilor a solicitat furnizorului de tehnologie VAR explicaţii privind faza din minutul 58 în urma căreia echipei Farul Constanţa i-a fost anulat un gol pe motiv de ofsaid, potrivit news.ro.

Arbitrul VAR al partidei a transmis Comisiei Centrale a Arbitrilor că faza respectivă a fost analizată în meci de trei ori, de fiecare dată cu acelaşi rezultat prezentat şi pe transmisiunea partidei. Motiv pentru care, în ciuda faptului că distanţa între atacant şi ultimul apărător părea prea mare, a fost validată decizia de ofsaid generată de sistemul VAR.

Ca urmare a distanţelor neveridice (valori reieşite din trasarea liniilor şi poziţiile observate cu ochiul liber), CCA a solicitat un punct de vedere din partea operatorilor pentru lămurirea situaţiei.

Reprezentanţii furnizorului de tehnologie VAR au transmis o informare oficială pe adresa CCA, conform frf.ro:

La meciul FCSB – Farul Constanţa din etapa 24 a existat o situaţie de analiză a unei posibile poziţii afară din joc, soluţionată greşit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete. Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariţia unor denaturări ale distanţelor dintre jucătorii implicaţi în analiza fazei suspecte de ofsaid.

Ce decizie a luat şeful CCA

Operatorul de reluări a utilizat greşit procedura numită triangulaţie, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer şi, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat. De menţionat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obişnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, şi pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu acelaşi rezultat eronat.

Pentru greşeala din meci operatorul de reluări a fost sancţionat şi reţinut de la delegări pe o perioadă nedeterminată”.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:11 David Miculescu, în cea mai bună formă de la transferul la FCSB! A marcat din nou şi a declanşat nebunia pe Arena Naţională 20:58 „Am intrat în vacanță!” Ioan Ovidiu Sabău și-a făcut praf jucătorii, după FCU Craiova – U Cluj 3-2 20:33 LIVE VIDEOBenfica – Braga se joacă ACUM în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 20:00 LIVE TEXTFCSB – Farul 1-0! David Miculescu a dat lovitura! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore Vezi toate știrile
Citește și