Închide meniul

Neil Lennon a venit la Bucureşti pentru a semna cu Rapid! Lovitură de proporţii pe care o dă Dan Şucu

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 mai 2024, 16:45

Reclamă
Neil Lennon a venit la Bucureşti pentru a semna cu Rapid! Lovitură de proporţii pe care o dă Dan Şucu

Neil Lennon a venit la Bucureşti pentru a semna cu Rapid! Lovitură de proporţii pe care o dă Dan Şucu

Dan Șucu / Profimedia

Neil Lennon a venit la Bucureşti pentru a semna cu Rapid. Antrenorul în vârstă de 52 de ani va urmări din Giuleşti derby-ul cu FCSB, care va fi în această seară, de la ora 21:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Legenda lui Celtic este lovitura de proporţii pe care o dă Dan Şucu pentru noul sezon. Meciul cu FCSB va fi ultimul din postura de antrenor principal al lui Bogdan Lobonţ.

Neil Lennon a venit la Bucureşti pentru a semna cu Rapid

Potrivit sport.ro, Neil Lennon tocmai a ajuns pe aeroportul din Capitală. Nord-irlandezul, care a fost de cinci ori campion al Scoţiei cu Celtic, va fi anunţat oficial la Rapid imediat după partida din Giuleşti.

Lennon este liber de contract din 2020, când s-a despărţit de Omonia Nicosia. Dan Şucu a purtat negocieri cu el în Grecia şi ar fi ajuns la un acord. Salariul pe care i l-a oferit este unul cum nu s-a mai văzut în România.

Scoţienii de la thescottishsun.co.uk au dezvăluit câţi bani ar urma să primească Lennon. Dan Şucu ar fi bătut palma cu el pentru un contract în valoare de 1.75 milioane de euro, pe doi ani.

Reclamă
Reclamă 4

Neill Lennon este gata să bifeze o revenire senzațională pe bancă, la 19 luni după ce a fost demis de la Omonia Nicosia. Legenda lui Celtic este pe punctul de a încheia o înțelegere cu Rapid, după ce a purtat discuții săptămâna trecută cu gruparea din România.

Negocierile sunt aproape finalizare, iar acesta va semna un contract pe doi ani în valoare de 1.5 milioane de lire sterline (n.r. 1.75 milioane de euro). Dacă nu apare nimic neprevăzut, antrenorul va fi anunțat după derby-ul dintre Rapid și Steaua (n.r. FCSB), pe noul Stadion Rapid”, a transmis sursa citată anterior.

Reacţia categorică a lui Mircea Lucescu, după ce Dan Şucu ar fi ales noul antrenor de la Rapid

După ce s-a zvonit că Mircea Lucescu l-ar fi propus pe Marius Şumudică la Rapid, şi i-ar fi recomandat lui Dan Şucu să nu îl aducă pe Neil Lennon în Giuleşti, „Il Luce” a lămurit această situaţie.

Reclamă 4 / 0/3

Am citit și eu stirea despre o discuție pe care aș fi avut-o cu domnul Șucu despre antrenorul Rapidului. Eu cu domnia sa am discutat despre echipă. Poate în mod deosebit despre Pro Rapid, bază cu ajutorul căreia Rapidul a câștigat două titluri și două Cupe. Pentru un club care vrea performanță, o astfel de bază de pregătire este absolut necesară!

Cum credeți că mi-aș permite eu să-i spun unui om de afaceri care investește atât de mult la o echipă, și financiar și emoțional și în toate felurile, să facă într-un fel sau în altul?!

Sunt sigur că domnul Șucu a ales, dacă într-adevăr a ales, soluția cea mai bună. Rapidul are un noroc enorm că un om cum e Dan Șucu este acolo și nu în altă parte”, a declarat Mircea Lucescu, conform digisport.ro.

Cine este Neil Lennon, antrenorul care ar urma să fie numit la Rapid

Neil Lennon are un CV important în fotbalul european. Acesta a reușit să cucerească 5 titluri, 4 Cupe ale Scoției și o Cupă a Ligii cu Celtic. În cariera sa le-a pregătit pe: Celtic, Bolton, Hibernian și Omonia Nicosia. Alături de formația din Cipru a reușit să câștige o cupă.

De asemenea, Lennon a avut și o carieră de fotbalist cel puțin interesantă. A fost format la juniorii lui Manchester City, iar apoi a plecat la Crewe Alexandra, în anul 1990.

A urmat apoi o experiență de 4 ani la Leicester, iar, în anul 2000 a fost cumpărat de Celtic în schimbul sumei de 8,63 milioane de euro.

A jucat 7 ani pentru formația din Scoția, iar apoi a mai fost legitimat la Nottingham Forest și Wycombe, echipă de la care s-a retras în anul 2008.

Citește și:

Cine va câştiga Roland Garros 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
0:21

Carlo Ancelotti, prima reacţie după ce a câştigat pentru a 5-a oară trofeul Champions League! De ce l-a certat pe Vinicius

0:15

Carlo Ancelotti a stabilit un nou record! Este singurul antrenor din istorie care a cucerit 5 Ligi ale Campionilor ca antrenor

0:04

Toni Kroos, standing ovation în finala Champions League! Luka Modric l-a înlocuit în ultimul meci la Real Madrid

23:55 1 iun.

FotoBorussia Dortmund – Real Madrid 0-2! Real a cucerit cea de a 15-a Ligă a Campionilor din istorie! E a 5-a şi pentru Ancelotti!

23:29 1 iun.

FotoImagini de senzaţie cu Zinedine Zidane de la finala Ligii Campionilor!

23:10 1 iun.

Jude Bellingham a scris istorie în finala Champions League! Englezul a doborât un record deţinut de o legendă a lui Real Madrid

1 FotoEa îl consolează pe Ionuţ Radu pentru ratarea EURO 2024. Francesca Cuccuru are 20 de ani şi e de o frumuseţe rară: „Minunată!” 2 FotoPremieră pentru Stefanos Tsitsipas şi iubita lui, Paula Badosa, după împăcare! Vestea despre cei doi 3 FotoUnica fiică a lui Miodrag Belodedici, revedere emoţionantă cu tatăl său: „E prima dată!” Zandalee este de o frumuseţe uimitoare 4 FotoMiodrag Belodedici a rămas fără permis de conducere după ce a fost urmărit de poliţie la 3 dimineaţa: „Am ieşit cu alcoolemie!” 5 FotoIubita lui Valentin Mihăilă, apariţie răvăşitoare în braţele internaţionalului român! Ami a întors toate privirile 6 VIDEOCharles Leclerc a câştigat Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY
Citește și