Închide meniul

Neluțu Varga a dezvăluit motivul pentru care Dan Petrescu nu a mai ajuns selecționerul României: „Când pleacă de la CFR Cluj, mă las și eu!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 31 decembrie 2022, 10:41

Reclamă
Neluțu Varga a dezvăluit motivul pentru care Dan Petrescu nu a mai ajuns selecționerul României: „Când pleacă de la CFR Cluj, mă las și eu!

Dan Petrescu, anunţ de ultimă oră despre cel mai nou transfer realizat de CFR Cluj

Dan Petrescu, în timpul unui meci al lui CFR Cluj / Profimedia

Neluțu Varga a dezvăluit de ce Dan Petrescu nu a mai ajuns selecționerul României. În urmă cu un an, antrenorul lui CFR Cluj a purtat discuții cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, dar nu s-a mai ajuns la un acord. Astfel, Edi Iordănescu a fost numit după plecarea lui Mirel Rădoi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Patronul campioanei României a oferit detalii din interior și a recunoscut că nu și-a dat acordul ca Dan Petrescu să plece. L-a lăsat totuși pe „Bursuc” să negocieze cu șefii FRF. Avea însă o clauză de reziliere de 400.000 de euro.

Neluțu Varga a recunoscut de ce Dan Petrescu nu a mai ajuns selecționerul României

Neluțu Varga l-a convins în cele din urmă pe Dan Petrescu să rămână în Gruia și i-a promis un contract valabil până în 2029. Mai mult, finanțatorul ardelenilor anunță că se va retrage de la echipă în momentul în care Petrescu va decide să plece.

Eu i-am lăsat să discute civilizat, pentru că mi-au cerut acordul, Dan fiind antrenor sub contract. Le-am spus în față că nu sunt de acord ca Dan să plece! ‘Am făcut eforturile astea financiare să te aduc la CFR ca să nu mă ruinez. Acum, când am început să ne echilibrăm, să pleci ar fi cea mai urâtă chestie pentru mine!’. Asta i-am zis lui Dan. I-am lăsat să-și facă discuția, mai ales că cine nu și-ar dori să fie selecționer…

(Reporter: Și a rămas…) Da, Dan a fost fair-play până la capăt și de aceea îl apreciez și mai mult. A fost corect, au spus-o și domnii Burleanu și Stoichiță. Ca mulțumire, de aceea i-am făcut propunere să prelungească pe încă cinci ani începând din 2024. Aștept să facem actele.

Reclamă

(Reporter: Îl țineți pe Dan Petrescu până vă retrageți de la CFR?) Cât vrea el. Când pleacă Dan Petrescu de la CFR Cluj, mă las și eu!„, a declarat Neluțu Varga pentru fanatik.ro.

Burleanu îi oferea „Bursucului” un salariu pe măsură. 50.000 de euro câştigă, lunar, Petrescu la liderul Ligii 1. Aceiaşi bani i-ar fi primit şi la echipa naţională.

Dan Petrescu și-a prelungit oficial contractul cu CFR Cluj

În urmă cu patru zile, Dan Petrescu și-a prelungit oficial contractul cu CFR Cluj până în 2029. „Bursucul” va pregăti echipa din Gruia în următorii șase ani.

Reclamă 4 / 0/3

Dan Petrescu s-a înțeles de mai multă vreme cu Neluțu Varga asupra detaliilor contractului, însă antrenor nu semnase încă niciun act formal. Din informațiile AntenaSport, „Bursucul” a pus semnătura pe contract marți, 27 decembrie.

Și în acest sezon, trupa lui Dan Petrescu este favorită la câștigarea titlului de campioană. CFR Cluj se află pe locul 2 din Liga 1, cu 44 de puncte obținute după 21 de meciuri jucate.

În prima partidă oficială din 2023, CFR Cluj va juca, în deplasare, contra liderului Farul Constanța. Meciul este programat luni, 23 ianuarie, de la ora 20:00.

Clujenii sunt calificați și în primăvara europeană, acolo unde se vor duela cu Lazio, în Conference League.

Dan Petrescu a scris istorie pe banca lui CFR Cluj. „Bursucul” și-a început cel de-al treilea mandat în Gruia la startul acestui sezon. Pe banca clujenilor, tehnicianul a câștigat 4 titluri de campion în Liga 1 (2018, 2019, 2020 și 2022) și a obținut trei calificări în primăvara europeană.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
3
mai
0:00
AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League
23:54 EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!” 23:48 VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu 23:25 Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter 23:13 „Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB 22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa Vezi toate știrile
Citește și