Închide meniul

Nicolae Dică s-a comparat cu Olăroiu, pentru antrenamentele pe care le făcea la FCSB: „Ştii cât făceam tactic?”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 15 noiembrie 2022, 23:00 / Actualizat: 16 noiembrie 2022, 2:15

Nicolae Dică s-a comparat cu Olăroiu, pentru antrenamentele pe care le făcea la FCSB: „Ştii cât făceam tactic?

Nicolae Dică, reacţie după FC Argeş - FCSB 1-2

Nicolae Dică, într-o conferinţă de presă / Antena Sport

Nicolae Dică s-a comparat cu Olăroiu, după ce a fost taxat pentru antrenamentele pe care le făcea la FCSB. „Dicanio” a declarat că a mers pe modelul altor antrenori care au făcut istorie pe banca roş-albaştrilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nicolae Dică a demisionat din funcţia de antrenor al FCSB-ului, după înfrângerea suferită cu U Cluj, din urmă cu trei etape. De atunci, tehnicianul a fost supus unui val de critici, pentru faptul că punea mult accent pe pregătirea tactică a partidelor.

Nicolae Dică s-a comparat cu Olăroiu, pentru antrenamentele pe care le făcea la FCSB

Pe lângă Cosmin Olăroiu, Nicolae Dică a declarat că şi alţi antrenori cu nume care au antrenat-o pe FCSB, precum Walter Zenga sau Andrea Mandorlini, puneau mare accent pe pregătirea tactică a partidelor.

Astfel, „Dicanio” a oferit detalii despre modul în care se desfăşura un antrenament al FCSB-ului, pe vreamea când el era „principal”, şi a mărturisit că tactica pe care o prezenta la sesiunile de pregătire, o punea în practică şi în timpul meciurilor.

„(n.r. sunt jucători care s-au plictisit la antrenamentele tactice?) De exemplu, şi eu am fost jucător. Cu Mandorlini ştii cât făceam tactic?

Reclamă

O oră şi ceva, cu Mandorlini, la CFR. Cu Oli, la Steaua (n.r. FCSB)… nu mai spun cu Zenga, făceam tactic foarte mult.

Eu unde am făcut aici 26 de minute nu e foarte mult, în rest făceam între 15 şi 20 de minute. Eu aşa îmi propuneam, între 15 şi 20 de minute.

Dar când faci tactic la antrenamente, nu poţi să-ţi propui 15 minute şi gata. Erau şi momente în care…

Reclamă 4 / 0/3

(n.r. dacă simte că străinii s-au plictisit) Nu… şi eu dacă făceam tactic şi făceam o oră, da, într-adevăr, după o oră, da… dar după 26-30 de minute, nu ştiu dacă te plictiseşti.

Dar, de exemplu, făceam, la antrenamentul la care se referă MM, am făcut 40 de minute, 26 de minute tacticul ăsta defensiv. După asta, am pus în joc. Acest pressing sus pe care l-am făcut analitic l-am pus în joc.

Am făcut două reprize de şapte minute, în care o echipă iniţia jocul şi cealaltă se ducea şi făcea pressingul sus, ceea ce făcusem noi înainte şi după schimbam”, a declarat Nicolae Dică, pentru Orange Sport.

Cosmin Olăroiu o antrenează în prezent pe Sharjah, echipă care ocupă locul patru în campionatul din Emiratele Arabe United. „Oli” a pregătit-o pe FCSB în trei mandate, cel mai de succes fiind cel cuprins între 2005 şi 2007, când a câştigat două titluri de campion, şi a calificat echipa în semifinalele Europa League (Cupa UEFA, la acel moment). În acea perioadă, şi Nicolae Dică evolua în tricoul roş-albaştrilor.

Nicolae Dică a dat cărţile pe faţă! Ce i-a reproşat Mihai Stoica, în timp ce o antrena pe FCSB

Nicolae Dică a dat cărţile pe faţă şi a recunoscut ce i-a reproşat Mihai Stoica, despre antrenamentele pe care le făcea la FCSB. Fostul antrenor al roş-albaştrilor a dezvăluit că MM l-a chestionat cu privire la faptul că pune mult accent pe pregătirea tactică.

Nicolae Dică a prezentat cum decurgea un antrenament obişnuit al FCSB-ului. Fostul antrenor al roş-albaştrilor a declarat că doar Mihai Stoica a fost cel care i-a recomandat să nu mai pună prea mult accent pe pregătirea tactică a jucătorilor, însă antrenorul susţine că programul echipei era unul diversificat.

Singurul om cu care am avut discuţia asta de tactic a fost cu Meme. În rest, niciunul din staff nu mi-a spus acest lucru. Pintilii mi-a spus doar de faza fixă. Nu făceam zilnic tactic. Dacă vrei îţi aduc programul, îl am şi pe telefon.

Reclamă

Ţi-am găsit un antrenament: încălzire, circulaţia mingii, după aia finalizare, viteză, joc de posesie şi joc. Fără tactic, da? (n.r. Dică repetă încă o dată tipurile de antrenament găsite în telefon) Nu vorbim acum din fiecare zi. E normal să facem tactică, crezi că nu e normal să faci tactică? Din punctul meu de vedere, e normal.

Şi voi face în continuare, că voi face 20 de minute, 30 sau 50. Am făcut 26 de muinute antrenamentul respectiv tactic defensiv. Aveam zile când făceam defensiv şi zile când făceam ofensiv. Eu aşa lucrez, e normal să lucrezi aşa. Adică, defensiv analitic, ofensiv – ce făceam construcţie, finalizare. Ca să dau aşa mai în detaliu”, a declarat Nicolae Dică, pentru Orange Sport.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei Vezi toate știrile
Citește și