Închide meniul

OFICIAL! Ioan Ovidiu Sabău a revenit la Universitatea Cluj! De ce nu este trecut în acte ca antrenor principal

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 2 ianuarie 2023, 9:30

OFICIAL! Ioan Ovidiu Sabău a revenit la Universitatea Cluj! De ce nu este trecut în acte ca antrenor principal

Ioan Ovidiu Savău a revenit la Universitatea Cluj

Facebook Universitatea Cluj

OFICIAL! Ioan Ovidiu Sabău a revenit la Universitatea Cluj. Ardelenii au făcut anunţul în a doua zi a anului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ioan Ovidiu Sabău a revenit în Liga 1. Sabău i-a luat locul lui Eugen Neagoe la Universitartea Cluj, cel care a decis să accepte oferta lui Mihai Rotaru de a antrena Universitatea Craiova. În acte. Sabău nu este trecut ca antrenor principal pentru că ardelenii trebuie să rezolve litigiul cu Neagoe.

Ioan Ovidiu Sabău a revenit la Universitatea Cluj

Ioan Ovidiu Sabău a amai antrenat-o pe Universitatea Cluj în 2000, atunci când şi-a început cariera de antrenor.

„Ioan Ovidiu Sabău revine la FC Universitatea Cluj. Începând de astăzi, acesta ocupă poziția de director tehnic și va coordona activitatea sportivă a clubului.

De asemenea, staff-ul tehnic a fost completat cu Sandu Tăbârcă și Dan Didiță, iar Romario Pires rămâne la echipă și va fi prezent la reunirea lotului programată pe 3 ianuarie”, a anunțat U Cluj, într-un mesaj postat pe Facebook.

Reclamă

Emil Boc l-a desființat pe Eugen Neagoe, după plecarea la Universitatea Craiova

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, l-a criticat dur pe antrenorul Eugen Neagoe, după decizia de a desface contractul cu U Cluj și a semna cu Universitatea Craiova.

Evident că s-a întâmplat și un eveniment neplăcut legat de fotbal, nu pot să nu comentez. Am primit vestea total neașteptată a antrenorului Universității Cluj de a-și încheia colaborarea cu clubul nostru și de a pleca la un alt club din România.

Cu tot respectul pe care i-l port domnului Neagoe, cu care am avut o discuție fair-play, l-am asigurat de susținerea orașului, independența managerială, de decizie, nimeni nu s-a amestecat. Avea un contract fără clauză de reziliere, iar gestul pe care l-a făcut eu îl consider inacceptabil.

Reclamă 4 / 0/3

În termeni politicoși, i-am spus același lucru și domniei sale, din această perspectivă, a relațiilor instituționale, este într-o stare de război cu Clujul, cu tot ce înseamnă starea de război a prevederilor legale. Am considerat și consider inacceptabil un asemenea gest.

Toată lumea ți-a dat creditul total, să faci transferuri, într-un moment greu al Clujului, că nu suntem într-o etapă foarte ușoară, pur și simplu să fim anunțați că ai luat o altă decizie. Este o atitudine de netolerat în raport cu Clujul.

Dacă ar fi fost o clauză în contract, dacă s-ar fi solicitat altceva înainte, puteam să discutăm, dar nu de pe o zi pe alta. Acest gest este inacceptabil și recomandarea mea este aceea de a avea o atitudine legală, termenul de stare de război este în termeni fotbalistici, de răscumpărare a banilor primiți și utilizarea instrumentelor prevăzute de lege.

La Cluj nu este permis ca cineva să-și bată joc de pe o oră pe alta de un oraș, de o echipă de suflet a acestei țări”, a transmis Emil Boc, într-o conferință de presă.

Eugen Neagoe şi-a dat demisia de la U Cluj! Câţi bani trebuie să plătească oficialilor clujeni

Eugen Neagoe şi-a urmat visul şi a acceptat propunere venită de la Mihai Rotaru, demisionând de la U Cluj luni seara, anunţă gsp.ro. Antrenorul trebuie să le achite oficialilor clujeni suma de 16.000 de euro, ceea ce reprezintă jumătate din ceea ce a încasat în perioada petrecută în Ardeal, anume două salarii.

Aceeaşi sursă citată mai sus anunţă faptul că Neagoe va fi instalat pe banca tehnică din Bănie pe 4 ianuarie, atunci când echipa îşi va relua activitatea pentru pregătirea restului sezon. Universitatea Craiova are programat şi un cantonament în Antalya, înainte de a da piept cu Botoşani, în primul meci oficial din 2023.

Eugen Neagoe a semnat cu U Cluj la finalul lunii august, după ce Erik Lincar a fost demis. Tehnicianul a petrecut în Ardeal doar 4 luni, lăsând echipa pe locul 14, cu 19 puncte obţinute după 21 de runde, la egalitate cu UTA, echipă situată pe penultimul loc.

Reclamă

Iniţial, pentru a-l lăsa la Universitatea Craiova, ardelenii cereau o sumă mult mai mare, faţă de cea pe care este nevoit acum să o plătească Eugen Neagoe. U Cluj ar fi vrut să încaseze 100.000 de euro pentr ca „Geană” să fie antrenorul oltenilor lui Mihai Rotaru.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și