Închide meniul

OFICIAL | Rapid a anunţat transferul lui Alex Ioniţă în China! Prima reacţie: „O combinație între fericire și tristețe!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 februarie 2024, 17:07

OFICIAL | Rapid a anunţat transferul lui Alex Ioniţă în China! Prima reacţie: „O combinație între fericire și tristețe!

Rapid a anunţat transferul lui Alex Ioniţă în China. Yunnan Yukun îi va plăti un salariu uriaş mijlocaşului român

Alex Ioniţă, într-un interviu pentru AS.ro

Rapid a anunţat, oficial, transferul lui Alex Ioniţă în China. Mijlocaşul ofensiv a plecat de la echipa din Giuleşti şi va încasa un salariu uriaş la Yunnan Yukun, de 500.000 de euro pe sezon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bulgaru” s-a transferat în China. Multă baftă, Alex!„, a fost anunţul oficial făcut pe pagina de Facebook a Rapidului.

Rapid a anunţat transferul lui Alex Ioniţă în China

Cinci goluri şi două pase decisive a reuşit Ioniţă în cele 18 meciuri din această ediţie a Ligii 1. Nu a mai fost titular din luna decembrie, motiv pentru care a acceptat să fie transferat.

Ioniță este un produs al academiei din Giulești. A fost promovat la echipa mare în anul 2012. A fost legitimat apoi la: Astra, CFR Cluj și Universitatea Craiova. Echipa din Gruia îl împrumuta înapoi la Astra în 2021, iar, în cele din urmă, s-a întors la Rapid, în 2021.

Alexandru Ioniță II s-a despărțit de Rapid, transferându-se în liga secundă din China, la Yunnan Yukun, unde va juca un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

Reclamă

În vârstă de 29 de ani, Alex a marcat cinci goluri în actualul sezon, în 20 de meciuri, oferind și două pase decisive, după ce în sezonul trecut a fost cel mai bun pasator, cu 13 assisturi.

Crescut în Giulești, unde și-a făcut junioratul, cel poreclit Bulgaru’ a jucat pentru Rapid în 107 meciuri, înscriind de 19 ori.

În carieră, fostul „decar” al Rapidului a mai evoluat pentru Astra Giurgiu, CFR Cluj și Universitatea Craiova, aceasta fiind prima experiență în afara țării.

Reclamă 4 / 0/3

Yunnan Yukun luptă pentru promovarea în prima ligă din China, ocupând momentan locul 3 în divizia a doua, la patru puncte de liderul Chongqing.

Alex Ioniţă: „Începe o nouă aventură pentru mine, dar, în același timp, plec de acasă”

„Această plecare m-a făcut să trăiesc un sentiment ciudat, o combinație între fericire și tristețe. Începe o nouă aventură pentru mine, dar, în același timp, plec de acasă. Încerc să privesc lucrurile dintr-o perspectivă pozitivă și sper ca atunci, când voi ajunge acolo, să mă bucur de tot ceea ce se întâmplă.

Le mulțumesc suporterilor pentru toate momentele petrecute în Giulești – atât cele fericite, cât și cele triste, le doresc tot binele din lume, multă sănătate și, la vară, îmi doresc să îmi opriți o medalie de campion.”, a declarat Alex, la plecarea în China„, se arată pe fcrapid.ro.

Alexandru Albu şi Andrei Borza şi-au aflat pedeapsa, după ce au fugit din cantonamentul Rapidului

Alexandru Albu şi Andrei Borza şi-au aflat pedeapsa de la şefii Rapidului. Dan Şucu şi Daniel Niculae au decis ce se întâmplă cu cei doi jucători care au fugit din cantonament şi au petrecut într-un club de fiţe după înfrângerea cu Poli Iaşi, scor 2-3, din etapa a 27-a a Ligii 1.

Iniţial, după ce imaginile au apărut în presă, preşedintele Rapidului a anunţat că cei doi jucători ai lui Cristiano Bergodi au fost suspendaţi pentru o perioadă nedeterminată. La o zi distanţă s-a luat decizia finală.

Potrivit fanatik.ro, Albu şi Borza au scăpat „ieftin”. Amândoi vor fi lăsaţi în afara lotului la meciul cu UTA, care va fi miercuri, de la ora 21:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro. Mai mult, aceştia vor fi amendaţi cu 10% din salariu aferent lunii februarie.

Reclamă

Prin urmare, Alexandru Albu şi Andrei Borza vor putea juca în ultimele două meciuri din sezonul regulat al Ligii 1. Giuleştenii se vor duela în deplasare cu Universitatea Craiova şi pe teren propriu cu FCSB.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și