Închide meniul

Ovidiu Burcă, prima reacţie după Dinamo – FCU Craiova 0-1: „E greu să acceptăm că am pierdut!”. Explicaţiile eşecului

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 septembrie 2023, 0:07

Reclamă
Ovidiu Burcă, prima reacţie după Dinamo – FCU Craiova 0-1: „E greu să acceptăm că am pierdut!. Explicaţiile eşecului

Ovidiu Burcă, anunţ fără precedent înainte de Dinamo - FCSB

Ovidiu Burcă, în timpul unui meci/ Profimedia

Ovidiu Burcă a avut prima reacţie după meciul Dinamo – FCU Craiova, scor 0-1, din etapa a 9-a a Ligii 1. „Câinii” au cedat la revenirea pe Arena Naţională, în faţa a 10.000 de fani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După înfrângerea cu Rapid (0-4), jucătorii lui Burcă au cedat şi în faţa Craiovei lui Mititelu. Au rămas cu o singură victorie în meciurile disputate pe teren propriu, după promovare.

Ovidiu Burcă, prima reacţie după Dinamo – FCU Craiova 0-1

Burcă a cerut mai multă concentrare pe atac şi a dezvăluit că are nevoie de şase luni pentru a putea avea o echipă competitivă în Liga 1. 7 goluri a înscris Dinamo în acest sezon, capitol la care numai UTA stă mai slab.

Cred că şutul ăla la distanţă a făcut diferenţa. Din 3 contre a sărit mingea la ei, eu nu zic că e ghinion. A fost o fază care a făcut diferenţa, în niciun caz nu ar fi trebuit să pierdem acest meci. Trebuie să acceptăm că am pierdut, nu contează cum.

Trebuie să ne adunăm şi nu există altă reţetă decât multă muncă. În general nu trebuie să numeri ocaziile, fotbalul se joacă pe goluri. Ei nu cred că au avut mai multe ocazii. E greu să acceptăm că am pierdut, am făcut multe lucruri. Dar ca să câştigi meciuri e nevoie de mai mult. Trebuie să acceptăm şi să ajungem să câştigăm meciuri.

Reclamă

Au fost multe lucruri care mi-au plăcut, dar prea puţin pe faza de atac. Sunt lucruri pe care trebuie să le reglăm. Ne îngrijorează, cel mai greu e să marchezi goluri, restul le mai aranjezi. Jocul de atac necesită timp şi nişte jucători care să înţeleagă anumite lucruri, care să se simtă între ei. Mai avem până acolo.

Anul trecut am spus că e nevoie de 6-8 săptămâni, anul ăsta am spus că primele 6 luni sunt pentru a crea o echipă competitivă în Liga 1. E mai greu decât în Liga 2. Până la urmă execuţia unui jucător a decis acest joc.

N-aş vrea să mai vorbesc despre ce ne-ar trebui, avem nişte jucători, încerc să scot maximum de la ei. Ăştia suntem, nu există niciun secret, trebuie foarte multă muncă şi foarte multă disciplină„, a declarat Ovidiu Burcă la digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Dinamo, învinsă de FCU Craiova pe Arena Naţională

Pe Arena Naţională, iniţiativa a aparţinut oaspeţilor în prima repriză, dinamoviştii nereuşind să fie fie periculoşi pentru poarta lui Robert Popa. Craiovenii au deschis scorul în minutul 60, când Baeten a şutat senzaţional de la distanţă, din voleu, şi a trimis balonul la vinclul porţii lui Golubovic. Prima ocazie a gazdelor a venit abia în minutul 77, la şutul lui Politic, respins în corner de Robert Popa. Până la final nu s-a mai înscris şi FCU Craiova a urcat pe locul 7, cu 12 puncte, în timp ce Dinamo e pe locul 12, cu 8 puncte.

DINAMO: A. Golubovic – Lucas Araujo, Bena, Homawoo – Cr. Costin, A. Bani (Goncalo Gregorio 63), Larrucea, C. Ilic, Amzăr – Ghezali (Hakim Abdallah 83), Politic. ANTRENOR: Ovidiu Burcă

FCU CRAIOVA: R. Popa – Compagnucci (R. Negru 46), Lacroix, Danny Henriques, Mascarenhas – Dr. Albu (Vl. Pop 77), V. Achim – Sidibe (Padula 77; Jibril Ibrahimi 84), Baeten, Van Durmen – A. Chiţu. ANTRENOR: Florin Drăgan

Cartonaşe galbene: Politic 90+6 / Padula 79, V. Achim 90+2

Arbitri: Florin Andrei – Adrian Vornicu, Alexandru Vodă – Vlad Baban

Arbitri VAR: Cătălin Popa – Vlad Bârleanu

Observator: Adrian Vidan

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:17 Veste uriaşă pentru Simona Halep! Anunţul primit cu două luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris 20:00 VIDEOSUA – Slovacia 4-5 şi Norvegia – Finlanda 1-4 au fost în AntenaPLAY! Elveţia – Cehia şi Germania – Suedia încep la 21:20 19:50 LIVE TEXTFarul – Universitatea Craiova 0-0. Ultima şansă pentru echipa lui Gică Hagi la cupele europene 19:34 „Mă retrag într-o peşteră” Delegarea lui Istvan Kovacs la finala Europa League, făcută praf: „Clubul de comedie” 19:30 FotoSoţia lui Michael Schumacher vinde tot pentru a face rost de bani! Decizie radicală luată de Corinna, la 10 ani după accident 19:21 Iga Swiatek s-a calificat în sferturile de finală la Roma. Naomi Osaka, OUT 18:44 Ora de start a meciului dintre Simona Halep – McCartney Kessler, de la WTA 125 Trophee Clarins 18:40 „Revoluţie” în lotul lui CSA Steaua, după un sezon ratat! Un singur jucător mai are contract cu „militarii” 18:05 Florin Răducioiu a făcut topul celor mai inteligenţi oameni din fotbal: „El e primul! E fantastic” 17:54 Constantin Budescu şi-a găsit echipă, după despărţirea de Farul lui Gică Hagi! Oferta primită de „Budi”, la 35 de ani Vezi toate știrile
Citește și