Închide meniul

Patru jucători din Liga 1, incluşi în topul celor mai valoroşi tineri U21 din lume! Octavian Popescu, pe loc de podium

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 28 decembrie 2022, 10:58

Patru jucători din Liga 1, incluşi în topul celor mai valoroşi tineri U21 din lume! Octavian Popescu, pe loc de podium

Patru jucători din Liga 1, incluşi în topul celor mai valoroşi tineri U21 din Liga 1

Octavian Popescu, în timpul unui meci pentru FCSB/ Hepta

Patru jucători din Liga 1 au fost incluşi în topul celor mai valoroşi internaţionali  U21 de ani din lume. Topul a fost realizat după prestaţiile tinerilor din anul 2022, iar Octavian Popescu se clasează pe un loc de podium.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CIES a întocmit un top al jucătorilor tineri care au impresionat în 2022. Centrul de statistică a luat în calcul evoluţiile fotbaliştilor, de pe fiecare post.

Patru jucători din Liga 1, incluşi în topul celor mai valoroşi tineri U21 din lume

Octavian Popescu a fost ales al treilea cel mai bun mijlocaş sub 21 de ani din lume, în anul 2022. Tot pe locul trei se clasează şi Robert Popa, de la FC U Craiova 1948, însă acesta face parte din categoria portari.

Octavian Popescu este depăşit doar de vedeta de la Manchester United, Anthony Elanga, şi de Adam Hlozek , starul de la Bayern Leverkusen. De cealaltă parte, Răzvan Popa este surclasat de portarii Maarten Vandervoordt şi Gavin Bazunu, de la Genk, respectiv Southampton.

Mai mult decât atât, printre cei 200 de jucători aleşi de CIES, din 73 de campionate, se mai regăsesc alte două nume din Liga 1. Este vorba de Constantin Grameni, de la Farul, care s-a clasat pe opt în topul mijlocaşilor defensivi, şi Alexandru Pantea, de la FCSB. Fundaşul dreapta al roş-albaştrilor se situează pe locul 9 în clasamentul postului său.

Reclamă

Octavian Popescu a avut o evoluţie modestă în actualul sezon, însă în finalul stagiunii precedente presta un joc de vis. În ultimele runde din 2022, „perla” lui Gigi Becali a dat semnale de revenire, marcând două goluri şi acordând patru pase decisive, în ultimele 7 runde din Liga 1.

Răzvan Popa esze titularul din poarta trupei lui Adrian Mititelu, iar Constantin Grameni a avut o evoluţie solidă la Farul, alături de care se clasează pe primul loc. Alexandru Pantea a bifat 18 partide pentru FCSB, la doar 19 ani, în ctuala stagiune.

Mihai Stoica, impresionat de atitudinea unui jucător de la FCSB

Mihai Stoica s-a arătat impresionat de atitudinea unui tânăr jucător de la FCSB. Managerul general al roş-albaştrilor susţine că Alexandru Pantea l-a încâtntat prin entuziasmul arătat pe teren, în momentul în care a decis să-l transfere la trupa roş-albastră.

Reclamă 4 / 0/3

Mai mult decât atât, MM susţine că povestea lui Pantea este una fabuloasă, deoarece pentru a juca la FCSB, a fost mai întâi copil de mingi.

„Povestea lui e foarte tare. Era copil de mingi. L-am văzut isteț, avea 12 ani, și l-am învățat când să dea drumul la minge. A fost și la meciul cu Ajax. La un moment dat, am fost să-l văd pe Adrian Niță, 2003, generația lui. Și l-am văzut pe ăsta mic, Pantea.

Jucam cu Rapid, Niță a zis că dă 3 goluri și a dat. După un gol, Pantea era la mijlocul terenului cu un rapidist și îi zice: «Bă, ce slabi sunteți». Mamă, când l-am auzit… «Ce tupeu are ăsta!».

Am mare încredere că va ajunge bun. Acum vrea să facă prea mult, are entuziasmul ăsta datorat vârstei. Dar are calități extraordinare”, a declarat Mihai Stoica, pentru orangesport.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și