Închide meniul

Peluza Sud Craiova a anunţat că nu mai vine la meciurile FC U Craiova 1948: „O decizie grea, pe care ne-o asumăm public!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 2 august 2023, 20:58

Peluza Sud Craiova a anunţat că nu mai vine la meciurile FC U Craiova 1948: „O decizie grea, pe care ne-o asumăm public!

Peluza Sud Craiova a anunţat că nu mai vine la meciurile echipei lui Adrian Mititelu

Hepta

Peluza Sud Craiova a anunţat că nu mai vine la meciurile FC U Craiova 1948. Anunţul a fost făcut de galeria care susţinea echipa lui Adrian Mititelu pe reţelele de socializare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decizia vine în urma deciziei luate de Curtea de Apel Timişoara, conform căreia echipa lui Mihai Rotaru deţine palmaresul.

Peluza Sud Craiova a anunţat că nu mai vine la meciurile FC U Craiova 1948

„Începând de azi, 02.08.2023, Peluza Sud își suspendă activitatea. Decizia a fost luată în unanimitate, de toate brigăzile componente. Ne vedem puși în fața luării unei decizii grele, o decizie care vine odată cu motivarea procesului recent încheiat, conform căreia entitatea sportivă pe care am susținut-o până în acest moment a pierdut palmaresul Universității Craiova, câștigat la aceeași instanță judecătorească în urmă cu câțiva ani. De asemenea, conform aceleași motivări, nici clubul înființat în 2013 la Mogoșoaia, județ Ilfov, nu deține acest palmares, ci îl folosește prin închiriere în scopuri comerciale și sportive.

Nu dorim să recatalogăm această decizie, am mai făcut-o și anterior, ci vrem să menționam că nu ne putem continua prezența și susținerea la o entitate care nu mai are nimic de a face cu Universitatea Craiova. Am așteptat în aceste săptămâni motivarea judecătorească pentru a putea avea toate detaliile “pe masă” și azi vă prezentăm decizia pe care am luat-o.

Anunțam în mod clar, încă de pe acum, că odată ce echipa noastră draga va reveni pe gazon vom fi primii prezenți, mai vocali ca niciodată. Pentru a fi cât mai expliciți, date fiind insinuările și paranoia care orbitează în jurul oricărui comunicat, pentru noi Universitatea Craiova este echipa care va deține LEGAL palmaresul (nu prin jocuri de culise), echipa care va juca cu LEUL pe piept și cea care va fi susținută de PELUZA SUD. Această triadă este cea care a dat și va da mereu veridicitate clubului UNIVERSITATEA CRAIOVA. Până când aceste lucruri nu se vor soluționa, Peluza Sud nu va mai fi prezentă la meciul vreunei echipe de club.

Reclamă

Suspendarea reprezintă cel mai dificil lucru pentru un ultras, pentru o persoană care a fost meci de meci pe stadion. O decizie grea, dar corectă, pe care ne-o asumăm public. Poate Știința o să ne mai demonstreze încă o dată ca este nemuritoare și ne vom reîntâlni în Peluza Sud! Până atunci, rămânem o familie unită, nostalgică și cu speranța!

Reamintim că atât ca și până acum, cât si în viitor, singurele anunțuri oficiale ale Peluzei Sud au fost, sunt și vor fi prezentate DOAR prin intermediul acestei pagini! Știința suntem noi… Peluza Sud!”, a anunţat Peluza Sud pe reţelele de socializare.

Adrian Mititelu a răbufnit după ce palmaresul a ajuns la Universitatea Craiova

Adrian Mititelu a răbufnit după ce palmaresul a ajuns la rivala Universitatea Craiova. Patronul lui FC U Craiova 1948 a avut, prin intermediul unui comunicat, o primă reacţie. Este nemulţimit de decizia luată în instanţă, dar anunţă că o va pune în aplicare de îndată ce îi va fi comunicată oficial.

Reclamă 4 / 0/3

Curtea de Apel Timișoara a stabilit că palmaresul istoric realizat până la 31 ianuarie 1991 îi aparține Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova, club al cărui director este Badea Pavel.

Practic, odată cu această sentință, palmaresul Științei se rupe în două:

• 05.09.1948 – 31.01.1991: rămâne în patrimoniul Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova;

• 01.02.1991 – până în prezent: este palmaresul nostru și rămâne în patrimoniul nostru.

Deși este o decizie pe care o considerăm nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă, o vom respecta. De asemenea, noi, clubul, vom face recurs la ICCJ, însă sentința este executorie și o vom pune în aplicare imediat ce ni se va comunica„, a transmis FC U Craiova 1948 prin intermediul unui comunicat.

Decizia luată în privinţa palmaresului de Curtea de Apel

Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelantul-intervenient accesoriu CLUB SPORTIV U CRAIOVA S.A. Admite apelul formulat de apelantul-reclamant CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA împotriva sentinţei civile nr. 149/23.05.2017 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 11665/63/2014**.

Schimbă în parte decizia apelată în sensul că admite în parte acţiunea formulată de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA în contradictoriu cu pârâta FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. prin lichidator judiciar AGENŢIA DE INSOLVENŢĂ S.P.R.L. şi constată că reclamanta deţine dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi a tuturor derivatelor acestuia, precum şi dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale şi sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi toate derivatele acestuia.

Reclamă

Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Cu recurs, în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată la data de 10.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei. Document: Hotarâre 10.07.2023”, se arată în decizia instanței.

Mihai Rotarua avut un mesaj pentru rivalii din oraş şi le cere schimbarea siglei. Asigură că decizia este una executorie.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsa de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României 8:32 Mihai Stoica a dezvăluit cine i-a spart arcada la petrecerea de titlu a FCSB-ului! Răspuns savuros: „A scăpat şi fără galben” 8:22 „Am făcut ofertă!” Gigi Becali, asalt total pentru un jucător al lui Gică Hagi. Răspunsul primit imediat de la Gică Popescu 0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
Vezi toate știrile
Citește și