Închide meniul

Petrolul Ploieşti şi Rapid, amendate după incidentele de la „Primvs Derby”. Decizia luată de Comisia de Disciplină a FRF

Dragoș Vasile Publicat: 26 august 2022, 14:44

Reclamă
Petrolul Ploieşti şi Rapid, amendate după incidentele de la „Primvs Derby. Decizia luată de Comisia de Disciplină a FRF

AS.ro

Petrolul Ploieşti şi Rapid au fost amendate după incidentele de la „Primvs Derby”. Cele două cluburi au primit amenzi în valoare de 10.000 lei, echivalentul a 2.000 de euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

“ACS Petrolul 52 vs. FC Rapid 1923 – Incidente – În temeiul art. 82 şi 83.2.d din RD, se sancţionează clubul ACS Petrolul 52 Ploieşti cu penalitate sportivă de 10.000 lei. În temeiul art. 82 şi 83.2.d din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923 Bucureşti cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, este decizia comisiei, potrivit LPF.

Petrolul Ploieşti şi Rapid, amendate după incidentele de la „Primvs Derby”

Articolele invocate prevăd următoarele:

“Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

Reclamă

2 Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde: a) introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă; b) afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor; c) aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc; d) distrugerea obiectelor/bunurilor aflate în incinta stadionului şi escaladarea gardurilor ce înconjoară terenul de joc; e) violenţe asupra persoanelor, pătrunderea în teren; f) împiedicarea prin orice mijloace a activităţii sau acţiunii forţelor de ordine şi conflictul cu acestea.

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

Reclamă 4 / 0/3

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

d) aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei”.

Gabi Tamaş, discurs uluitor după Petrolul – Rapid 1-0

Gabi Tamaş a avut un discurs uluitor după Petrolul – Rapid 1-0. Tamaş le-a răspuns rapidiştilor care au acuzat faptul că Petrolul a făcut anti-joc. Mai mult, Tamaş nici măcr nu l-a lăsat pe reporter să îi pună vreo întrebare.

Gabi Tamaş le-a transmis rapidiştilor că preferă ca Petrolul să joace pragmatic şi să acumuleze puncte, decât să facă spectacol şi să piardă.

„Am jucat multe derby-uri la viaţa mea. Am auzit că e primul derby din România. Cred că s-a văzut din tribune. Chiar am avut emoţii şi eu la vrâsta pe care o am când am văzut tribune pline.

Hai să văp explic ceva, ca să nu mă mai întrebaţi. Punctele sunt la noi, în playoff sau unde vrei să ajungem, trebuie să acumulăm puncte. Cu anti-fotbal sau nu, CFR Cluj a câştigat 5 titluri consecutive. În primele două etape am jucat frumos şi am pierdut. Nu am venit aici să retrogradez.

Mai bine joc anti-fotbal să iau puncte, decât să retrogradez. V-am răspuns la toate întrebările, v-am pupat, sănătate„, a spus Gabi Tamaş la digisport.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:01 PAOK – Olympiacos, meci de totul sau nimic pentru Răzvan Lucescu, exclusiv în AntenaPLAY. Restanţa care poate decide titlul 13:20 Celebrul Tom Cruise, una dintre vedetele ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice 2024 13:12 „Ar fi o lovitură colosală!” Mihai Stoica se teme de planul diabolic al lui Dan Şucu: „Rapid ar deveni o forţă!” 13:11 Christian Horner, anunţ incredibil despre rivalitatea dintre Red Bull şi Mercedes 12:50 EXCLUSIVReacţia jucătorilor din vestiarul FCSB după ce au aflat de transferul iminent al lui Florinel Coman 12:10 FotoIon Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie 11:13 Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă: „Nu cred că prinde lotul pentru EURO!” 10:33 Programul complet al meciurilor din grupele Campionatului Mondial de hochei 2024 (10-26 mai, AntenaPLAY) 10:13 Dan Şucu aruncă în aer negocierile cu Şumudică! Un fost antrenor de la Aston Villa şi Celtic, dorit pe banca Rapidului 9:44 Dan Petrescu îl vrea pe unul dintre golgheterii Ligii 1. Lovitura pregătită de CFR Cluj pe piaţa transferurilor Vezi toate știrile
Citește și